Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

reprezentācijas izdevumu kompensācija К списку тем

reprezentācijas izdevumu kompensācija
Uzņēmumam A noslēgts līgums ar lielu klientu B par to, ka klients kompensēs ne tikai noteiktas konsultanta darba stundas, bet arī tā izdevumus, tai skaitā reprezentācijas izdevumus (maltītes). Izrakstītajos ēķinos tiks iekļauta pozīcija par atbilstošo izdevumu kompensāciju.

Manuprāt, ja uzņēmums kaut kādu saņemtu pakalpojumu "pārdod" tālāk, tad tie vairs nav reprezentācijas izdevumi UIN likuma izpratnē, jo, piemēram, maltīte nenotiek, lai reklamētu uzņēmumu A, bet gan B uzdevumā?
Kāds būtu jūsu viedoklis?
Ilzex
Ilzex 08.01.2015 14:07
2676 сообщений на сайте

Ответы (4)

Manuprāt, ja pareizi saprotu Jūsu tekstu, domāt par šo problēmu vajag B uzņemuma grāmatvedim. Jūsu uzņēmums nodrošinaja klientam pasākumu un par to pieprasa naudu.
Klepa
Klepa 08.01.2015 14:29
6777 сообщений на сайте
Ja būtu pasākums, tad man nerastos jautājumi.
Pieņemsim, ka A sniedz B "sabiedrisko attiecību" pakalpojumu. B maksā par A darbinieka stundām, kā arī par to, ka A darbinieks cienāja ar kafiju vai pusdienām kādu svarīgu personu, lai lobētu B intereses.
Vai uzņēmums A var atbilstošos čekus iekļaut izdevumos pilnībā, ja par to tiek izrakstīts rēķins firmai B? Vai arī tie tomēr jātraktē kā reprezentācijas izdevumi A grāmatvedībā?
Ilzex
Ilzex 08.01.2015 14:35
2676 сообщений на сайте
Neredzu nekadus reprezentācijas izdevumus firmai A. Redzu tikai konsultanta labumu no ta, ka paēda par brīvu Jūs sniedzāt pakalpojumu klientam,jūsu konsultants paēda kopā ar B firmas pārstavju, jūs šo "pasākumu" apmaksāja un iekļauja rēķinā klientam. Patiesībā izdevumi - ieņēmumi būs 0 . Ja grāmatot bilances kontā pat peļņas vai zaudējuma aprēķinā neienāks.
Klepa
Klepa 08.01.2015 14:53
6777 сообщений на сайте
Paldies, Klepa, par viedokli!
Ilzex
Ilzex 08.01.2015 15:11
2676 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.