Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
decembra IIN un mikrouzņēmums К списку тем
decembra IIN un mikrouzņēmums
Labdien! No 1.janvāra SIA ir kļuvusi par mikrouzņēmuma nodokļa maksātāju un turpmāk vairs darba devēja ziņojumus nesniedz.
Bet ko darīt ar decembrī aprēķināto un janvārī ieturēto IIN? Kā to nodeklarēt?
Ответы (12)
MAans viedoklis- darbinieki vecajā SIA jāatbrīvo - kods 25- jāpieņem darba MUN ar 16 kodu visp.gadījumā. Tad janvārī nodod parasto VSAOI paziņojumu, kur parādīsies IIN vietā kur ir uz iepriekšejo darba attiecību pamata ieturētais IIN.
Ilma, vai es pareizi sapratu, ka jānonod "tukšs" VSAOI paziņojums par janvāri, kurā tiek norādīts tikai IIN?
Vai arī šī "uz iepriekšejo darba attiecību pamata ieturētais IIN" ir kāda īpaša atzīme?
Jā ir īpaša kolona, VSAOI protams nebūs, tikai IIN.
Paldies, mani tikai samulsināja VID metodisko norādījumu 3.8.1. punkts, ka tas attiecas uz personām, kas darba attiecības pārtraukušas trīs un vairāk mēnešus pirms pārskata mēneša, bet man faktiski sanāk, ka pārskata mēnesī ienākums izmaksāts par darba attiecībām, kas tika izbeigtas iepriekšējā mēneša baigās.
Par šo pašu tēmu varbūt kādam tāpat gadījies:
Vai tā varētu būt, ka ja atskaite nav nodota laikā ( februārī), tad EDS to vairs nepieņem ar šādu tekstu:
"....nav pieņemts, jo darba devēja ziņojumā ir norādītas personas, kurām šajā periodā nav reģistrētas aktīvas darba attiecības, nav iesniegtas ziņas par darba ņēmēja statusa iegūšanu vai uzņēmuma līguma noslēgšanu."
VID rokassgrāmatā par EDS atbildēm - paskaidrojumu šādam variantam neatradu.
Nu - pieņemiet darbā (Ziņas iesniedziet) un būs OK.
Ziņas ir nodotas, tur kaut kas cits būs
Jāraksta vien būs uz VID
Jāraksta vien būs uz VID
Проверьте прнятых/ уволенных и указанную зарплату.
Если работник уволен, например, в феврале, а зарплата в марте у него указана, то ЭДС выкидывает это обобщенное по ошибкам предупреждение.
Себя проверьть прежде, чем в ВИД писать
Себя проверьть прежде, чем в ВИД писать
Это факт.
Man jau situācija - tieši kā sākotnējā jautājumā.
pati pirmā atbilde no Ilmas
"MAans viedoklis- darbinieki vecajā SIA jāatbrīvo - kods 25- jāpieņem darba MUN ar 16 kodu visp.gadījumā. Tad janvārī nodod parasto VSAOI paziņojumu, kur parādīsies IIN vietā kur ir uz iepriekšejo darba attiecību pamata ieturētais IIN."
Tieši tā jau ir arī izdarīts, 31.12. kods 25, 01.01. kods 16, paziņojumā aizpildīju sadaļu- personas, kuras nav soc.apdrošināmas, IIN -pie iepr.DD
tikai pavisam aizmirsu uzreiz februārī nodot atskaiti par janvāri, kaut kā ienāca prātā- varbūt tāpēc nepieņem, ka nokavēts termiņš.
varbūt tāpēc nepieņem, ka nokavēts termiņš.
Принимает ЭДС и с nokavēts termiņš.
Закрыть
Краткое описание нарушения