Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
PL un nodokļi
Sveiki!
Situācija sekojoša...
2007. gadā nopirktas līzingā jaunas mašīnas, tā kā līzings laicīgi netiek maksāts banka atņem mašīnas. Pēc laika atnāk papīrs no bankas ar priekšlikumu samazināt līzinga summu par pārdoto mašīnu vērtību. Mašīnas pārdeva banka.
Kas ir ar PVN un kā iegrāmatot notikušo darījumu?( gan mašīnu izņemšanu, jo ir uz PL, gan pārdošanu?)
Paldies!
Ответы (7)
1. В 2007 г. банк выписал вам накладную на машину? (по какому документу, вы поставили ее на ОС?). 2. Когда банк забрал у вас машину, какие документы оформил банк? Или прислал письмо, что на основании пункта договора ... в связи с невыполнением условий договора, банк забирает машину?. Какие документы у вас есть по этой машине?
Tagad par dokumentiem..
Ir noslēgts līgums, kurā Pārdevējs SIA Cents, Pircējs Banka un līzinga ņēmējs ES. Klāt ir pieņemšanas nodošanas akts, kurā Cents nodod Bankai un banka MAN mašīnas. Atrunāts, ka Banka ir īpašnieks, līzinga ņēmējs- nomnieks. Un vēl ir pavadzīmes. Preču saņēmējs ES nosūtītājs Banka.
2013. gada martā mašinas ar pieņemšanas nodošanas aktu paņēma banka, jo ES nemaksāja līzingu. 2013. gada 18. decembrī atnāca no Bankas priekšlikums samazināt līzinga summu par realizēto mašīnu summu.
Es grāmatvedību pārņēmu novembrī un joprojām man stāv PL tās mašīnas, nav noņemtas.
JAUTĀJUMI: Kā grāmatot mašīnu noņemšanu uz PL? nolietojumu rēķināt līdz martam? Jo man ir aprēķināt slīdz oktobrim.(kad pārņēmu papīrus).
Kā grāmatot līzinga samazināšanu un visbeidzot kas ir ar nodokļiem?
Paldies!
Т.е. в марте, когда банк забрал машину, ваша фирма не выписала накладную возвратную?
Т.к. банк, когда передавал вам машину, выписал накладную, значит должна была быть возвратная накладная когда вы отдали машину.
Nē, nekas netika rakstīts! Bija tikai Bankas pieņemšanas-nodošanas akts.
Вам надо выписать накладную на банк, по той стоимости, которую банк указал "priekšlikums samazināt līzinga summu par realizēto mašīnu summu".
Смотрите, здесь тема похожая:
http://www.vgk.lv/forum/thread/98719-otobronoe-os-kreditnoj-kompaniej
Bija tikai Bankas pieņemšanas-nodošanas akts.
Значит банк будет пытаться продать машину и в дальнейшем на сумму, полученную от продажи этой машины, уменьшит объем задолженности по лизингу.
Возможно, когда будет найден покупатель, попросят выписать ППР на сумму реальной продажи.
Закрыть
Краткое описание нарушения