Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

Pardosana uz ES un eksports caur Internetveikalu К списку тем

Pardosana uz ES un eksports caur Internetveikalu
Labdien. Loti sen neesmu nodarbojusies ar nodoklu lietam, loti gribetu palidzibu, lai kads no praktizejosiem gramatveziem apstiprina manas domas (kas radusas parskrejot likumdosanai).
Uznemums iekszemes PVN maksatajs nodarbojas ar tirdzniecibu interneta. 100% ES saitos (UK gumtree, ebay etc.). Liela precu dala aiziet ka aukciona cenas, neliela dala ar konkretu cenu. Pircejs ieskaita mana konta gala summu, par kuru prece tika nosolita (piemeram 10 EUR) + atseviski noraditas piegades izmaksas (piemeram 2,10 EUR). 90% precu tiek nosutiti uz ES valstim un 10% uz 3ajam valstim (sanemejs un pircejs ie neregistreta persona abos gadijumos). Nekadi papildus rekini netiek izrakstiti, un ari tada iespeja nepastav pat teoretiski. Nosutisanai izmantojam AS Latvijas Pasts pakalpojumus.
Gribetos parliecinaties sekojosos momentos:
1. Sanemot no ES pirceja pirkuma maksu (10 EUR) + piegades maksu (2,10 EUR), sava gramatvediba uzskaitu ka precu vertiba ir 10 EUR un PVN 2,10 EUR? T.i. izdalu no kopejas samaksas PVN, nevis aprekinu pa virsu. PVN summa, maksajama valsts budzeta ir 2,10 EUR;
2. Sanemot no 3as valsts pirceja pirkuma maksu (10 EUR) + piegades maksu (2,20 EUR), kopeja darijuma summa ir 12,10 EUR, kurai man ir tiesibas piemerot PVN likmi 0%. Latvijas Pasta izsniegta kvits par sikpakas nosutisanu uz 3so valsti konkretajam pircejam ir pietiekoss dokuments 0% likmes piemerosanai;
Paldies par atsauksmi, un ieprieks atvainojos, ja lidziga tema jau ir bijusi, bet man neizdevas to atrast.
Drushka
Drushka 05.09.2014 14:23
326 сообщений на сайте

Ответы (11)

1. ПВН pa virsu
2. мне тоже интересно, будем ждать кого-то поумнее
Kel
Kel 05.09.2014 15:16
12066 сообщений на сайте
А пчему ПВН pa virsu - разъясните?
Loral
Loral 05.09.2014 18:06
1163 сообщения на сайте
может и не па вирсу
по мне, так ПВН облагаем всю сумму товар+доставка, а кто его знает, что они в инвойсе рисуют
пример приведен некорректный, когда доставка равна 21-ому % от стоимости товара
Kel
Kel 05.09.2014 20:01
12066 сообщений на сайте
Manuprāt aukcionā tiek noteikta gala pārdošnas cena - tas ir summa ko pārdevējs var saņemt no piegādātāja. Tālāk jau pārdevējs izrakstot preču piegādes dokumentu- rēķinu reāli apsolīto gala cenu sadala starp sevi un valsti atbilstoši likuma prasībām. Ja jūs saņemat 12.10 EUR tad tik Jums ir nauda ko izlietot. . Ja rēķināsiet "pa virsu- interesanti kur dabūsiet naudu lai šo i summa "pa virsu" lai ieskaitītu valstij. un kā nodzesīsiet nesaņemto debitora parādu ( summu pa virsu)
To saka loģika . nevar preču pārdošanas dokumentu rakstīt par lielāku summu kā nolīgts ka pircējs maksās.
Tas tikai viedoklis- ne likuma panti vai links uz likumu
Guntagermane
Guntagermane 06.09.2014 08:38
1303 сообщения на сайте
Autorei - ja sen neesat "nodarbojusies ar nodokļu lietām" - iesaku izlasīt attiecīgos nodokļu likumus, īpašu uzmanību pievēršot pēdējiem grozījumiem šajos likumos.
www.likumi.lvun www.vid.gov.lv
Ja ar saprašanu tā pašvakāk, ir ļoti daudz semināru, kuros nodokļus izskaidro saprotamāk, un kuros ir iespējams uzdot precizējošus jautājumus.

Man izskatās, ka Jums, piemēram, par PVN, vispār ar saprašanu ir pagalam trūcīgi.
Ir nepieciešama padziļināta apmācība, lai izprastu šo nodokli.

MVVNACFDV
Aivars007
Aivars007 06.09.2014 11:38
26984 сообщения на сайте
To saka loģika . nevar preču pārdošanas dokumentu rakstīt par lielāku summu kā nolīgts ka pircējs maksās
Guntagermane 06.09.2014 08:38
да, согласна, упустила про аукцион
Kel
Kel 06.09.2014 12:07
12066 сообщений на сайте
Aivars007.
Pilns internets ir ar dazada profila forumiem. Vecakiem, kur visi labprat dalas ar savu ieguto, izlasito pieredzi un informaciju. Dzivnieku, kur notiek tapat. Programetaju, kur nevienam prata neienak vienkarsi rupji apdirst kadu "chajniki". Bet kam nav velmes to darit, tas vienkarsi NEDARA. Un tikai sis forums ipasi izcelas ar "ipasiem" cilvekiem. Paldies Dievam, visi seit tadi nav. Labak, lai teretu savu laiku (vai tiesam nav zhel ta jusu darga supervertiga laika?) ironizesanai par so temu visa foruma pameklejiet bezmaksas psihologa palidzibu, Tadu gan var dabut musu valsti (ja salami desas neizdevas) bezmaksas. Rakstiet LS, es spec.Jumspiemeklesu dazus linkus.

Par temu. Cipari jau ir korekti. Piemekleju kur PVN vienads ar piegades izmaksam, tikai tapec lai vieglak bez kalkulatora varetu ciparus saprast.

Tema tapa tapec ka zvaniju uz VID un man pateica ka PVN jarekina pa virsu, kas man nelikas logiski. Tapec gribeju lai manas domas, ka PVN vienkarsi jaizdala no gala cipara, kads no gudrakiem vel apstiprina pirms griezties pie viniem rakstiski.
Drushka
Drushka 08.09.2014 10:24
326 сообщений на сайте
Ar lielu nepacietību gaidīšu Jūsu apsolītos linkus.
Bet... vispirms pati palasiet tos.
Nevienu rupju vārdu par Jums neesmu rakstījis.
Ja Jums "rādās", patiešām jāmeklē psihologs un linki.
Aivars007
Aivars007 08.09.2014 10:26
26984 сообщения на сайте
PVN vienkarsi jaizdala no gala cipara
Drushka 08.09.2014 10:24
посмотрела на ебее, у некоторых продавцов есть примечание мелкими буковками - цена включает ПВН
думаю, вы правы
Kel
Kel 08.09.2014 11:01
12066 сообщений на сайте
Ziniet par zvanīju uz VID- diemžel viņu atbildes 90% gadījumu ir likumu pantu nolasīšana. Līdzko jāsāk domāt - ir tā kā ir - daži sniedz ļoti kompetentas atbildes dažiem ir problēmas bet var jau saprast- arī grāmatveži mēs esam kādi esam. man bija precedents ar konsultantu atbildēm:
Klients pazvana VID - uzdod jautājumu saņem atbildi uhn reakcija- man taču šis darījums ir nepaliekams- VID teica.
Raku PVN likumu , MK noteikumus, piesasitīju konsultantu - nu ir jāmaksā un viss- nekur nevaru atrast ka nav jāmaksā PVN Klients kā mūris- BET MAN VID TEICA . beudzot sadzinu galus- kurš teica- sakonatktēju ar domu nu ko tad nespēju atrast likumā - atbilde - kā ir jāmaksā droši vien uzņēmējs mani nesaprata.
Morāles
viena arī konsultanti ir tikai cilvēki- pie kam ar dažādu zināšanu un intelekta līmeni
Otra- cik precīzi uzdodam jautājumu ??? vai spējam pajautāt konsultantam - bet no kā tad es maksāšu ja uzrēķināšu pa virsu- es taču šo naudu nesaņemu paŗdodot preci
Trešā - saņem atbildi domā ar galvu Ju Tu esi grāmatvedis un saņem algu par savām zināšanām un darbu Vid konsultants pateica un aizmirsa -
Guntagermane
Guntagermane 08.09.2014 11:28
1303 сообщения на сайте
"Programetaju, kur nevienam prata neienak vienkarsi rupji apdirst kadu "chajniki"."-
neapšubu vienkārši nezinu
bet
tas ka čajņiki grāmatveži sagrābstot info forumos viegli un ātri tiek pie atbildēm iegūst iespēju nestrādāt pastāvigi ar likumiem un dzīvojot pēc principa ko vajag paprasu furumā un lai tik mēģina pieredzējušie nedalīties ar mani zināšnās. dempingo un ( atvainojiet par rupjību) izvaro pakalpojuma tirgus cenu tas nu ir fakts.
pamats- bija fakts aizgāja klients - Tu dārga .... tur lēti un man tik labi .... paskatos gada pārskatu- par neredzot dokumentus redzu 3 RUPJAS KĻŪDAS:
1 Gada pārskatu apstiprina1 ūpašnieks ar 100% pamatkapitāla kaut gan pārbaudot lursoft datus redzu ka nekas nav mainījies- kā bija 2 īpašnieki ar 50 +50 % daļām tā ir
2 uzņēmums veicis ieguldījumus nomātās ēkas remontā- pārklasificē par nepabeigto celtniecību tas nekas ka veikts remonts trešanai personai piederošā ēkā. Un ieguldījumi nomātajos pamatlīdzekļos pakāpeniski nānoraksta izmaksā bet ko darīs ar šo nepabeigto celtniecību ....
3 uzņēmums saņem ES naudu pamatlīdzekļu iegādei - visu ieliek iegādes gada peļņas zaudējumu aprēķina ieņēmumos- kur nu mums tik tālu kā saprast kas ir MK noteikumi par šo līdzekļu uzskaiti
Pz : Bijušais klients- uzņēmējs savukārt paziņām- ko tu grāmatvedim maksā tādu naudu- redz kur lēti grāmatveži
No tā jau rodas nepatika dot padomus forumā. "čajņikiem"- grāmatvežiem.
Guntagermane
Guntagermane 08.09.2014 11:43
1303 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.