Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Для новичков

Kura man būtu pareizā uzņēmējdarbības forma? К списку тем

Kura man būtu pareizā uzņēmējdarbības forma?
Laba diena.

Ļoti ceru, ka te man spēs palīdzēt. Biu jau redzējis līdzīgu jautājumu, bet līdz galam neko nesaprotu.

Mana problēma ir tāda, ka man pašlaik nepieciešams nodibināt uzņēmumu, kas varētu tirgot manis paša agrāk saražotu produkciju uz jau esošiem sadarbības partneriem. Neregulāri un nelielā daudzumā. Paredzamais apjoms būtu līdz 10 000 Eur gadā.

Vēlos uzzināt, kāds būtu man labākais uzņēmējdarbības veids- IK, SIA(mazkapitāla) un, vai es to varu taisīt kā mikrouzņēmumu?

Lieta tāda, ka es strādāju arī citā uzņēmumā, kur alga ir 900 uz papīra. Tai pat laikā sapratu, ka, dibinot mikrouzņēmumu, nevarēšu saņemt neapliekamo minimumu un arī nedrīkstēšu saņemt tādus atvieglojumus kā pārmaksāto nodokli par mācībām(tagad studēju). Ir vēl kāds iemesls neņemt mikrouzņēmumu?

Man ir MAZ izdevumu, jo, ja vēl ko ražoju(ādas izstrādājumi), tad pārsvarā visu pērku uz rokas un man nav arī jāmaksā lielas naudas par telpām, komunālajiem, benzīnu, u.c..

Kas ir svarīgi- man nepieciešams izmantot pavadzīmes un kvīšu grāmatiņu.

Kāda atšķirība- es esmu PVN maksātājs, vai neesmu?

Internetā jau, protams, informācija ir DAUDZ UN DIKTI,. bet problēma tāda, ka tā visa informācija ir nepilnīgi atrodama DAUDZ UN DIKTI dažādās mājaslapās un bieži vien ir 3- 5 un vairāk gadus veca. Un VIDa informācijas telefonā man paskaidroja, ka viņi nenodarbojas ar cilvēku apmacīšanu, kā nemaksāt vairāk nodokļus (apmēram citēju). Tas, ko es vēlos, ir paralēli darbam piepelnīties, tirgojot savu produkciju, ko pats taisu- lai man būtu maksimāli mazi nodokļi un saprotama grāmatvedība.

Paldies!
Venture
Venture 27.07.2014 19:08
2 сообщения на сайте

Ответы (37)

"profesionālie" grāmatveži- jūs gribat teikt, ka nekad nejautājiet padomu VIDā vai pie kolēģiem?
Mszkk 06.08.2014 12:04
Saprotu tikai vienu - Jūs neatšķirat sū** no pīrādziņa. Tas arī viss.
Ja jau esat tik pretminākoša, un neesat tāds ļaunuma iemiesojums, kā es, piemēram - kāpēc šeit neizklāstat savas zināšanas, kāpēc neatbildat visiem jautātājiem?
Laikam tomēr "slabo"!
Jo, vismaz tā izskatās - protat tikai "apriet" citus.
Aivars007 06.08.2014 14:09
skarbi, Aivar...
Russean
Russean 06.08.2014 14:17
77 сообщений на сайте
Ir jau skarbi, bet no otras puses, kādēļ grāmatvežiem, kas par savu darbu vēlas saņemt atlīdzību, būtu jāsniedz bezmaksas konsultācijas, tādā veidā samazinot "pieprasījumu" pēc grāmatvežu pakalpojumiem.
Es forumu uztveru kā iespēju apmainīties viedokļiem ar zinošiem speciālistiem, kuriem nav jāskaidro elementāras lietas.
Jā forumā ir sadaļa iesācējiem, bet nav pareizi domāt, ka kāds šeit nāk, lai no 0 mācītu grāmatvedību nezinīšiem. Dažreiz IR iespējams saņemt atbildi arī uz muļķīgiem jautājumiem (ja kādam ir īpaši labvēlīgs noskaņojums), bet to nevajadzētu uztvert par normu.
Ilzex
Ilzex 06.08.2014 14:23
2681 сообщение на сайте
Kas Jums vieglu dzīvi solīja?
Es vienmēr palīdzu ar padomu kolēģim, kurš nezina kādu niansi.
Protams, ja es pats to zinu. Jo arī neesmu nekāda "pilnība".
Bet nekauņām cenšos nekad nepalīdzēt, arī ar padomu nē.
Skarbi vai ne skarbi - tāds es esmu - saku, ko domāju.
Ja esmu "pāršāvis pār strīpu" - atvainošos. Taču pateikto acīs patiesību nekad nenožēloju.

Ilzex ļoti pareizi ir piezīmējusi, atbalstu viņas viedokli pilnībā.
Ja ir kāds, kuram ir laiks un vēlēšanās kā atbildi pārrakstīt šeit kādu likumu vai MK noteikumus - uz priekšu! Neviens taču nesit pa pirkstiem un netraucē.
Aivars007
Aivars007 06.08.2014 14:29
26984 сообщения на сайте
Aivars007:
....Es vienmēr palīdzu ar padomu kolēģim, kurš nezina kādu niansi.....

Te jau nav vienas nianses nezināšana.
Šeit ir klaja necieņa pret grāmatvežu darbu:

Ja cerat iztikt bez grāmatveža, kāpēc šeit, grāmatvežu forumā, uzdodat jautājumus?
Vai kauna nemaz nav?
Sirdsapziņa - vai tās arī nav?
Meklējiet atbildes ārpus grāmatvežu rindām - tāds ir mans padoms.
Ceru, ka citi grāmatveži pievienosies man.
Aivars007 29.07.2014 16:28
protams, grāmatvežiem darbu vajag, bet nu ar SIA MU jau nu var tikt galā pats.
Mszkk 06.08.2014 11:45
Uz priekšu, ar paceltiem karogiem!
Dinaro
Dinaro 06.08.2014 15:07
8241 сообщение на сайте
Kas Jums vieglu dzīvi solīja?
Es vienmēr palīdzu ar padomu kolēģim, kurš nezina kādu niansi.
Protams, ja es pats to zinu. Jo arī neesmu nekāda "pilnība".
Bet nekauņām cenšos nekad nepalīdzēt, arī ar padomu nē.
Skarbi vai ne skarbi - tāds es esmu - saku, ko domāju.
Ja esmu "pāršāvis pār strīpu" - atvainošos. Taču pateikto acīs patiesību nekad nenožēloju.

Ilzex ļoti pareizi ir piezīmējusi, atbalstu viņas viedokli pilnībā.
Ja ir kāds, kuram ir laiks un vēlēšanās kā atbildi pārrakstīt šeit kādu likumu vai MK noteikumus - uz priekšu! Neviens taču nesit pa pirkstiem un netraucē.
Aivars007 06.08.2014 14:29
"Braukt augumā" (kā jūs to darāt), sūtot uz kursiem u.t.t. ir vērts? Tas jau vien liecina par intelektuālo līmeni, ka māk tikai "pasūtīt", nu tad paturi muti ciet, ja nekādu padomu vai zināšanas nevari, vai negribi sniegt. Domājat, ka nezinīši te nāk, lai saņemtu atbildi, ka jāmeklē grāmatvedis?
Mszkk
Mszkk 06.08.2014 15:09
27 сообщений на сайте
Fuj.
Ļoti rupji par mutes turēšanu ciet.

Nezinīšiem, tik tiešām, ir jāmeklē grāmatvedis, nevis jākārto sava darbība caur forumu.
Dinaro
Dinaro 06.08.2014 15:15
8241 сообщение на сайте
Fuj.
Ļoti rupji par mutes turēšanu ciet.

Nezinīšiem, tik tiešām, ir jāmeklē grāmatvedis, nevis jākārto sava darbība caur forumu.
Dinaro 06.08.2014 15:15
kāda attieksme pret citiem, tāda pret pašu.
Mszkk
Mszkk 06.08.2014 15:18
27 сообщений на сайте
Atbalss!!!!!!
Kā sauc, tā atskan.

Cieniet citus, tad arī būs cieņa pret Jums.
Dinaro
Dinaro 06.08.2014 15:22
8241 сообщение на сайте
Ierosinu turpmāk, kad reģistrējās šajā klubā, nosūtīt ieskanētu grāmatveža diplomu, tad nezinīši pa kājām nemaisīsies.
Mszkk
Mszkk 06.08.2014 15:28
27 сообщений на сайте
Ierosinu turpmāk, kad reģistrējās šajā klubā, nosūtīt ieskanētu grāmatveža diplomu, tad nezinīši pa kājām nemaisīsies.
Mszkk 06.08.2014 15:28
Un arī menedžera diplomu, gribās redzēt
Japaina
Japaina 06.08.2014 17:58
10269 сообщений на сайте
Tādu tagad daudz.
Menedžers uz menedžera.
Merčendaizers uz menčerdaizera.
Dinaro
Dinaro 07.08.2014 09:02
8241 сообщение на сайте
Un visi ar koučingista diplomiem!
Aivars007
Aivars007 07.08.2014 09:17
26984 сообщения на сайте
Ir pat Rīgas koučinga skola:

http://www.lifecoaching.lv/lat/kas-ir-koucings-/
Dinaro
Dinaro 07.08.2014 09:22
8241 сообщение на сайте
Visu mūžu tā ir bijis un būs - kur ir aitas, tur būs arī cirpēji.
Aivars007
Aivars007 07.08.2014 09:37
26984 сообщения на сайте
Njā... cilvēku skaits uz zemes nemitīgi palielinās, bet intelekta daudzums paliek nemainīgs....
Andaz
Andaz 08.08.2014 14:20
27892 сообщения на сайте
Ādas ražojumu tirdzniecību labāk reģistrēt kā patentmaksu 57 euro mēnesī un viss, ar Jūsu plānotu apgrozījumu būs vairāk nekā pietiekami. Grāmatvedības tur īsti nav, viena rindiņā rakstiet tikai cik pārdots lai nebūtu vairāk par 50 000 lai PVN nemaksātu un ja būs no VIDa pārbaude tad vajadzēt padarīt. Par kvīšu grāmatiņu un EDS arī varu pastāstīt, ja vien vajadzēs.
Julia.sinicina
Julia.sinicina 18.08.2014 10:36
7 сообщений на сайте
Одни умные, а другие добрые
Первых - множество, а последние всегда и везде последние
J_u_r_i_j
J_u_r_i_j 22.08.2014 20:40
175 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.