Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Разные неклассифицированные вопросы

Transporta pakalpojumi Lietuva К списку тем

Transporta pakalpojumi Lietuva
Labdien. Latvijas fimai X (PVN maksātājs) Latvijas firma Y (PVN maksātājs) sniedz transporta pakalpojumus Latvijas teritorijā. Par mēnesi tiek piestādits rēķins ar 18% PVN. Firma X attaisa Lietuvā savu filiali jeb pārstavniecību un vēlas, lai firma Y veiktu arī transporta pakalpojumus pa Lietuvas teritoriju. Kā izdevīgāk rīkoties firmai Y?
Dite
Dite 14.10.2004 10:08
66 сообщений на сайте

Ответы (4)

Mani šis jautājums arī jau sen interesē. Tikai nevaru rasts pārliecinošu atbildi. Es domāju (neesmu sevišķi pārliecināta), ka Jums "firmai X Lietuva" tagad labāk saņemt rēķinu ar PVN 0% no "firmas Y Latvija" un PVN aiziet Jums reversā. Manas šaubas ir par to, kā likumi pamainās, ja tomēr tā nav īsti Lietuviešu firma, bet Latvijas firmas pārstāvniecība. Vai esat noskaidrijusi, ko nozīmē pārstāvniecība? Vai varat paskaidrot, man kā transporta firmai,kura arī vēlas reģistrēt pārstāvniecību?
Arcisa
Arcisa 14.10.2004 10:45
258 сообщений на сайте
Mēs esam firma Y, kas sniedz transporta pakalpojumus. Tieši domāju par to, ka mums būtu izdevīgi piereģistrēties Lietuvā kā PVN maksātājam. Tad būtu japiestāda rēkins ar Lietuvas 18%PVN par sniegtajiem pakalpojumiem Lietuvas teritorijā. Bet tad sanāk, ka šis rēķins ir jāpiestāda litos? Kā notiek PVN reģistrācija citā ES valstī? Vaišie darījumi atspoguljojas un ka Latvijas PVN atskaitēs? Kas notiek ar to darbinieku algām, kas maksā nodokļus par tiem cilvēkiem, kas strādā Lietuvā( Lietuvas pilsoņi)? Ha....jautājums jautājuma galā:DDD
Dite
Dite 14.10.2004 10:55
66 сообщений на сайте
Tieši to pašu arī es domāju un atbildes neatrodu. Vienā seminārā pajautāju lektoram no VID kā tad ir, atbilde bija : "Uz mums tas neattiecas."

Ja pārstāvniecība , tad droši vien sāksies ta radu būšana Mātes- meitas uzņēmumi.
Arcisa
Arcisa 14.10.2004 15:36
258 сообщений на сайте
No mūsu likumiem izriet , ka var tikai kā PVN maksātājam reģistrēties. Saprotu, ka citu neko Maksāju tikai PVN.

Lai atgūtu PVN no ārvalstīm ( par degvielu un maksas ceļiem) mūs piereģistrēja , kā Itāļu PVN maksātāju, bet vai tas nozīmē ka varu sniegt pa Itāliju transporta pakalpojumus arī nezinu. Kam prasīt paskaidrojumus arī nezinu. Visi specializējušies uz mūsu likumu skaidrošanu.
Arcisa
Arcisa 14.10.2004 15:43
258 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.