Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

UVTN un līguma izbeigšana К списку тем

UVTN un līguma izbeigšana
Transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa un UVTN likuma izpratnē transportlīdzekļa turētājs ir fiziskā vai juridiskā persona, kura uz tiesiska pamata (patapinājuma līgums u.c.) lieto transportlīdzekli un, kura kā transportlīdzekļa turētājs ir uzrādīta transportlīdzekļa reģistrācijas apliecībā, bet 2013. gada 12.decembrī SIA „ESP” bija reģistrēts kā turētājs VW reģistrācijas apliecībā, bet kopš 2012.gada30. novembra nebija tiesiska pamata (līguma), jo Patapinājuma līgums Nr. 02-01/12 nebija spekā. Uzņēmums bija nopircis citu auto un uzteicis līgumu, nodevis mašīnu ar aktu atpakaļ. Tomēr CSDD nepārreģistrēja kā turētāju atkal fizisko personu, kamēr tā nesamaksā UVTN par visu 2013.gadu(decembrī gāja tehnisko).
CSDD oficiālajā mājas lapā norādīto, ka transportlīdzekļa turētāja maiņa (ja iestājies fakts, ka turētājs mainījies) obligāti veicama līdz nākamajai valsts tehniskajai apskatei vai līdz izbraukšanai ar šo transportlīdzekli no valsts, kas arī tika izdarīts, un mājas lapā norādīts ka transportlīdzekļa īpašniekam ir iespēja reģistrēt transportlīdzekļa faktisko lietotāju, norādot viņu kā turētāju reģistrācijas apliecībā, kā arī nomainīt reģistrēto turētāju uz citu, tomēr tas nav uzsvērts kā obligāta darbība.
Tagad mēs kā firma neatmaksājam fiziskajai personai to nodokli, jo līgums jau bija lauzts, bet arī VID to nedara, pa telefonu personai atbildot, ka jā līgums lauzts, bet turētājs reģistrēts, naudu neatdos, tādi gadījumi vairāki un nevienam neatdod. Kad persona saka, ka līgums bija lauzts, vai tas neko nenozīmē, atbild, ka nozīmē, bet naudu neatdos.
Smieklīgākais tas, ka fiziska persona vispār nav UVTN maksātāja, kā var neatdot naudu...
Tas tā, zināšanai
Ingamo
Ingamo 27.01.2014 15:16
198 сообщений на сайте

Ответы (1)

Tā ka atcerieties atgādināt fiziskajām personām, ka 5 darba dienu laikā turētājs jānomaina reģistrācijas apliecībā, ja līgums lauzts, citādi nodokli būs spiesta maksāt pati fiziskā persona un neviens to atpakaļ neatmaksās. Juridiskajai personai nav pamata, bet VID naudu fiziskajai personai neatgriež, ja juridiskā nesamaksā
Ingamo
Ingamo 28.01.2014 11:17
198 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.