Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

Uzņēmuma līgums un Ziņojuma par valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām no darba ņēmēju darba ienākumiem, iedzīvotāju ienākuma nodokli un uzņēmējdar К списку тем

Uzņēmuma līgums un Ziņojuma par valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām no darba ņēmēju darba ienākumiem, iedzīvotāju ienākuma nodokli un uzņēmējdar
Situācija sekojoša:
septembrī ir noslēgts uzņēmuma līgums ar fizisku personu, kura nav reģistrējusies kā nodokļu maksātājs.
Novembrī ir sastādīts darbu pieņemšanas nodošanas akts par 300EUR.
Ieturēju visus nodokļus un novembrī izmaksāju.
Kā man tas ir jāuzrāda soc.atsakitē?Tas skaitīsies pie novembra soc. atskaites vai oktobra?Lasu MK not. un metodikas, bet kaut kas man nelīmējas kopā.
Skudrina_santa
Skudrina_santa 06.11.2014 11:26
102 сообщения на сайте

Ответы (2)

Sabiedrība, kura noslēgusi uzņēmuma līgumu ar fizisku personu, kura nav reģistrējusies VID kā saimnieciskās darbības veicēja, katru fizisko personu reģistrē VID uzņēmuma līguma noslēgšanas dienā, elektroniski iesniedzot „Ziņas par darba ņēmējiem” – vispārējā gadījumā norādot 11. kodu un arī ziņu kodu 81. Uzņēmuma līguma izbeigšanas dienā arī iesniedz ziņas par darba ņēmēja statusa zaudēšanu ar kodu 25 un norādot arī ziņu kodu 82. ( MK noteikumu Nr.827 8.3 punkts).
Par fizisku personu, ar kuru ir noslēgts uzņēmuma līgums un kura nav reģistrēta kā saimnieciskās darbības veicēja, VID ir jāiesniedz MK noteikumos Nr. 827 3.pielikumā noteiktais ziņojums „Par VSAOI no darba ņēmēju darba ienākumiem, IIN un uzņēmējdarbības riska valsts nodevu pārskata mēnesī”, norādot aprēķināto bruto summu un VSAOI. Šajā pielikumā nav jāuzrāda IIN, nostrādātās stundas un UDVRN, jo minētā persona nav darbinieks. Par tiem mēnešiem, kad saskaņā ar noslēgto uzņēmuma līgumu nebūs noteikta atlīdzība (nebūs pasūtījumu), uzņēmums darba devēja ziņojumā 4.ailē „Darba ienākumi” un 5.ailē „Aprēķinātās valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas” ierakstīs 0.
Izmaksājot uzņēmuma līgumā noteikto atlīdzību, tiek ieturēts IIN 24% apmērā un pārskaitīts budžetā ne vēlāk kā ienākuma izmaksas mēnesim sekojošā mēneša 5.datumā. Par ieturēto IIN jāiesniedz MK noteikumos Nr.677 noteiktais 2.pielikums „Paziņojums par fiziskajai personai izmaksātajām summām (kopsavilkums”) līdz izmaksas mēnesim sekojošā mēneša 15.datumam norādot kodu 1008 - ienākumi no uzņēmumu līguma (paziņojumu VID iesniedz par katru mēnesi, par kuru ir veikta izmaksa).
Japaina
Japaina 06.11.2014 11:37
10269 сообщений на сайте
Paldies. Daudz kas kļuva daudz skaidrāks.
Skudrina_santa
Skudrina_santa 06.11.2014 11:55
102 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.