Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство

PVN likme viesu nama/telšu vietu pakalpojumiem К списку тем

PVN likme viesu nama/telšu vietu pakalpojumiem
Labdien!

Gribēju pajautāt, kāda PVN likme ir darījumam, ja LR PVN nodokļu maksātājs iznomā telšu vietas un viesu namu LR fiziskajām/juridiskajām personām un citu valstu - 3 un ES personām?

Skatoties PVN likumu, man sanāk, ka 21%, jo neapliek ar nodokli dzīvojamo telpu īri, izņemot viesu izmitināšanas pakalpojumus viesu izmitināšanas mītnēs — viesnīcās, moteļos, viesu mājās, lauku tūrismam izmantojamās mājās, kempingos, tūristu mītnēs;

Jau iepriekš - Paldies!
Ievina
Ievina 15.07.2014 14:13
134 сообщения на сайте

Ответы (3)

У нас ещё есть ставка 12%

(10) Nodokļa samazināto likmi piemēro izmitināšanas pakalpojumiem tūristu mītnēs.
Tt7
Tt7 15.07.2014 14:21
37863 сообщения на сайте
Ja man ir tikai zeme un nodalīta teritorija s/d veikšanai ar uzņēmuma vadītāja rīkojumu... Vai es varu uzskatīt, ka man ir tūrisma mītne? Te es pliku zemi bez nekā cita neredzu:(

Lasīju klasifikatoru, ka
Latvijas Valsts Standarta (LVS) prasības
viesu izmitināšanas un apkalpošanas mītnēm Latvijā
Viesu izmitināšanas un apkalpošanas mītņu kvalitātes novērtēšanai izstrādāti sekojoši standarti:
- Viesu izmitināšanas un apkalpošanas mītnes. Viesnīcas – LVS 200-1:1999+A1:2004 (nav spēkā)
- Viesu izmitināšanas un apkalpošanas mītnes. Viesu mājas – LVS 200-2:1999+A1:2004
- Viesu izmitināšanas un apkalpošanas mītnes. Moteļi – LVS 200-3:1999+A1:2004 (nav spēkā)
- Viesu izmitināšanas un apkalpošanas mītnes. Lauku tūrismam izmantojamās mājas – LVS 200-4:2000
- Viesu izmitināšanas un apkalpošanas mītnes. Kempingi – LVS 200-5:2000
- Viesu izmitināšanas un apkalpošanas mītnes. Jaunatnes tūrisma mītnes – LVS 200-6:2000
Ievina
Ievina 15.07.2014 16:16
134 сообщения на сайте
"Plika" zeme līdz šim nav bijusi mītne.
Ja nu vienīgi Jūs kurmjiem iznomājat...
Aivars007
Aivars007 15.07.2014 17:09
26984 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.