Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство

Par PVN grāmatošanu no Eiropas К списку тем

Par PVN grāmatošanu no Eiropas
Labdien cienījamie grāmatvežī.
Vēlējos uzzināt - varbūt kāds(-a) var palīdzēt ar sekojošu jautājumu.

Mūsu uzņemums noslēdza ar citu uzņēmumu līgumu par pakalpojumu (ES PVN atgriešana pakalpojums).
Es iesniedzu visus rēķinus un čekus otram uzņēmumam par PVN Eiropā. Viņi aprēķina, atsūta mums vēstuli ar summu un valsti no kuras tikas atgriezts (pieņemsim, ka par 2014. 1. ceturksni Vācija atgriezīs 700 EUR). Pēc kāda laika viņi mums pārskaita šo summu uz mūsu uzņemuma konta. Jautājums sekojošs:
1. vai aprēķinu, kur norādīts cik tiks atgriezts ir Jāreģistrē (Ja jā, tad kuros kontējumos)?
2.bankasienākošo maksājumu reģistrēju D 262 (banka), bet K .... ko reģistrēt?
3. ja burtiski, tad šī summa samazina man 76.. kontu, bet vai var pa taisno uz 76.., ja tā ir ienākošā nauda?
Paldies.
Vartita13
Vartita13 06.06.2014 10:50
13 сообщений на сайте

Ответы (2)

Varat izdomāt savu grāmatojumu shēmu . Bet loģika ir tāda, ja rēķinu brīdī Jums palielinājās izdevumi, tad saņemot PVN summa izdevumi samazināsies. Nekur jau nav rakstīts, ka nevar uz 76..
Man ir piemēram 23xx Norēķini ar ES nodokļu administrācijām un es grāmatoju caur šo kontu.
Lēmums par atmaksu
D23xx K7xxx
Atmaksāta nauda
D2620 K23xx
Ja rodas starpība( ieskaita noņemot banku komisijas)
D775 K23xx

Es Jums ieteiktu pārtraukt līgumu un pašiem pieprasīt PVN atmaksu no Eiropas.Tovar izdarīt EDS un bez sāpēm.
Aivareno
Aivareno 06.06.2014 11:04
6641 сообщение на сайте
в момент прихода денег просто ставлю на прочие доходы
Kel
Kel 17.06.2014 13:42
12066 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.