Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Для новичков

Pamatkapitāls, reģistrējot SIA К списку тем

Pamatkapitāls, reģistrējot SIA
Lūdzu, palīdziet ar padomu!

Plānoju reģistrēt savu SIA. Par UR iesniedzamajiem dokumentiem radās daži jautājumi, bet UR darbiniece mani "pasūtīja", sakot, ka konsultācijas UR nesniedz. Varbūt kāds šeit var palīdzēt...

1. Pieteikuma 4. veidlapas punktā 7.1. kas tiek saprasts ar "parakstītais" un "apmaksātais" pamatkapitāls? (uz dokumentu iesniegšanas brīdi kā pamatkapitālu būšu iemaksājusi visu summu 2800 EUR, būšu vienīgā dibinātāja un valdes locekle);

2. Kas nosaka to, cik kapitāla daļās jādala pamatkapitāls? Ja esmu vienīgā dibinātāja un valdes locekle, tad man ir 1 daļa 2800 EUR vērtībā vai 2800 daļu 1 EUR vērtībā katra? Vai vēl kaut kā savādāk jādala? Tam vispār ir kaut kāda nozīme?

Būšu ļoti pateicīga par atbildēm...
Iesaceji
Iesaceji 30.01.2014 11:19
10 сообщений на сайте

Ответы (3)

1. Parakstītais pamatkapitāls ir tas, cik lielam ir paredzēts būt PK. Apmaksātais - tik cik apmaksāts. Tā kā PK drīks arī apmaksāt pakāpeniski, tad šie skaitļi var atšķirties. Jūsu gadījumā abi ir 2800 eur.
2. Daļu skaitu un nominālvērtību paredz dibināšanas līgumā. Ja nekad nekad nepārdosiet sava uzņēmuma daļu, tad principā var būt arī viena daļa. Es tomēr neieteiktu ne 1 daļu, ne arī 2800 (jo jums jābūt daļu reģistram, kur katra daļa ir numurēta). Es savam uzņēmumam noteiktu tādu daļu skaitu, ko tomēr var sadalīt nepieciešamības gadījumā - 10, 20 vai 100.
Ilzex
Ilzex 30.01.2014 11:51
2681 сообщение на сайте
Работники УР не дают консультаций,т.к. все вопросы по учреждению предприятия описаны в Комерцликумсе и надо просто прочитать.
1. uz dokumentu iesniegšanas brīdi kā pamatkapitālu būšu iemaksājusi visu summu 2800 EUR- в этом случае "parakstītais pamatkapitāls" = "apmaksātais pamatkapitāls"
2. Делить доли капитала можно по своему усмотрению, например, 100 долей по 28 евро, 10 по 280, 200 по 14 и т.д.
Ser
Ser 30.01.2014 11:54
3685 сообщений на сайте
Liels paldies par atbildēm!
Iesaceji
Iesaceji 30.01.2014 14:24
10 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.