Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Бухгалтерская отчетность, СГД - взаимоотношения, информация, аудит

LAD un naudas lietas. К списку тем

LAD un naudas lietas.
Labrīt.
Man jāiesniedz LADam maksājumu apliecinoši dokumenti par darījumu ar partneri...bet daļa no samaksas kārtota savstarpējā ieskaita veidā.Vai šis savstarpējais ieskaits arī būtu pie maksājuma dokumentiem?
Varbūt kāds ar līdzīgu lietu ir sask;āries?
Sella
Sella 19.05.2014 08:45
377 сообщений на сайте

Ответы (6)

vienkāršākais prasīt pašam LADam, viņi ir tādi diezgan atsaucīgi
Russean
Russean 19.05.2014 12:49
77 сообщений на сайте
Tieši ar LADu ir domstarpība,vai savstarpējais ieskaits ir maksājuma dokuments vai nav.
Sella
Sella 20.05.2014 09:12
377 сообщений на сайте
nu mums bija jāatver spec.konts un viss tikai caur to, pilnīgi nošķirot pārējo saimn.darbību, ja jums šis ieskaits radies par kko citu, nevis par konkrēto projektu, tad droši vien, var arī neieskaitīt... šis jautājums drīzāk pie speciālistiem, kas nodarbojas ar projektu rakstīšanu, dokumentāciju utt, tie taču ir "izkoduši" visu
Russean
Russean 20.05.2014 09:40
77 сообщений на сайте
Maksājumu pakalpojumu un elektroniskās naudas likums - 3) maksājums — maksātāja vai saņēmēja uzsākta darbība, kuras mērķis ir nodot naudu, veikt naudas pārvedumu vai izņemt naudu un kura nav atkarīga no maksātāja vai saņēmēja tiesisko attiecību pamatā esošajiem pienākumiem;

Savstarpējam ieskaitam nav nekāda sakara ar naudas nodošanu.

Maksājumu apliecinošs dokuments ir bankas maksājuma uzdevums, kases orderis, DAK, EKA čeks.
Andaz
Andaz 21.05.2014 17:39
27892 сообщения на сайте
Tā ir sen zināma patiesība ka ES projektos maksājums ir bankas maksājums - pēdējos gados parādījās arī līzingi ( gadus atpakaļ bija problēma arī ar līzinga finansējumu jo tas formulējās ka nav samaksāts) . Par ieskaitiem nekad nav gājusi runa.
Par spec kontu piedzīvoju tikai biedrībai kas startēja kaut kādā specifiskā programmā - bija jāatver konts valsts kasē. Bet tā vismaz LAD projektos visa nauda kustas caur parastajiem kontiem.
Par atsevišķo kontu- uzskaitē prasība atvērt atsevišķus kontus ( jeb esošo kontu ietvaros analītisko uzskaiti- piemēram Horizon ir uzskaites dimensija "Projekts" kuru arī izmantoju ) tātad jāspēj izdrukāt uzskaites reģistrs par projekta operācijām ( iegādes, maksājumi, nodošana ekspluatācijā)
Tas nu ir jāņem vērā- ja gribi saņemts dāvanu ( neatmaksājamu ES un valsts finansējumu)- dāvinātam zirgam zobos neskatās un jāievēro nosacījumi kas starp citu visiem ir pieejami LAD mājas lapā- ieskaitot metodiskos norādījumus par naudas pieprasījuma aizpildīšanu un tam pievienojamiem dokumentiem.
Ko var šai situācijā ieteikt- meklējiet iespēju pagarināt projekta realizācijas termiņu ( nevis meklējiet taisnību) un meklējiet iespēju šai pagarinājuma laikā veikt maksājumus finansējuma piešķīrēju noteiktajā kārtībā. Protams pagarinājumi arī ir saņemami tikai likumā noteiktā kārtībā. vai jums šāda iespēja pastāv vai nē- variet noskaidrot tikai paši
No pieredzes- labāk pa labam risināt likumā doto iespēju robežas problēmu. .
Guntagermane
Guntagermane 21.05.2014 19:55
1303 сообщения на сайте
Sirsnīgs paldies par ieteikumiem!Vēl jāieiet LAD mājaslapā par naudas lietām...
Bet jebkurā gadījumā-paldies!
Sella
Sella 22.05.2014 12:49
377 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.