Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Pamatlīdzekļu 9.pielikums К списку тем
Pamatlīdzekļu 9.pielikums
Es līdz galam nevaru saprast, kad viņu pilda? Piemeram - neizmanto saimn.darbībā:
tad ir tādi varianti
1) PL noraksta ar atlikušo vērtību (jā pardod vai piemēram, salūzt)
2) PL noraksta, kad finanšu nolietojumā tas ir pilnigi noamortizejies (atlikums 0).
Abos šajos gadijumos es to PL ņemu ārā no attiecīgās kategorijas(11.ielikuma)
un pildu atsevišķi 9. it kā būtu no paša lietošanas sākuma? Vai tikai tad, ja pamatlīdzeklim ir atlikusī vērtība?
Un tad no tā 11.pielikumakoriģētās vērtības un uzkrātā nolietojuma es to PL atņemu nost? Jo saprotu, ka beigās 15.pielikumā šie abi pielikumi (9 un 11) sasummejas kopa?
Izlasiju krustu šķērsu, bet vel vairak saputroja...paldies jau iepriekš!
Ответы (7)
2006.gadā, kad tika pieņemti 556.noteikumi aizsūtīju VIDam un FM jautājumu, kā veikt pārklasifikāciju - atbildes nav joprojām.
Atbilde: ... piemēro Noteikumu 112.punktā noteikto nolietojuma aprēķināšanas kārtību.
112.p."...Ja pamatlīdzeklis ir izmantots saimnieciskajā darbībā nepilnu taksācijas periodu, to uzskaita par katru kategoriju atsevišķi, un šī taksācijas perioda nolietojuma summu, kas aprēķināta saskaņā ar likuma 13.pantu dala ar 12 un reizina ar mēnešu skaitu, kuros pamatlīdzeklis tika izmantots saimnieciskajā darbībā.".
Savukārt, kā to izdarīt pa pielikumiem - ...neviena vārda. T.i. atbilde šāda: "Manuprāt, saimnieciskajā darbībā nav ļoti izplatīta situācija, kad PL, kurš nav nolietots, uzņēmuma vadība nolemtu to turpmāk neizmanto un tad atkal atsākt izmantot saimnieciskajā darbībā...... "
Drusciņ sameloju, ka nav nekā, kaut ko tomēr atradu - ieliku fragmentu.
Ļoti atvainojos Andaz, bet man ir beidzies abonements.Vaivar kādā citā veidā izlasīt?
Un vēl - piedodiet par stulbu jautājumu, bet nu man ir lielā apskaidriba PL jomā, ko pamazam šķetinu ārā.
Jautājums - ja ,piemēram, 3. un 4. kategorijai rēķina nolietojumu pa visu kategoriju kopā, tad k;a es varu katra PL kartītē ierakstīt atsevišķu nolietojumu?
k;a es varu katra PL kartītē ierakstīt atsevišķu nolietojumu?
nekā!
http://dl.tilde.lv/Materiali/BiezakPielautasKludasDarbaArPamatlidzekliem.pdf
kaut arī tas ir par Jumi, bet princips ir visiem vienāds.
Закрыть
Краткое описание нарушения