Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Сдача квартиры!
Добрый день!
Может здесь кто в курсе?
Будем сдавать две квартиры, будет договор, к-ый надо регистрировать в ВИДе и раз в год с доходов платить 10%.
Так вот вопрос есть ли ограничения по полученной общей сумме в год, где такой вариант (10%) легально сдавать недвижимость не прокатит?
Перечитала всё, вроде бы нет...
Спасибо заранее.
Ответы (23)
я только нашла, что такой вариант выгоден тем, у кого доходы в год превышают 14 229,00 EUR
Kas tie jūs esat - fiziskas personas? No jautājuma nevar saprast.
Šaubos, vai tur daudzskaitlī var sanākt maksāt 10%......ja nu katrs dzīvoklis pieder dažādām fiz/personām....
Iznomātājam ir dota izvēles tiesība nereģistrēt saimniecisko darbību VID, ja tas ir vienīgais saimnieciskās darbības rezultātā gūtais ienākums, un ja ar šo saimniecisko darbību saistītie izdevumi ir nebūtiski. Ienākumam no nomas tiek piemērota samazināta IIN likme 10% bez tiesībām atskaitīt ar nomu saistītos izdevumus
Iznomātājam ir dota izvēles tiesība nereģistrēt saimniecisko darbību VID, ja tas ir vienīgais saimnieciskās darbības rezultātā gūtais ienākums, un ja ar šo saimniecisko darbību saistītie izdevumi ir nebūtiski.
У меня одна знакомая так 10 квартир сдает - договор в ВИДе зарегистрировала и 10% ПНН.
Все квартиры в собственности 1 физ.лица- от ВИДа претензий не было.
Таки плати налоги и спи спокойно - старая истина
Таки плати налоги и спи спокойно - старая истина
tas ir vienīgais saimnieciskās darbības rezultātā gūtais ienākums
Остальные доходы в виде зарплаты со всеми налогами
ну если 10 квартир и ВИД не имеет претензий, тогда мы с двумя и вовсе будем спать спокойно
Спасибо.
Maksātājs piecu darbdienu laikā no līguma noslēgšanas dienas, kā arī no līguma darbības izbeigšanās dienas informē VID par to, ka saimnieciskās darbības ienākumu nosaka atbilstoši likuma par IIN 11.panta12.daļai.
Kad iesiet reģistrēt, tad varēsiet arī uzzināt, vai var 10 dzīvokļus.
Kad iesiet reģistrēt, tad varēsiet arī uzzināt, vai var 10 dzīvokļus.
В законе нет ограничения по количеству договоров. Можно одну квартиру 10-ти людям сдавать разделив на кроватные места
Главное условие, чтобы доходы были только от аренды (vienīgais saimnieciskās darbības rezultātā gūtais ienākums).
Спасибо за ответы и комментарии...
Ещё такой вопрос, нужно ли для ВИДа делать третий экземпляр договора или для регистрации будет достаточно, что покажем свой? И надо ли писать конкретную сумму коммунальных платежей или такого пункта, Īrnieks papildus apmaksā komunālos maksājumus (apsaimniekošanas maksa, ūdens, apkure, elektrība), kā arī gāzi, TV un internetu pēc noteiktājiem tarifiem un skaitītāju rādījumiem.?
Не надо для ВИДа третий экз., они копию снимут и суммы их тоже не интересуют.
Manuprāt, ja reģistrē līgumu uz 10% IIn, tad ar IIN 10% apliekas arī komunālie maksājumi, ko īrnieks samaksā Jums.
Varbūt kļūdos, bet šie līgumi ir izdevīgi, ja izdevumi ir nebūtiski. Ja nav reģistrējies kā saimnieciskās darbības veicējs, tad attaisnotajos izdevumos var iekļaut tikai nekustamā īpašuma nodokli - pēc mana sanāk, ka komunālie tad nav attaisnotie izdevumi.
Turpinot šo tēmu. Vai iznomātājs kas nereģistrē savu saimniecisko darbību tikai VID reģistrē līgumu jāpiestāda nomniekam rēķins? Vai apmaksa tiek veikta uz līguma pamata. Piemēram ja nomnieks ir fiziska un otrs variants juridiska persona.
Manuprāt, ja reģistrē līgumu uz 10% IIn, tad ar IIN 10% apliekas arī komunālie maksājumi, ko īrnieks samaksā Jums.
Совершенно верно.
apmaksa tiek veikta uz līguma pamata
ага
Совершенно верно.
ДУ заключает 3-х сторонний договор и на время действия договра, счета выписываются на имя арендатора- таким образов сдающий избегает дополнительного налогообложения.
Совершенно верно.
ДУ заключает 3-х сторонний договор и на время действия договра, счета выписываются на имя арендатора- таким образов сдающий избегает дополнительного налогообложения.
У меня такой же вариант, счета выписываются на арендатора, даже электроэнергия.
SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" выписывает счета на арендатора квартиры?
Закрыть
Краткое описание нарушения