Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Dzēšot līzingu rodas atlikums PVN maiņas dēļ (no 22 uz 21%) К списку тем
Dzēšot līzingu rodas atlikums PVN maiņas dēļ (no 22 uz 21%)
Auto līzingā tika paņemts, kad vēl bija PVN 22%. Visu laiku smuki maksājām ikmēneša maksājumu, kas ietvēra pamatsummu un šos 22%. Taču tagad līzings tiek dzēsts pārdodot auto trešajai personai.
BET-problēma-līzings šo atlikušo pamatsummu (bez procentiem) jaunajam pircējam ir izraks'tijis ar 21% PVN un līdz ar to man bilancē sanāk it kā nenomaksāta daļa 29 Ls apmērā šīs PVN maiņas rezultātātā. Kā viņu nogrāmatot?
Šis piemērs ar cipariem:
atlikums pie pārdošanas 3582.95 Ls. ŠO summu lizings izdala bez PVN= 3582.95/1.22= 2936.85
Tālāk no šī 2936.85 tiek noteikts PVN 21%=616.74, rēķins pa kopsummu 3553.59 Ls.
Rodas starpība 3582.95-3553.59= 29.36 Ls?? Man tie sanāk kā ieņēmumi vai korīģē PVN? Es tā līdz galam neizprotu situāciju...
Ответы (12)
Toreiz PVN bija 22%, tagad 21% - kāpēc rēķināt kaut kādu starpību?
Jūs atdodat auto atpakaļ līzingam par atlikušo summu 3582.95. T. i. izrakstat pavadzīmi 2936.85 plus PVN 22%. Jums viss paliek pa nullēm.
Tur jau tā lieta, ka atlikusī summa ir tie 3582.95 pirms pārdošanas, bet līzings izraksta pēdējo rēķinu (jau uz jauno pircēju, lai vinš nodzēstu mūsu līzingu) uz 3553.59 Ls.
Tad sanāk, ka mēs it kā neesam nomaksājuši tos 29.36 Ls? Un visādi domājot, kur viņi vispār radās, tad es izrēķināju, ka tā ir PVN starpiba....
Baigā putra.....
Varbut vel kādi viedokļi?
bet līzings izraksta pēdējo rēķinu (jau uz jauno pircēju, lai vinš nodzēstu mūsu līzingu) uz 3553.59 Ls.
А вам какая разница, что новый покупатель заплатит?
Jūs atdodat auto atpakaļ līzingam par atlikušo summu 3582.95. T. i. izrakstat pavadzīmi 2936.85 plus PVN 22%. Jums viss paliek pa nullēm.
Hmm...varbūt kaut ko ne tā sparotu? Parbaudiet, lūdzu:
Firma pārdod auto fiziskai personai par summu, no kuras daļu saņems firmas kontā kā ieņēmumus un ar otru daļu pircējs uzreiz nodzēsīs mašinas līzingu, tāpēc līzings to atlikušo summas rēķinu izraksta uz pircēju un mums ar viņiem viss ir nokārtots. Kura brīdi man būtu jāatdod līzingam mašīnu ar pavadzīmi?
Firma pārdod auto fiziskai personai
А машина разве принадлежит фирме?
tāpēc līzings to atlikušo summas rēķinu izraksta uz pircēju
Ну, судя по выписанному лизингом счету - это он продает, а не вы....
mums ar viņiem viss ir nokārtots
Из чего это вытекает? Из счета, выписанного лизингом на физическое лицо?
Думаю, что вам надо было 1.Самим заплатить лизингу оставшуюся сумму 2.Продать физику
Jā, mašīna piederēja firmai (firma ņēma lzinigu bankā).
Nu firma savā vārdā rakstīja iesniegumu bankai par lizinga dzēšanu,kur tika atzīmēs, ka mašīnu pārdod un maksās jaunais pircējs pa taisno un banka mums atsutija gala rēķinu par jau minēto summu (kas ir mazāka kā mūsu atlikums).
Man domāt, ka līdz ar to bankai neko neesam parādā.
Es tik tagad saprotu, ka man jātiek vaļā no tā atlikuma bilancē:
D līzings, bet ko likt kredītā?
Jā, mašīna piederēja firmai (firma ņēma lzinigu bankā).
Т.е. в техпаспорте и ипашниекс и туретайс -ваша фирма записана была?
banka mums atsutija gala rēķinu par jau minēto summu
Счет на ваше имя?
Вообще-то с лизингом обычно так-ты берешь авто в лизинг, в накладной 100+PVN, предналог отчисляешь и больше он не существует ! У вас только долг в сумме с PVN остается .
Если машина Ваша, то и выписать накладную на сумму долга/ включая PVN / могли только Вы, просто разделив ее на 1,21
У Вас закрылся бы долг перед лизингом,когда покупатель перечислил бы лизингу деньги.
Никаких разниц не получилось бы, осталась только задолженность перед бюджетом по PVN от сделки продажи машины.
Ok ,sapratu, ka nepareizi formulēju - mēs bijam tikai turētāji
Bet nu ja man gribas vnk kaut kaa norkastīt šo atlikumu un viss...banaki neko tagad neskaitīšu, jo viņi arī nav sūtijuši nekādu atgādinājumu vai pieprasījumu...
Vienigi kādi tagad paliek varianti? D5311 un K.......... ?
Vienigi kādi tagad paliek varianti? D5311 un K.......... ?
PVN
Закрыть
Краткое описание нарушения