Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Бухгалтерская отчетность, СГД - взаимоотношения, информация, аудит

Uzņēmuma slēgšana К списку тем

Uzņēmuma slēgšana
Labdien, palīdziet lūdzu ar informāciju, kāda bilance jāiesniedz EDS, lai UR ņemtu pretī papīrus par uzņēmuma likvidēšanu. Uzņēmums stāvējis tukšs no pagājušā gada un nekādu darījumu nav bijis. Vai jāiesniedz bilance uz slēgšanas datumu ? Tāda pati kā gada pārskats?
Livucis
Livucis 14.07.2014 16:07
505 сообщений на сайте

Ответы (15)

Šajā forumā ir ļoti daudz diskusiju par šo tēmu.
Kāpēc atkārtoties?
Aivars007
Aivars007 14.07.2014 17:12
26984 сообщения на сайте
tik reti seit esmu,ka neesmu meklejusi vel
Livucis
Livucis 14.07.2014 17:17
505 сообщений на сайте
Pēdējais laiks to darīt.
Aivars007
Aivars007 14.07.2014 18:24
26984 сообщения на сайте
Jāiesniedz bilance uz slēgšanas datumu. Tāda pati kā gada pārskats
Ser
Ser 14.07.2014 22:16
3685 сообщений на сайте
paldies
Livucis
Livucis 15.07.2014 15:40
505 сообщений на сайте
Bilance ir tikai viens dokuments no Gada pārskata sastāvdaļām.
Aivars007
Aivars007 15.07.2014 17:07
26984 сообщения на сайте
Jaa,protams,to es gan zinu:) vienkarsi gribejas saprast vai EDS ir kaut kas vel bez gada parskata iesniedzams...
Livucis
Livucis 15.07.2014 18:38
505 сообщений на сайте
Daudz kas ir iesniedzams - atkarībā no tā, kāds uzņēmums.
Aivars007
Aivars007 15.07.2014 20:46
26984 сообщения на сайте
Slegsanas bilance un mantu sadales plans. Kas vel jaiesniedz?
Brita
Brita 16.07.2014 00:12
1868 сообщений на сайте
Ja kāds pārzina Jūsu uzņēmuma (slēdzamā) specifiku, varbūt arī Jums visu priekšā uzrakstīs.
Es nepārzinu, tāpēc visus iespējamos variantus neaprakstīšu gan.

Kad man nākas slēgt kādu uzņēmumu, es rīkojos saskaņā ar vismaz 2 šādiem punktiem:

(1) Loģiskā domāšana - atkarībā no uzņēmuma specifikas "aizvērt" visu, kas uzņēmuma darbības laikā darbojās. Ja pašas ieslēgsiet loģisko domāšanu, sapratīsiet, ko tas nozīmē.
(2) Papildus vēl pārliecinos VID attiecīgajā KACā, vai neesmu ko piemirsis.

Bet šī foruma dalībniekiem, kuri sevi klasificē kā grāmatveži, laikam nav zināma tāda iestāde kā VID.
Katrā ziņā par savedēju arī citi atbildētāji šajā forumā sazin vai darbosies.
Bet var jau būt, ka kāds ņems aiz rociņas un vedīs uz VID, lai iepazīstinātu.

Man manā darbā VID attiecīgais KAC vienmēr ir bijis palīgs, nevis ienaidnieks.
Aivars007
Aivars007 16.07.2014 08:27
26984 сообщения на сайте
Nu nezinu, man ir cita pieredze- meginat sazvanities pusdienu un sanemt nekadu atbildi.
Brita
Brita 16.07.2014 10:32
1868 сообщений на сайте
Ir 2 faktori:
(1) Kam tieši Jūs zvanāt.
(2) Kā jautājat.
Man NEKAD nav bijušas nekādas problēmas.
Pirms I.Pētersones kundze kļuva par VID ģenerāldirektori (bija vietniece), man nebija problēmu arī ar viņu runāt, ja bija tāda nepieciešamība. Ļoti jauka un atsaucīga.
Aivars007
Aivars007 16.07.2014 11:35
26984 сообщения на сайте
Ja par tēmu, tad komerclikums prasa iesniegt slēgšanas bilanci un mantas sadales plānu. Agrāk (vēl pagājušajā gadā) to varēja iesniegt UR un VID neko papildus neprasīja.
Patlaban ir jāiesniedz likvidācijas slēguma bilance EDS (kā gada pārskats, tikai norādot, ka tā ir slēguma bilance - ir tāds ķeksītis). Tā kā EDS automātiski to uztver par gada pāskatu, tad lai to iesniegtu, jāpievieno visi gada pārskatam parasti pievienojamie dokumenti (atkarībā no uzņēmuma specifikas, piemēram, vadības ziņojums, pielikums, protokols par gada pārskata apstiprināšanu).
Papildus EDS pieprasa tādu dokumentu, kā "informācija par zaudējumiem, ko radījusi aktīvu vērtības samazināšanās". Ja godīgi, man nav skaidrs, kurš normatīvais akts tādu pieprasa, tādēļ arī nevaru rekomendēt, ko šajā dokumentā rakstīt. Divos nesenos likvidācijas gadījumos es vienā gadījumā pievienoju tukšu dokumentu, bet otrā - ierakstīju, ka uzņēmumam nav radušies zaudējumi no aktīvu vērtības samazināšanās. Abos gadījumos VID necēla iebildumus un uzņēmumi tika sekmīgi likvidēti.
Ilzex
Ilzex 16.07.2014 17:16
2679 сообщений на сайте
Negribu dibināt jaunu tēmu, tapēc uzdošu jautājumu šeit.
Valjuxa
Valjuxa 02.09.2014 16:15
нет сообщений на сайте
Likvidējot uzņēmumu, vairs nav nekādu aktīvu, bet gada laikā ir rādušies zaudējumi. Kādam ir jāizskatas slēguma bilancei. Lasot materiālus, nonācu pie slēdziena, ka bilancē visas ailes ir tukšas, gan aktīvā, gan pasīvā. Bet nododot tagad pārskatu EDS, raksta kļūdu "Sadaļas "PZA2" 180. rindas vērtībai Pārskata gada beigās jābūt vienādai ar sadaļas "Bilances pasīvi" 520. rindas vērtību Pārskata gada beigās".
Un tagad neesmu pārliecināta kādai tomēr ir jābūt slēguma bilancei. Var būt tomēr uzrādīt pamatkapitālu un nesadalīto peļņu? Vai tā ir jāuzrāda tikai EDS pārskatā, bet UR jānes ar nullēm?
Valjuxa
Valjuxa 02.09.2014 16:20
нет сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.