Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Kļūdu labošana gada pārskatos К списку тем
Kļūdu labošana gada pārskatos
Labdien!
Vēlētos pakonsultēties ar grāmatvedi, kurš(a) ir labojis GP pēc standarta Nr.4. nesaprotu kā tīri praktiski jānoformē kļūdas labojums. (nepareizs PL atlikums + nepareizi aprēķināts PL nolietojums par 2012)
Paldies!
P.S. Atlīdzību garantēju
Ответы (27)
В стандарте есть табличка с примерами. А что именно вам непонятно?
Izskatīšu vēlreiz šīs tabulas, bet lkm man prāts aizmiglojies..
.. es, tomēr, netieku galā
3 gadus pēc kārtas ir aprēķināts nepareizs nolietojums (par mazu), rēķināts nolietojums no atlikušās summas:
'10 = -2435
'11 = -3233
'12 =-3648
1) grāmatojumus veicu šogad? grāmatojums - 1290 - 7420?
2) un tad paskaidrojumā man jāpievieno 3 tabulas, uzkuriem periodiem šis grāmatojums attiecas, uzrādot kā šis grāmatojums būtu ietekmējis konkrētā gada PZ?
vēlos salabot, lai tiek no šīs kļūdas tiek prom, bet bail, ka nesataisu vēl lielāku putru...
Износ финансовый? Да не трогайте вы его, на налоги все равно не влияет. С этого года начинайте считать правильно и все.
Liels paldies, Jums Albina!
gadus pēc kārtas ir aprēķināts nepareizs nolietojums (par mazu),
kāpēc Jums šķiet, ka par mazu?
Tādēļ, ka meklēju visus pirmdokumentus, pārliecinājos kad kas ir pirkts.. piem automašīna nopirkta par 10T, lietošanas laiks 5 gadi = 10T : 5 = 2T gadā (man vismaz škiet, ka šādi ir pareizi?), bet reķināts ir : 20% no atlikušās vērtības - pirmajā gadā 2T un pēc tam 1600 u.t.t. (un tā ar visiem PL)... mašīna pagājušā gadā tika "nolietota" pavisam un pārdota, bet pēc bilances datiem man vēl ilgi viņa "jālieto"
nu nezinu... var jau būt, ka es kko pati jaucu.. man jau liekas, ka vairs neko nesaprootu
... mašīna pagājušā gadā tika "nolietota" pavisam un pārdota, bet pēc bilances datiem man vēl ilgi viņa "jālieto"
Если машина в прошлом году была продана, то она исключается из состава основных средств по остаточной стоимости.
Вообще-то метод расчета износа с остаточной стоимости редко используется, но все-таки используется
если у вас в методике он прописан, то бух делал все правильно
es to saprotu. .. reāli (pēc pirmdokumentiem) tā ir nolietota, bet bilancē ir šis atlikums, dēļ šī pārdošanas gadījuma jau arī sāku meklēt visus vecos aprēķinus, jo nevarēju saprast kas un kā.. tagad nesaprotu, vai izslēgt par visu atlikušo (bilances) vērtību, vai kā lai tiek no šī prom, jo reāli mašīna tika pārdota par 1T, kas sanāktu peļņa, bet tagad izskatās pēc atlikuma kā zaudējumi..
Tādēļ, ka meklēju visus pirmdokumentus, pārliecinājos kad kas ir pirkts.. piem automašīna nopirkta par 10T, lietošanas laiks 5 gadi = 10T : 5 = 2T gadā (man vismaz škiet, ka šādi ir pareizi?), bet reķināts ir : 20% no atlikušās vērtības - pirmajā gadā 2T un pēc tam 1600 u.t.t. (un tā ar visiem PL)...
Видимо, бухгалтер, начислявший износ за предыдущие годы, считал, что ОС изнашивается неравномерно. Поэтому, если каждый год начислялся износ в размере 20% от остаточной стоимости, советую за те годы ничего не корректировать. Доначислите износ на машину по этому методу до момента исключения из состава ОС.
... mašīna pagājušā gadā tika "nolietota" pavisam un pārdota, bet pēc bilances datiem man vēl ilgi viņa "jālieto"
Если машина в прошлом году была продана, то она исключается из состава основных средств по остаточной стоимости.
И в налоговом износе тоже надо коррекцию суммы по категории сделать на эту остаточную
И на налоги это явно повлияет при заполнении декларации
Когда машина была продана?
Просто Вы сделали только две проводки
доход от продажи
НДС
А надо еще закрыть износ накопленный и первоначальную стоимость, разницу отнести на расходы по продаже ОС
Тогда все и встанет на место , и в балансе ничего не зависнет....
Когда машина была продана?
Надеюсь-в 2013, а вот если в 2012- тогда точно и декларацию 2012 и цифры на начало 2013 придется исправлять ....
Ну значит будут убытки от продажи машины.
Тогда добавьте себе убытков на сумму остаточной стоимости по балансу
И расчет налогового износа пересчитайте
Paldies jums par atsaucību. mēģināšu kkā tikt galā!
P.S. Metodikas diemžēl nav vsp. bet būs!
Par uzņēmumu ienākuma nodokli
13.pants Pamatlīdzekļu nolietojuma un nemateriālo ieguldījumu vērtības norakstīšana, aprēķinot apliekamo ienākumu
(1) Aprēķinot apliekamo ienākumu, saimnieciskajā darbībā izmantojamo pamatlīdzekļu nolietojumu nosaka šādā kārtībā:
4) attiecīgās pamatlīdzekļu kategorijas atlikušo vērtību, no kuras aprēķina taksācijas perioda nolietojumu, nosaka, palielinot pamatlīdzekļu kategorijas pirmstaksācijas perioda atlikušo vērtību par taksācijas periodā iegādāto vai izveidoto pamatlīdzekļu vērtību un par kapitālajām izmaksām attiecīgās kategorijas pamatlīdzekļiem un samazinot par taksācijas periodā izslēgto vai stihiskas nelaimes rezultātā vai citādā piespiedu kārtā zaudēto pamatlīdzekļu atlikušo vērtību summu, kas noteikta maksātāja finanšu grāmatvedībā to izslēgšanas brīdī;
5) ja iepriekšējā punktā minētajos aprēķinos tiek iegūta negatīva bilance, attiecīgo summu pieskaita pie nodokļa maksātāja apliekamā ienākuma, bet kategorijas bilanci pielīdzina nullei;
6) ja attiecīgās kategorijas pamatlīdzekļu atlikusī vērtība pēc nolietojuma atskaitīšanas taksācijas perioda beigās nepārsniedz 71,14 euro vai attiecīgajā kategorijā vairs nav neviena pamatlīdzekļa, kategorijas atlikušo vērtību noraksta taksācijas gada saimnieciskās darbības izdevumos.
Закрыть
Краткое описание нарушения