Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство

Palīdzēsim studentam izpildīt uzdevumus. К списку тем

Palīdzēsim studentam izpildīt uzdevumus.
1. uzdevums
Aprēķināt amortizācijas atskaitījumu summu un vidējo amortizācijas % visiem pamatlīdzekļiem, ja atsevišķu veidu rādītāji ir šādi:
• ēku vērtība 300 tūkst. EUR, amortizācijas norma – 2 %
• darbgaldi un tehnoloģiskās iekārtas 800 tūkst EUR, amortizācijas norma - 10%
• pārvadu ierīces 150 tūkst. EUR, amortizācijas norma – 6%.

2. uzdevums.
Aprēķināt nosacīti izbrīvēto apgrozāmo līdzekļu summu, ja vienas aprites ilgums ir samazinājies par 3 dienām, apgrozāmo līdzekļu summa ir 200 tūkst. EUR, produkcijas realizācijas ieņēmumi 4000 tūkst. EUR. Dienu skaits gadā aprēķinam tiek pieņemts - 360 dienas.

3. uzdevums
Bāzes gadā sniegto pakalpojumu apjoms ir 16 tūkst. EUR. Pamatlīdzekļu atdeve ir
2,5 EUR. Aprēķināt firmas darbības faktiskos rādītājus, ja pārskata gadā tā plāno palielināt sniegto pakalpojumu apjomu par 25 %.
(jāaprēķina sniegto pakalpojumu faktiskais apjoms, pamatlīdzekļu atdeves un ietilpības faktiskie rādītāji).

Kādi būtu varianti?
Kirsbauma
Kirsbauma 24.04.2014 08:49
1581 сообщение на сайте

Ответы (15)

Так может студент сначала свои напишет, а мы поправим если он ошибся.
Sof_b
Sof_b 24.04.2014 09:23
1927 сообщений на сайте
Neuzrakstīs!
Kirsbauma
Kirsbauma 24.04.2014 09:33
1581 сообщение на сайте
Par 1.uzdevumu- teiksim tā- tas ir pretrunā ar MK nosacījumiem, kuros teikts, ka:
"63. Par pamatlīdzekļa lietderīgās lietošanas laiku pieņem laikposmu (GADOS), kurā sabiedrība plāno izmantot šo pamatlīdzekli, ņemot vērā paredzēto lietošanas intensitāti, fizisko nolietošanos, tehnisko novecošanos un likumiskos (juridiskos) pamatlīdzekļa lietošanas ierobežojumus, vai kurā var sasniegt attiecīgo vienību (piemēram, izstrādājumu, darba stundu, nobraukumu kilometros) skaitu, kuru sabiedrība plāno iegūt no šā pamatlīdzekļa."

Tas nu pasniedzējiem jāzina, ka laikaposmu nemēra precentos (MK noteikumos pat priekšā uzrakstīts - gados).
Andaz
Andaz 24.04.2014 14:06
27892 сообщения на сайте
Ū, mūsdienīgs pasniedzējs, jau eiro uzdevumus liek. Kaut gan iespējams tikai visā tekstā ar Replace aizvietojis visur latus ar EUR. :X

Kā arī kārtējais tūkstošu apsviedējs.

Gaidām studenta variantus, vēl joprojām.
Ant_lv
Ant_lv 24.04.2014 16:17
3528 сообщений на сайте
Students neko saprātīgu neuzrakstīs, strādā policijā, mācās kaut ko saistībā ar personālijām attālināti, tagad ir atsūtīti grāmatvedības uzdevumi, kur pusi jau esmu izrēķinājusi, bet šos es arī pati nemāku precīzi uzrakstīt un pamatot, tāpēc, lūdzu Jums palīdzību! Uzdevumi ir jānodod, kādi tie ir.....
Kirsbauma
Kirsbauma 24.04.2014 17:45
1581 сообщение на сайте
Это задания по финансовому планированию, а не по бух. учету. Потому так много усредненных показателей
Ser
Ser 24.04.2014 21:36
3685 сообщений на сайте
Vai tik tiešām forumā nav neviena tik zinoša grāmatveža, kas varētu palīdzēt izrēķināt uzdevumus?
Kirsbauma
Kirsbauma 25.04.2014 10:42
1581 сообщение на сайте
Pēc šāda teksta, manuprāt, neviens nemaz nevēlēsies atbildēt.
Ir taču lūgums - uzrakstiet savas domas, tad jau tās tiks koriģētas nepieciešamības gadījumā.
Iedos gatavu - būs zaudēta iespēja padomāt.
B.evija
B.evija 25.04.2014 12:55
30 сообщений на сайте
Teikšu tā, ka tas ir ļoti negodīgi. Diplomu uzņēmējdarbībā tas students, policists dabūs, bet vai vai viņš ko būs kaut nedaudz apjēdzis par priekšmetu?
Rasule2
Rasule2 25.04.2014 13:39
240 сообщений на сайте
Teikšu tā, ka tas ir ļoti negodīgi. Diplomu uzņēmējdarbībā tas students, policists dabūs, bet vai vai viņš ko būs kaut nedaudz apjēdzis par priekšmetu?
Rasule2 25.04.2014 13:39
Toties viņš būs Maģistrs, bet, mēs, kas uzdevumu viņam izrēķinājām - nekā.
Andaz
Andaz 25.04.2014 14:00
27892 сообщения на сайте
Pareizi runā, ka grāmatvežu klubā vairs neviens neko nepalīdz, tikai labākā gadījumā ''norej''. Arī es savos labākos gados, to esmu sapratusi. Skaidrs viens, ka jāpaceļ mācību grāmatas, jo mēs kā grāmatveži protam vairs tikai salikt D un K. Nekā personīga, bet forumu pacentīšos vairs neizmantot.
Kirsbauma
Kirsbauma 25.04.2014 15:45
1581 сообщение на сайте
Ja Jūs esat kundze "savos labākos gados", tad Jums (manuprāt) vajadzētu saprast, ka tā nav nekāda mācīšanās, ja kāds uzraksta visu priekšā. Vēl jo vairāk, ka to vajag nevis Jums pašai, bet kādam "radagabalam" vai kam citam.
Mēs, grāmatveži, cilvēki "savos labākajos gados" brīnāmies, kāpēc sabiedrībā tik daudz nezinošu speciālistu, kāpēc VIDā katrā nodaļā vienu un to pašu likumu tulko dažādi, utt.
Atbilde - tāpēc, ka šādā veidā ieguva diplomus - kāda tante ar citas tantes palīdzību visu uzrakstīja priekšā.

No līdzīgas "operas" - pie manis pieteicās praksē 2 studentes (vēl pagājušajā gadā). Noslēdzām prakses līgumus. Studentes kā gāja, tā arī aizgāja. Joprojām nezinu - manu parakstu uz prakses atskaites noviltoja, vai vispār visu atstāja "pusratā". Jo tā tagad mācās studenti.

Vakar bankā jautāju operatorei - kāpēc man līgumā ielikts krustiņš X pie "Grupa Nr.1"? Vēl ir 2. un 3.grupa Ar ko atšķiras Grupa Nr.1 no Nr.2 un Nr.3?
Atbilde - nezinu, tas mums ir standartā, mēs tur neko nevaram labot.
Un tā visapkārt.

Turpiniet tikai izrēķināt studentu vietā un nolikt viņiem visu gatavu priekšā.
Tā, lūk, domāju es.
Varat mētāt tomātus, gurķus vai ko citu. Es savas domas nemainīšu.
Aivars007
Aivars007 25.04.2014 17:13
26984 сообщения на сайте
Tā, lūk, domāju es.
Aivars007 25.04.2014 17:13
Es arī apakšā parakstos.
Andaz
Andaz 25.04.2014 17:37
27892 сообщения на сайте
Diskusija beigusies! Formulas atrastas un uzdevumi izrēķināti arī bez Jūsu palīdzības!
Kirsbauma
Kirsbauma 25.04.2014 20:46
1581 сообщение на сайте
Tikko es ieredzēju Jūsu jatājumu, padomāju : roku uz atciršanu - nepalīdzēs. Vajādzēja, vismaz, kaut kā "viltīgak" to noformulēt. Taču, esmu tāds pats muļķis. Neņēmiet ļaunā viņu ārisķīgu "principiālitāti" - viņas/viņi taču nav draugi, vai rādi, vai parādnieki.
J_u_r_i_j
J_u_r_i_j 25.04.2014 21:50
175 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.