Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Kā izdevīgāk - pašnodarbinātais vai mikrouzņēmums? К списку тем
Kā izdevīgāk - pašnodarbinātais vai mikrouzņēmums?
Labdien.
Lauzu ghalvu, lasu vid mājaslapu, bet man radās jautājums - kā frizierim/manikīra speciālistam izdevīģāk - būt kā pašnodarbinātajam vai kā mikrouzņēmējam? Neapliekamais minimums un atvieglojumi par bērnu mani neinteresē. Vai ir kādi citi aspekti, kas būtu jāņem vērā? Mani šobrīd interesē, kā mazāk maksāt nodokļus
kā iesācējam.
Ответы (11)
Так самозанятое лицо и микропредприятие - это из разных опер.
Работать можно как юридическое лицо (регистрировать СИА) или как физическое лицо (СДВ). И в одном и в другом статусе можно платить налог в общем режиме или налог с микропредприятий.
Для паркмахера СИА не нужна - регистрация стоит денег и сложнее бухгалтерский учет. Достаточно зарегистрироваться в СГД лицом, ведущим хозяйственнную деятельность.
Если расходов мало, выгоднее платить МУН 9% от оборота, чем 24% от разности доходов и расходов.
Парикмахер еще может платить патент - 85 евро в месяц в Риге или 57 евро в провинции. Там все еще проще.
Надо считать, что в конкретном случае выгоднее.
Ja paldies par atbildi. 85 eur par patentu - tas ir par daudz priekš manis pašlaik
Reģistrējieties par pašnodarbināto.Ja nesasniegsiet (ieņēmumi - izdevumi) 320 eur, tad sociālais nodoklis nebūs jāmaksā. Vienīgi IIN būs jāmaksā, ja sanāks. Bet par MUN gan neieteiktu.... Sociālo garantiju nekādu tāpat nekādu dižo nebūs. Ja ieņēmumi diži nebūs, tad arī nodokļi diži nebūs pašnodarbinātam.Iesniedzot nākošajā gadā deklarāciju varēsiet piemērot arī neapl.minimumuun atvieglojumus par bērniem. Un var sanākt ka D3 ir zaudējumi.....
Если не платить за себя социалку, никаких социальных гарантий и не будет. С микроналога хоть какая-то копеечка в социальный фонд упадет, а с 24% ничего не будет.
А Neapliekamais minimums un atvieglojumi par bērnu mani neinteresē...
С микроналога хоть какая-то копеечка в социальный фонд упадет - nezinu, vismaz man zināmam pašnodarbinātajam, nekas neparādījās deklarācijā, kaut arī maksāja MUN nodokli.Kurtur iekrīt kas, es nemācēšu teikt, jo nevarēju neko ieraudzīt EDSā.
Ja ieņēmumi būs 300 eiro mēnesī, tad samaksāsiet 9% - 27 eiro un jēgas nekādas lielās, kad šo naudu sadalīs pa nodokļiem. Ja ieņēmumi lielāki, piemēram, 1000€, tad samaksāsiet 90 eiro MUN nodokli. Varbūt tad soc.nodoklimaksāt? Jārēkina un jādomā pašiem. No sociālā nodokļa arī jēga maza - pie ārstiem rindas- ja gribās par valsts naudu tikt, bet ja jāmaksā sava nauda pa pilnu programmu -tad kāda jēga maksāt sociālo? Bezdarbam? Pensijai? Cerības mazas.....ka saņemsim. Mēs nedzīvojam Vācijā, kur pēc pieciem nostrādātiem gadiem ar nomaksātiem nodokļiem, jau garantēta 450€ pensija....Šajā valstī katrs ir pats savas laimes kalējs.....Varbūt pesimistiski pārāk.
С микроналога хоть какая-то копеечка в социальный фонд упадет - nezinu, vismaz man zināmam pašnodarbinātajam, nekas neparādījās deklarācijā, kaut arī maksāja MUN nodokli.Kurturiekrīt kas, es nemācēšu teikt, jo nevarēju neko ieraudzīt EDSā.
Kurā deklarācijā? MUN uz VSAOI sadala VK un jāskatoties ir pie VSAA.
Gada ienākumu deklarācijā. Neparādās tur, piemēram, ne soc.nodoklis ne IIN. EDSā šiem datiem "jānonāk" automātiski. Vismaz parastajos gadījumos tā notiek.
Ja maksā MUN, tad MUN propocionālās daļas GID neparādās. Vispār jebkas, kas saistīts ar MUN, GID neparādās.
Reģistrējieties par pašnodarbināto.Ja nesasniegsiet (ieņēmumi - izdevumi) 320 eur, tad sociālais nodoklis nebūs jāmaksā. Vienīgi IIN būs jāmaksā, ja sanāks. Bet par MUN gan neieteiktu.... Sociālo garantiju nekādu tāpat nekādu dižo nebūs. Ja ieņēmumi diži nebūs, tad arī nodokļi diži nebūs pašnodarbinātam.Iesniedzot nākošajā gadā deklarāciju varēsiet piemērot arī neapl.minimumuun atvieglojumus par bērniem. Un var sanākt ka D3 ir zaudējumi.....
Vienīgi IIN būs jāmaksā, ja sanāks...
Ja pareizi atceros, vai tad no šī gada netika noteikts minimālais gada IIN 50 Eur apmērā, kas jāmaksā ja IIN "nesanāk" vismaz 50 Eur ?
Ja pareizi atceros, vai tad no šī gada netika noteikts minimālais gada IIN 50 Eur apmērā, kas jāmaksā ja IIN "nesanāk" vismaz 50 Eur ?
Все будут платить с 50 евро.
50 евро не нужно платить тем, кто платил зарплатные налоги с работников или социалные выплаты за себя самого как самозанятого.
Закрыть
Краткое описание нарушения