Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Mikrouzņēmums, auto un ar to saistītie izdevumi. К списку тем
Mikrouzņēmums, auto un ar to saistītie izdevumi.
Ļoti vajag konsultāciju( kaut vai likumdošanu- konkrētus likumus, MK noteikumus), labāk , protams reālu skaidrojumu, ja var.Pirmspiekrītu strādāt, gribu noskaidrot kas un kā.
Situācija sekojoša- mikrouzņēmums,kura īpašumā ir a/m , bet turējums ir īpašniekam.Auto nodoklis nav jāmaksā ( CSDD izejot tehnisko neprasīja neko) , bet kas notiek ar pārējiem izdevumiem- ceļa nodokli, benzīna norakstīšanu utt...vai tad visu to var likt uz izdevumiem..???Tieši tāpat tiek izmantotas darbinieku a/m - visi izdevumi tiek norakstīti izdevumos un viss....nu kaut kā man kaut kas nepatīk.Rupji rēķinot ,man sanāk ,ka visas a/m tiek lietotas uz max klapi, t.i., 8 h dienā, lai nobrauktu to degvielu. Vismaz vajadzētu būt patapinājuma līgumam un ja netiek maksāts nodoklis, tad a/m drīkst izmantot pusi no darba laika( būtu jauki, ja ka'das pateiktu ,kur tas rakstīts, pekņi nevaru atrast)
Liels paldies, ja palīdzēsiet.
Ответы (6)
http://www.***censored***/lat/meklet?q=Dace+Pel%C4%93k%C4%81&match=on
Lasiet, lasiet....
13.pants. Uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodokļa maksāšana
(1.1) Nodokļa maksātājs, ja nodokļa maksātājs reģistrā nav reģistrēts kā transportlīdzekļa turētājs, bet lieto transportlīdzekli uz darba līguma pamata vai pamatojoties uz patapinājuma līgumu, kas noslēgts ar personu, kura nav nodokļa maksātājs, uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodokli šā līguma laikā maksā katru mēnesi līdz tam sekojošā mēneša 15.datumam
Japaina - diemžel man nav ifinakses abonoments, netieku klāt. Varbūt vari man kaut ka'paŗsūtīt?
13.pants Uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodokļa maksāšana
(1.1) Nodokļa maksātājs, ja nodokļa maksātājs reģistrā nav reģistrēts kā transportlīdzekļa turētājs, bet lieto transportlīdzekli uz darba līguma pamata vai pamatojoties uz patapinājuma līgumu, kas noslēgts ar personu, kura nav nodokļa maksātājs, uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodokli šā līguma laikā maksā katru mēnesi līdz tam sekojošā mēneša 15.datumam
Tā- tātad firma nav turētājs, bet īpašnieks, tad tomēr ir jāmaksā nodoklis par a/m, ja to izmanto saimnieciskā darbībā , ja? Protams , nav nekāda līguma , tikai viss tiek norakstīts izdevumos, tātad tā nevar, tā man arī likās, jeb esmu nepareizi sapratusi?
Tiku klāt i- finanses rakstiem, palasīju un sapratu daļu.( jābūt obligāti patapinājuma līgumam un maršruta lapām un nu nevar izmantot visu laiku- 15 dienas, kas patiesībā ir 2/3 no darba dienām)
Ja kāds reāli ar šo ir saskāries ( īpaši ar VID pārbaudēm) , gaidīšu reālus komentārus.
Закрыть
Краткое описание нарушения