Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Avansa maksājumi par pakalpojumiem К списку тем
Avansa maksājumi par pakalpojumiem
Laikam iestājies pavasaris, jo sāku šaubīties, kā pareizi bilancē uzrādīt avansa maksājumus par pakalpojumiem, piemēram, viesnīcu. It kā samaksātie avansi parasti tiek rādīti krājumu sastāvā, bet mani šobrīd mulsina bilances posteņa nosaukums "avansa maksājumi par precēm".
Kā rīkotos cien.kolēģi? Krājumos vai citos debitoros?
Ответы (3)
avansa maksājumus par pakalpojumiem
citos debitoros
Manas domas - avansa maksājums ir un paliek avansa maksājums. Kāda gan atšķirība - par precēm vai par pakalpojumiem. Ja tā ir iegājies, ka vēsturiski samaksātie avansi uzrādāmi krājumu sastāvā, tad krājumos tie arī pagaidām paliek, kamēr vien kāds neizdomās grozīt bilances struktūru.
Protams,loģiskāk būtu šīs summas atspoguļot debitoru sastāvā, bet viendabīguma pēc ir tomēr jāatstāj krājumos.
Piemēram, drošības naudas, - es tās lieku debitoros, bet varbūt kāds cits arī šīs summas liek krājumos.
Nav taču mūsu valstī (vismaz man zināma) normatīvā aktā, kurš nepārprotami regulētu šo jomu.
Закрыть
Краткое описание нарушения