Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Mikrouzņēmums un dividendes К списку тем
Mikrouzņēmums un dividendes
Likumā neko tādu
neatradu.MUstrādā ar peļņu un kontā paliek pietiekami naudiņas, vai īašnieks var to izņemt- kādi nodokļi un kā tas viss janoformē? 10% par dividendēm un viss un kā to grāmato, jeb ir MU citi nosacījumi?
Paldies
Ответы (17)
MUN ja tas ir SIA ir tādi paši nosacījumi - 10% no dividendēm IIN un izmaksā dividendes.
Grāmato kā parastam SIA D Pelņa K IIN
D Peļņa K Izmaksājamās dividendes.
D Dividendes K Naudas līdzekļi.
Paldies.
Bet ( pagaidām tur nestrādāju) man liekas ,ka tas nav SIA bet IK kas ir MU maksātājs, kā tad ir?
Paldies , sapratu, bet jautājumi turpinās ( ar mikrouzņēmuma nodokli nekad nav bijusi darīšana un pirms piekrītu strādāt, gribu saprast kāda putra tur jau ir...)
Tātad MU nodoklis nomaksāts, darbiniekiem arī viss samaksāts un kontā nauda( teorētiski peļņa) Kā to naudu īpašnieks ( patiesībā nezinu vai tas ir IK vai IU vai fiziska persona) var lietot savām vajadzībām?
Paldies.
Un vēl - nekur neatradu - kādas atskaites ( gada) ir jānodod MU . Vai tiešām nekas???
Gestija - paldies ( visu dienu tur rakājos un ne tikai tur...) tāda atbilde bija pilnīgi nevietā!
Ja esi tik gudra , tad precizē vismaz.
SIA gadījumā, ceturkšna atskaites un jāiesniedz Gada pārskats.
Paldies.
Par SIA man viss skaidrs( netiek iesniegta tikai deklarācija) , bet par IK ,IU man nav skaidrības un pagaidām nevaru atrast, diemžēl...
Nu vid mājaslapā arī viss rakstīts, ja grib zināt visu par MUN. Arī atskaites visas norādītas. Ar klausīšanos tikai šeit nebūs līdzēts.
MUN nodod MUN deklarācijas, tāpat Ziņas par darba ņēmājiem, gada pārskatu, ja SIA, kvīšu atskaites, PVN deklarācijas, ja ir PVN maksātājs.
VID lapu esmu izmalusi, par SIA man jautājumu nav, bet ir par IK!!! Un to VID lapā neatrodu( varbūt neprotu meklēt) Un nebūt šeit neklausos tik ļoti.
Ja kāds var man norādit konkrētu linku , kur ir norādiīts par IK kā MU maksātāju, būšu ļoti priecīga( par gada atskaiti, ja tāda ir jānodod).
Ja IK grāmatvedība tiek kārtota ar divkāršā ieraksta metodi, tad:
http://likumi.lv/doc.php?id=157010
Es to atradu ļoti vienkārši, iegūglējot "ik gada pārskats".
Paldies Ilzex. Tas ir klasiskais variants, bet ja IK ir MU maksātājs, tad sanāk ,ka MU nodoklis iet soc nodokļa vietā ?Un kas tālāk notiek ar starpību- tas man nav īsti skaidrs..un nevaru atrast nekur skaidrojumus.
Kādu starpību? Starpības nekādas nav. Viss parādās MUN deklarācijā kā MUN nodoklis, VID tālāk pats sadala cik % no tā ir VSAOI, cik IIN.
Vispirms noskaidrojiet, kam Jūs gatavojieties veikt grāmatvedības uzskaiti, tad arī konkrēti jautājiet.
Прибыль остается для развития ИК
Закрыть
Краткое описание нарушения