Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

Apmācības kursi К списку тем

Apmācības kursi
Специалист из ЕС будет читать курс лекций по ФАРМАКОЛОГИИ в Латвии.
Слушатели из ЕС, Латвии и, возможно, 3 стран.
Счета мы ( Латв.ПВН плательщик) выставляем ВСЕМ с ПВН - место оказания услуг - Латвия ( ст.20 (2)) ?
Dzana
Dzana 13.10.2014 18:47
2165 сообщений на сайте

Ответы (3)

p.s. а некоторым будем материал отправлять на диске - то по ст.19 ?
Dzana
Dzana 13.10.2014 18:54
2165 сообщений на сайте
Izskatot Jūsu uzdoto jautājumu elektroniskā veidā, sniedzam šādu informāciju.

Pakalpojuma sniegšanas vietas noteikšanas vispārīgie noteikumi ir noteikti Pievienotās vērtības nodokļa likuma 19.pantā.
Šā panta pirmā daļa nosaka, ka ja pakalpojums tiek sniegts nodokļa maksātājam, pakalpojuma sniegšanas vieta, ja šajā likumā nav noteikts citādi, ir:
1) pakalpojuma saņēmēja saimnieciskās darbības mītnes vieta;
2) pakalpojuma saņēmēja pastāvīgās iestādes atrašanās vieta, ja pakalpojums tiek sniegts pakalpojuma saņēmēja pastāvīgajai iestādei, kas neatrodas šīs personas saimnieciskās darbības mītnes vietā;
3) pakalpojuma saņēmēja deklarētā dzīvesvieta, bet, ja tādas nav, — pastāvīgās uzturēšanās vieta, ja pakalpojuma saņēmējam nav saimnieciskās darbības mītnes vietas vai pastāvīgās iestādes.
Tā ka pakalpojuma saņēmēja ir Latvijas apliekamā persona, kura veic saimniecisko darbību, tad pakalpojuma sniegšanas vieta ir Latvija.
Saskaņā ar PVN likuma 122.pantatrešo daļu, ja citas dalībvalsts nodokļa maksātājs nav reģistrēts Valsts ieņēmumu dienesta pievienotās vērtības nodokļa maksātāju reģistrā saskaņā ar šā likuma 61.pantapirmo vai ceturto daļu vai trešās valsts vai trešās teritorijas nodokļa maksātājs nav reģistrēts Valsts ieņēmumu dienesta pievienotās vērtības nodokļa maksātāju reģistrā saskaņā ar šā likuma 63.pantapirmo daļu, nodokli par preču iegādi Eiropas Savienības teritorijā un par saņemtajiem pakalpojumiem aprēķina un iemaksā preču vai pakalpojumu saņēmējs, ja tas ir reģistrēts nodokļa maksātājs, un norāda tā taksācijas perioda nodokļa deklarācijā, kad saņemta prece vai pakalpojums. Tādējādi, saņemot rēķinu no cita ES dalībvalsts darījuma partnera, kurš nav PVN maksātājs, Jums ir jāaprēķina PVN „reversā”.
Ministru kabineta 2013.gada15.janvāra noteikumu Nr.40 „Noteikumi par pievienotās vērtības nodokļa deklarāciju” (turpmāk – MK noteikumi Nr.40) 17.18.2.apakšpunktā noteikts, ka deklarācijas 54.rindā norāda nodokļa summu, kuru reģistrēts nodokļa maksā
Dzana
Dzana 05.03.2015 21:38
2165 сообщений на сайте
Ministru kabineta 2013.gada15.janvāra noteikumu Nr.40 „Noteikumi par pievienotās vērtības nodokļa deklarāciju” (turpmāk – MK noteikumi Nr.40) 17.18.2.apakšpunktā noteikts, ka deklarācijas 54.rindā norāda nodokļa summu, kuru reģistrēts nodokļa maksātājs aprēķina kā pakalpojumu saņēmējs par likuma 19.pantapirmajā daļā minētajiem pakalpojumiem, kas saņemti no citas dalībvalsts nereģistrētiem nodokļa maksātājiem.
Saskaņā ar MK noteikumu Nr.40 17.25.2. apakšpunktu deklarācijas 63.rindā norāda nodokļa summu, kuru reģistrēts nodokļa maksātājs aprēķina kā pakalpojumu saņēmējs par likuma 19.pantapirmajā daļā minētajiem pakalpojumiem, kas saņemti no citas dalībvalsts nereģistrētiem nodokļa maksātājiem.
Atbilstoši MK noteikumu Nr.40 prasībām nodokļa summu norāda arī deklarācijas PVN1 I. daļā.
Atbildei ir informatīvs raksturs.
Dzana
Dzana 05.03.2015 21:40
2165 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.