Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Для новичков

Fiziska PVN maksātāja parsona. К списку тем

Fiziska PVN maksātāja parsona.
Sveicināti, man steidzami vajadzēja reģistrēties ka PVN maksātājam - biju pašnodarbināta persona un tgd esmu pašnodarbināta persona ar PVN maksātāja statusu.

Bet vai ir iespējams kaut kā noslēpt manu vārdu? Man ļoti nepatīk ka līgumā ir jānorāda vārds un personas kods. Vai ir iespējams but pašnodarbināta persona ar SIA vai ik vai labāk ka no pasnodarbinatas personas kļūt par mikro + SIA man vienkārši vajag juridisku nosaukumu.

Paldies, gaidu ieteikumus
Adlv
Adlv 27.08.2014 11:03
2 сообщения на сайте

Ответы (8)

Ja gribas juridisku nosaukumu, jāreģistrējas par IK.
SIA - tā jau ir cita opera.
Aivars007
Aivars007 27.08.2014 11:12
26984 сообщения на сайте
Dīvaini gan, ka kauns no sava vārda. Vai tad brāķis tiek saražots, ka jākaunas? Vārds - tas ir brends!
Andaz
Andaz 27.08.2014 11:21
27892 сообщения на сайте
Ari fakts, ka vārds tas ir labi. Vienigais liekas dīvaini, man ir 24 gadi un starp firmu nosaukumiem līguma ir vienkārši Agris Dulevics LV230290123456.

Bet pastāv tāda iespēja, ka ar laiku no pašnodarbināta personas var pariet uz MU vai SIA? Bet kas tas notiek ar
Manu PVN numuru?
Adlv
Adlv 27.08.2014 12:22
2 сообщения на сайте
Nezinu, kas ir MU, bet uz SIA nepāriet - SIA nodibina.
Andaz
Andaz 27.08.2014 13:20
27892 сообщения на сайте
Nezinu, kas ir MU
Andaz 27.08.2014 13:20
Похоже, что автор считает, что микроузнемумс или мазкапиталаузнемумс это вид комерсанта
Ser
Ser 27.08.2014 23:15
3685 сообщений на сайте
Похоже на то.
Autoram, vienalga jebkura liguma figures jusu personas dati neatkarigi no uznemejdarbibas formas.
MU varbut gan SIA, gan pasnodarbinatajs- tas ir nodoklis .
Brita
Brita 28.08.2014 07:43
1868 сообщений на сайте
MU - mikrouzņēmums. Uzņēmējdarbības formas šādas nav, tas tiesa.
Bet cilvēkiem jauc prātu tas, ka šis termins "mikrouzņēmums" ir vairākos normatīvajos aktos lietots. Mūsu likumdevēji, kā parasti, dzīvo uz Mēness, pa laikam nolaižas uz Zemes.

Faktiski eksistē tikai MUN - mikrouzņēmuma nodoklis.
Un par tā maksātāju var kļūt gan fiziska persona (pašnodarbinātais), gan arī SIA (pie attiecīgiem priekšnoteikumiem).
Brita jau pareizi paskaidroja.

"Tauta" ar MU (mikrouzņēmums) saprot mazkapitāla SIA - ar 1 lata pamatkapitālu (kopš pašiem sākumiem).
Tas ir tikai un vienīgi pamatkapitāls, kuram nav nekāda tieša sakara ar nodokļiem.

Adlv - ja Jums nepatīk rēķinos rakstīt savu vārdu un uzvārdu - reģistr\ejiet IK - piemēram IK "Tautudēls". Un būs Jums laime mūža garumā! Varēsiet maksāt PVN, un arī MUN - kā sirds vēlas.

Dīvains mums likumdevējs - mikrouzņēmuma nodoklis ir, bet paša mikrouzņēmuma nav. Kā jau "banānu" valstī. Atvainojos visiem, kuri mīl šo valsti!
Aivars007
Aivars007 28.08.2014 10:20
26984 сообщения на сайте
Vispār - pirms npogriezt (kaut ko nodibināt vai reģistrēties) vajag 7 rezes nomērīt (izlasīt, kas ir SIA, kas IK, kas SDV... utt., utjpr), nevis pēc tam bubināt, ka kaut kas nepatīk.
Andaz
Andaz 28.08.2014 12:59
27892 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.