Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство
kases operācijas К списку тем
Ответы (7)
Mani ļoti interesē - kā kasieris izmanto naudas skaitīšanu savtīgos nolūkos? Kā vadītājs ar rīkojumu var noteikt šo biežumu? Tā ir nauda un kļūdīties ir iespējams jebkurā laikā. Vai tad ja kasieris sapratīs, ka ir kļūdījies, bet naudu saskaņā ar rīkojumu saskaitīt kasē nevarēs, soda naudu pārbaudes gadījumā, maksās vadītājs?
Aivareno 28.05.2014 13:05
6641 сообщение на сайте
6641 сообщение на сайте
Da piekrītu, ka sodu maksās vadītājs , bet tad no pārdevēja izskaitīs un rīkojums it kā absurdi , bet es par to, ka var būt tīšām vai arī netīšam eka izveidojas pārpalikums un izdrukājot x atskaiti tas tiek konstatēts saskaitot naudu.Daarī vadība vēlas , lai eka pārskaitītu tikai pie kasieru nomaiņas. Nevar taču ( vai var) aizliegt kasierim baudīt darba dienas laikā sevi un cik bieži.
Nē, nevar aizliegt kasierim aizliegt pārskaitīt naudu, jo viņš par to ir atbildīgs. Daudziem EKA modeļiem ir iespēja redzēt summu kasē uz EKA displeja un līdz ar to drukāt "X" pārskatu nemaz nav nepieciešams.
Aivareno 28.05.2014 16:06
6641 сообщение на сайте
6641 сообщение на сайте
Es piekrītu , to pašu saku vadībai, bet varbūt ir kur rakstīts.MK 584, 585 neko tādu neatradu. Ja paskatās lielos pašapkalpošanās veik. arī neviens neskandina naudu kad ienāk prātā, laikam ir atrunāts uzņ. iekšējos noteikumos.Paldies
Noteikumos nekas tāds nav rakstīts. Profesionāls kasieris jau arī neskaitīs naudu pēc katras pustundas. Un lielveikalos jau VID nepiesiesies pie dažu eiro iztrūkuma vai pārpalikuma, ja apgrozās daudzi tūkstoši dienā. Es gan neesmu redzējis VID kontrolpirkumus lielveikalos.Iespējams viņi nemaz to nedara.Tikaimazos pārbauda.
Aivareno 28.05.2014 18:34
6641 сообщение на сайте
6641 сообщение на сайте
MK 584, 585 neko tādu neatradu.
Šie noteikumi jau nav par EKA. Tur ir 282. un 133.noteikumi kas jālasa.
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть