Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

Valdes loc.izīrē savu privāto garāžu savam SIA К списку тем

Valdes loc.izīrē savu privāto garāžu savam SIA
Labdien! Attiecībā pret valdes loceklis kā garāžas īpašnieku tā kā būtu skaidrs - vinš var nereģistre'ties par saimn.darbibasveiceju un pie izmaksas SIA ieturēs 10% vai arī var reģistrēties un tad 24% no peļņas.

Bet vēl neskaidrība - vai šajā gadījumā ir spēkā darījums starp saistītām personām? Ko tieši tas nozīmē? Klāt vēl atsevišķa deklarācija?

Un vēl - vai var uztaisīt tādu vienošanos, ka nomas maksas (uz attiecīgo laiku) vietā SIA tā kā samaksā citai firmai par garāžas durvju uzstādīšanu? Kas notiek ar PVN, ja šāds darījums vispār ie iespējams?
Paldies
Bison09
Bison09 13.10.2014 14:32
659 сообщений на сайте

Ответы (6)

Tā arī vajag teikt, ka valdes loceklis savai privātai garāžai grib ielikt durvis par SIA līdzekļiem.
Japaina
Japaina 13.10.2014 14:37
10269 сообщений на сайте
Varam teikt arī tā bet nu no gramatvedibas un nodokļu jomas vai tad galīgi šķērsām? reāli garāža ir nepieciešama.
Bison09
Bison09 13.10.2014 14:40
659 сообщений на сайте
Ja fiziskajai personai nerodas saimnieciskās darbības izdevumi vai tie ir nebūtiski, nodokļa maksātājs, gūstot ienākumu no īpašuma [iznomājot vai izīrējot nekustamo īpašumu (arī pārdodot īres tiesības), nododot lietu tālāk apakšnomniekam vai apakšīrniekam, iznomājot kustamo mantu vai gūstot samaksu par dabas resursu izmantošanu vai izmantošanas aprobežojumiem] vai gūstot ienākumu no kustamas lietas atsavināšanas likumā „Par iedzīvotāju ienākuma nodokli” noteiktos gadījumos, var nereģistrēties Valsts ieņēmumu dienestā kā saimnieciskās darbības veicējs, par to paziņojot Valsts ieņēmumu dienestam.

No minētajiem ieņēmumiem to izmaksātājam ir jāietur iedzīvotāju ienākuma nodoklis izmaksas vietā, piemērojot 10% iedzīvotāju ienākuma nodokļa likmi, un VID publiskajā saimnieciskās darbības veicēju reģistrā šādas fiziskās personas ir iekļautas ar atzīmi „Paziņotā saimnieciskā darbība*”.
Japaina
Japaina 13.10.2014 15:00
10269 сообщений на сайте
Ok, bet tās taak ir saistītās personas un japilda UIN 2.pielikumskā arī darījumam jābūt tirgus cenā?
Bison09
Bison09 13.10.2014 15:03
659 сообщений на сайте
Cena var būt zemāka vai augstāka par tirgus cenu. Ja ir zemāka tad tā ir valdes locekļa problēma, ja augstāka - par šo cenu strapību palielināsies UIN bāze kaut kādā tur deklarācijas ailē, un 2. pielikumā būs norādīta darījumu vērtība kas Jums sanāk, darījumu vērtība kādai būtu jābūt pēc tirgus cenām, kā arī cenu noteikšans metode, un starpība, par kuru jāpalielina tas apliekamais ienākums. Pa tam ailēm kas kur jāliek 2. pielikumā varu samuldēt, bet kopējā ideja ir tāda.

Bet par vārtiem... Būtu labāk, ja valdes loceklis iekrātu naudiņu un tos vārtus ieliktu, nesapņojot par PVNiem. Tikpat labi Jūs varat no viņa īrēt biroju, iepriekš to uzceļot... Diez vai Jūs no kāda cita nomātu garāžu bez vārtiem un maksātu 20 nomas maksas uz priekšu par vārtu uzstādīšanu. Ideālajā pasaulē, kuru VIDs meklē, jābut ne tikai tirgus cenai, bet arī tirgus notiekumiem. Proti ir šāds tāds risks, ka tos vārtus vai k.kādu to daļu atzīs par v.l. labumu.
Tatjana_
Tatjana_ 13.10.2014 17:51
1689 сообщений на сайте
Paldies!
Bison09
Bison09 14.10.2014 11:20
659 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.