Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Pirkuma līgums starp fizisku- juridisku personu. К списку тем
Pirkuma līgums starp fizisku- juridisku personu.
SIA grib nopirkt no fiziskas personas datoru.
Nepieciešamie dokumenti- līgums un izziņa par to, ka fiziskā persona neveic saimniecisko darbību?
Varbūt kādam ir šāda līguma paraugs??Paldies
Ответы (13)
Nepieciešamie dokumenti :
- no fiziskās personаs IZZIŅA personiskās lietas (sava īpašuma) pārdošanas apliecinājums
- Iepirkuma akts,
- paziņojums par FP izmaksātajām summām janodod līdz 01.02.xxg.
Paraugs man liekas ka šeit arī bija, *dokumentos*.
A kam ir vajadzīgs iepirkuma akts, ja visa info ir izziņā?
Labdien! Arī mūsu SIA gribam no fiziskas personas pirkt smago a/m. Uz kura dokumenta pamata mašīnu uzskaita grāmatvedībā, kā pamatlīdzekli - uz iepirkuma akta?
Pajautāšu šeit.
Vai var iepirkt personīgo īpašumu no Lietuvas republikas pilsoņa, kā no fiziskas personas neieturot nekādus nodokļus?
Nākošo jautājumu lasiet 01.2016.
Pajautāšu šeit.
Vai var iepirkt personīgo īpašumu no Lietuvas republikas pilsoņa, kā no fiziskas personas neieturot nekādus nodokļus?
Lietuva ir ES dalībvalsts, iznāk ka nevajag ieturēt IIN.
Likums par IIN 9. p. 3.d.
3) šā panta pirmās daļas 33., 33.1, 34., 34.1 un 34.2 punktā minētos ienākumus, kurus guvis nerezidents, kas ir citas Eiropas Savienības dalībvalsts vai Eiropas Ekonomikas zonas valsts rezidents.
33., 33.1, 34., 34.1 un 34.2 punktos iet runa par nekustamo īpašumu.
Man ir manta- tātad vajag ieturēt.
P.s. Man ir manta- kustamais īpašums
Šis neder....?
1. ja piegādātājs ir fiziska persona - rezidents, tad būtu jānoskaidro, vai tas ir reģistrējies kā saimnieciskās darbības veicējs, vai nav:
ja tas ir reģistrējies kā saimnieciskās darbības veicējs, tad būtu jāiegūst apliecinājums par to;
ja tas nav reģistrējies kā saimnieciskās darbības veicējs, tad būtu nepieciešams parakstīts līgums, pieņemšanas - nodošanas akts un pārdevēja izziņa par to, ka pārdotā prece ir viņa personīgā manta.
2. Ja piegādātājs ir fiziska persona - nerezidents, tad būtu jāvērtē, vai konkrētais ienākuma veids ir minēts likuma Par iedzīvotāju ienākuma nodokli 3.panta3.daļā Ārvalsts nodokļa maksātāja (nerezidenta) ar nodokli apliekamais ienākums. Ja iegādātā manta neatbilst likuma minētajam uzskaitījumam, tad no izmaksātās summas iedzīvotāju ienākuma nodoklis nebūtu ieturams.
It kā 3.panta3.daļā nav minēts mans gadījums- piekabe.
Kā teica mans ķīmijas skolotājs: "Смотришь в книгу- видишь фигу". Tāpat ar mani šodien, lasot likumu
Tad jau šis
Ja iegādātā manta neatbilst likuma minētajam uzskaitījumam, tad no izmaksātās summas iedzīvotāju ienākuma nodoklis nebūtu ieturams.
Ja pērk preci (personīgo mantu) no nerezidenta, kurš nav ES dalībvalsts?
Tad jau šis
Ja iegādātā manta neatbilst likuma minētajam uzskaitījumam, tad no izmaksātās summas iedzīvotāju ienākuma nodoklis nebūtu ieturams.
Laikam jau tas man derēs.
Man šodien sanāca kā ar margietiņas zīlēšanu: "ieturēt" "neieturēt"....
Закрыть
Краткое описание нарушения