Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Atvaļinājuma nauda
Labdien!
Lūdzu konsultaciju. Īsti nesaprotu vai pareizi ir aprēķināta atvaļinājuma nauda. Situācija sekojošā;
Uzņēmumā strādāju 3.5 gadu. Darbā pieņemta novembrī. Šogad atvaļinājumu izņēmu maijā, par ko saņēmu pilnu atvaļinājuma summu. Otro daļi paņēmu jūlijā - par ko saņēmu tikai pusi no darba algas. Esmu šokā, vai tas ir pareizi? Vai tad nevajadzēja samaksāt pildu summu? Tas skaitās ka man vēl nepienākās atvaļinājums, es tacu iesniedzu iesniegumu par apmaksāto atvaļinājumu nevis par neapmaksāto atvaļinājumu. Tad jau sanāk ka darba devējam nevajadzēja mani laist atvaļinājumā.
Ответы (13)
Lūdzu uzrakstiet:
Jūsu vārds, uzvārds, personas kods, dzīves vietas adrese, darba vietas nosaukums, uzņēmuma reģistrācijas numurs, Darba līguma numurs un datums, darba līguma saturs, uzrakstiet arī darba algas aprēķinus (izvērstos) par 3,5 gadiem, kamēr tur strādājat, arī darba laika uzskaites tabulas par visiem 3,5 gadiem.
Un tad Jums šeit uzreiz būs atbilde.
Неправильно это. Отпуск во всех случаях должен оплачиваться полностью. И нигде не сказано, что его нужно предоставлять в последний месяц рабочего года.
В конце-концов, если после отпуска захотите уволиться, работодатель имеет право держать вас месяц. За это время и заработаете деньги для возврата лишних отпускных.
Скорее всего вам предоставили отпуск за отработанное время в очередном году, что не есть правильно, но спокойнее работодателю. Но тогда и сумма, и количество дней могут быть меньше, чем за четыре недели. Если это так, то остальное получите позже.
К сожалению, сегодня таких самабухгалтеров, а иже с ними, и руководителей - тьма/тьмущая.
Maija - Jūs jau paspējāt apskatīt visus attiecīgos dokumentus?
Var tikai apbrīnot šo vēlmi par katru cenu kaut ko atbildēt - lai arī dažkārt pilnīgi "ne uz to pusi".
Kā Jūs varat zināt, par kādu periodu tie atvaļinājumi, cik dienas tie atvaļinājumi utt.
Kaut kāds murgs, kas šajā forumā te darās.
Kādi jautātāji, tieši tādi paši atbildētāji.
Aivar!
No jautājuma taču ir skaidrs, ka civēks nav grāmatvedis.
Огрызнуться es arī protu, bet vismaz kādu atbildi cilvēkam ir jāsaņem.
Ну и что вы там хотите увидеть? За месяц с отпуском или месяц без отпуска оплата труда должна быть примерно одинаковая - такой принцип расчета отпускных. Могут быть некоторые отклонения из-за расчета среднего или колебания оплаты труда по месяцам.
Но в данном случае такая ситуация не просматривается.
Может в начале месяца отпуск взяли, а вторую половину июля работали? Тогда за рабочие дни просто зарплата полагается.
Ja rabotala vo vtoroi polovine ijula. Spasibo za otveti.
Blagodaru Aivara za otvet - vi ocen korektni! Aivar - ja udevlajus, cto vi esco do sih por dopusceni k otvetam na forume. Eto ne pervj vopros kotorij ja zadaju, i polucaju ot vas obsalutno beztaktnij otvet. Esli ne znajete cto otvetit, to ludce ne pisite. Udacnogo dnja!
Значит вам за вторую половинку просто должны выплатить зарплату.
Es arī brīnos, Jūs laikam pie katra jautājuma pa jaunam reģistrējaties?
Kāds jautājums - tāda atbilde.
Japaina - net prosto davno zdes ne bila, zabila parol, prislos snova registrirovatsa.
Aivar!
No jautājuma taču ir skaidrs, ka civēks nav grāmatvedis.
Огрызнуться es arī protu, bet vismaz kādu atbildi cilvēkam ir jāsaņem.
Mu-maija - mana atbilde nebija domāta Jums, bet otrai Maijai.
Es patiešām nesaprotu un kategoriski nosodu tādas atbildes, kas šeit tiek sniegtas tikai tāpēc, lai būtu iespēja izpausties.
Kurš redzēja darbinieka iesniegumu? Kurš lasīja rīkojumu par atvaļinājumu? Kurš redzēja atvaļinājuma naudas aprēķinu?
Uz kāda pamata Jūs varat sniegt "smadzenes kompostrējošas" atbildes konkrētās lietās, ar kurām Jūs neesat iepazinušās?
Un ko tagad darīs jautājuma autore? Skries pie savas grāmatvedes un "taurēs" - VISS IR NEPAREIZI!!! Man forumā tā atbildēja!
Kā Jūs varat zināt - pareizi tur ir veikts aprēķins vai nepareizi?
Nožēlojami!
Ja rabotala vo vtoroi polovine ijula. Spasibo za otveti.
Blagodaru Aivara za otvet - vi ocen korektni! Aivar - ja udevlajus, cto vi esco do sih por dopusceni k otvetam na forume. Eto ne pervj vopros kotorij ja zadaju, i polucaju ot vas obsalutno beztaktnij otvet. Esli ne znajete cto otvetit, to ludce ne pisite. Udacnogo dnja!
Diemžēl, man Jūs jāapbēdina.
Atbildes es zinu vairāk, nekā Jūs spējat iedomāties.
Un tieši tāpēc arī neatbildu, nepārzinot konkrētas lietas apstākļus.
Klausieties tik arī turpmāk šī foruma "gaišreģes", un būs Jums laime!
Atļaut man būt forumā vai neatļaut - laikam jau lems foruma administrācija.
Pieļauju, ka foruma administrācija ļoti labi saprot, kas ir kas.
Un kas ir un kas nav taktiski - tas ir gaumes jautājums!
Закрыть
Краткое описание нарушения