Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Зарплата членам правления К списку тем
Зарплата членам правления
Прочитала разъяснения по членам правления, но остались вопросы по первому пункту.
1) в предтаксационном году
- у общества капитала не было ни одного работополучателя или у работополучателей, в том числе и у членов правления, месячная оплата труда была меньше минимальной месячной заработной платы;
Поясните, пожалуйста, если у нас были в 2013 году работники, которые весь год получали
минимальную месячную заработную плату и были работники , которые получали часовую
ставку( оформлены на 50 часов), можно ли считать, что у нас не выполняется один из критериев?
То есть я не понимаю :
- должен быть хоть один работник, получающий в 2013 году минималку и тогда все в порядке
или
- если были работники, которые не получали 200 лат , надо платить члену правления взносы с 320 евро?
Спасибо!
Ответы (35)
Соц. не платим, ПНН платим. Критерии разные.
оох, ЭТО ж 2 закона ! Значит что -в моем случае до начала сезона( в февр.-марте) можно начислять почасовую ЧП,платя при этом соц. и ПНН с минималки?Крыша куда-то отъезжает уже...
Крыша отъехала у законодателей..
М-да... вот и попробуй жить по закону, концов не найдешь... Неудобно все-таки с "возможным проверяющим " ))получается - и магазин на замке ,и структура не закрыта -ай-яй-нехорошо-с
Спасибо всем за ответы!
Позвольте спросить по этому же вопросу. Должно ли вы полнятся это требование (минимальная зарплата) к отчётеному месяцу. Например весь год человек получал больше минималки, а в декабре работал только 2 недели. Получается в декабре не выходит минималки, а если считать весь год, то больше 2400 Лс
Поподает под критерии ? нужно начислять члену правления налоги или нет?
нужно начислять члену правления налоги или нет?
в каком случае?
вообще-то пришла признать свою неправоту
18.1 Likuma 8.panta2.9 daļas 2.punktā minētais apgrozījums jāvērtē kā attiecīgā taksācijas gada attiecīgā mēneša apgrozījums.
(MK 17.12.2013. noteikumu Nr.1526 redakcijā)
899 нотейкуми
то есть в месяц с нулевым оборотом подоходный тоже не платится, а я была уверена в обратном
вообще-то пришла признать свою неправоту
18.1 Likuma 8.panta2.9 daļas 2.punktā minētais apgrozījums jāvērtē kā attiecīgā taksācijas gada attiecīgā mēneša apgrozījums.
(MK 17.12.2013. noteikumu Nr.1526 redakcijā)
899 нотейкуми
то есть в месяц с нулевым оборотом подоходный тоже не платится, а я была уверена в обратном
Ну и слава богу. Значит разум восторжествовал.
Paturpināšu šo pašu tēmu, jaunu netaisīšu. Tātad, ja ir apgrozījums konkrētajā mēnesī, tad vajag maksāt nodokļus no minimālās
- jautājums, ja uzņēmums kurš atbilst kritērijiem, izraksta rēķinu 03.2014 par summu x, bet rēķina apmaksa tiek veikta nākošo 5 mēnešu laikā, katru mēnesi pa summu x/5. Apgrozījums taču ir tikai vienā mēnesī, kad izrakstīts rēķins (03.2014)? Kāds ir jūsu viedoklis?
- un otrs, valdes locekli varetu pienemt darbaa no 1.03 un atlaist ar 31.03, tieshi uz to vienu menesi. (izdevigak ne tikai maksat nodoklus bet ari algu izmaksaat) T.i. šāda izslaicīga nodarbināšana taču nav aizliegta?
Jā apgrozījums tikai mēnesī kad izrakstīts rēķins.
Var pieņemt un atbrīvot.
Man atkal tas viss sajauca galvu:
1) tātad pie visiem zināmajiem nosacījumiem, sanāk maksāt VSAOI gadā 1309 Eur (no min algas) + IIN arī?
vai ta nebija visu laiku tā brēka tikai par VSAOI?
2) ja taksācijas gada attuiecīgajā mēneši apgrozījuma nav, tad tie VSAOI un IIN no min algas nav jāmaksa, tik no tā, cik sarēķinās par darbu (kaut vai, piemēram, par 5 stundām mēnesī)??
3) un tad pašā jezgas sākumā formulējums, ka tas viss attiecas, ja valdes loceklis strādā bez atalgojuma - vairs nav aktuāls? likumā par vsaoi 1.p.2.p."m" tak vēl parādās šāds formulējums??
Ja pārsniegti pag.gadā kritēriji pie kuriem šogad jāmaksā algas nodokļi - VSAOI un IIN, tad mēnešos kuros ir apgrozījums vienam cilvēkam jāmaksā minimālā alga un algas nodokļi no tās, ja tas ir valdes loceklis, algu sev var neizmaksāt, bet nodokļus gan. Pārējiem, kas strāda uz stundām paliek vecā kārtība.
Ja apgrozījuma nav, tad cilvēkiem kuri tomēr tajā mēnesī strādājuši var maksāt pēc nostr.stundām, tad nav jāmaksā vienam cilvēkam min.alga
Разве надо платить налоги с минималки, если в данном месяце нет оборота? В указаниях сказано, что если есть оборот, то надо, если нету, то нет
Jā tad nav jāmaksā nodokļi no minimālās algas valdes loceklim, ja apgrozījums = 0.
Bet iepriekš runa bija par citiem cilvēkiem, kas uzņēmumā strādā nevis valdes loceklis. Tad ja viņi nav atbrīvoti, tad viņiem jāmaksā saskaņā ar darba likumdošanu ir vai nav apgrozījums šajā mēnesī.
Закрыть
Краткое описание нарушения