Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство
Kokmateriāli К списку тем
Ответы (9)
Cik atceros - tad ja kokmateriāliem kaut kas tiek pievienots ( pielīmēts cits dēlis) un tml. Ja no parasta dēļa tiek izveidots kas konkrēts. Apmēram tā.
Nu lūk tagad mums ir tādi un es nesaprotu vai uz KTPR vai PPR rakstīt?
Un tur jau iet klāt PVN un nedarbojas nekāds 13 pants, ja?
Un tur jau iet klāt PVN un nedarbojas nekāds 13 pants, ja?
No Likuma par PVN: 13.2 pants
Nodokļa piemērošana ar kokmateriālu piegādi saistītajiem darījumiem
(2) Šā panta pirmajā daļā minētā kārtība piemērojama darījumiem ar šādiem kokmateriāliem:
1) nocirstiem un atzarotiem, sagarumotiem vai nesagarumotiem, mizotiem vai nemizotiem, garenvirzienā sašķeltiem vai nesašķeltiem apaļkokiem, kuri sastāv no viena elementa bez mākslīgiem savienojumiem un kuru garums ir lielāks par vienu metru, bet tievgaļa diametrs - vismaz trīs centimetri;
2) jebkurā garumā sazāģētiem, ēvelētiem vai neēvelētiem zāģmateriāliem, kuri sastāv no viena elementa bez mākslīgiem savienojumiem un ir biezāki par sešiem milimetriem.
Tad visi pārējie komateriāli ir prece.
Nodokļa piemērošana ar kokmateriālu piegādi saistītajiem darījumiem
(2) Šā panta pirmajā daļā minētā kārtība piemērojama darījumiem ar šādiem kokmateriāliem:
1) nocirstiem un atzarotiem, sagarumotiem vai nesagarumotiem, mizotiem vai nemizotiem, garenvirzienā sašķeltiem vai nesašķeltiem apaļkokiem, kuri sastāv no viena elementa bez mākslīgiem savienojumiem un kuru garums ir lielāks par vienu metru, bet tievgaļa diametrs - vismaz trīs centimetri;
2) jebkurā garumā sazāģētiem, ēvelētiem vai neēvelētiem zāģmateriāliem, kuri sastāv no viena elementa bez mākslīgiem savienojumiem un ir biezāki par sešiem milimetriem.
Tad visi pārējie komateriāli ir prece.
Sakiet lūdzu kā pareizi jānoformē kokmateriālu uzskaite . Mēs nopirkām no fiziskas personas ciršanas tiesības , izcērtam mežu- realizējam , bet kāds man būs saņemšanas dokuments , saimnieks saka ,ka uzrādītie daudzumi neatbilst ciršanas apliecinājumā. , kādi dokumenti ir vajadzīgi , lai es pierādītu kur man radās šie kokmateriāli.
Sakura 14.10.2004 12:29
34 сообщения на сайте
34 сообщения на сайте
Vai man ir jāved daudzuma uzskaite ?
Sakura 14.10.2004 12:31
34 сообщения на сайте
34 сообщения на сайте
es domāju ka daudzumu uzskaite ir jāved kā kustība.nopirktais-izcirstais-izvestais-realizētais-gada beigās inventerizācija.nezinu kur tas rakstīts ,bet kokiem novirze var būt 10%.saņemšanas dok. no fiziskas līgums + koku pav.tadtiem 10% no šajos dokumentos uzrādītās kubatūras nekādu pierādījumu nevajag.tasir manas domas
1011erika 14.10.2004 12:39
311 сообщений на сайте
311 сообщений на сайте
Bet ja ir lielāka starpība kā tie 10 % kas tad jādara , vai papildus ciršanas apliecību nevar izrakstit ?
Sakura 14.10.2004 12:50
34 сообщения на сайте
34 сообщения на сайте
ciršanas apliecinājumu raksta mežniecības. šie daudzumi 10% robežā sakrīt ar dabā esošo.jus ciršanas apliecinājumu redzejat ? tam jabut minētam līgumā un koku pavadzīmē? tad varbut ir par daudz nocirsts nekā ciršanas apliecinājumā ?no meža dienesta puses tas ir jau pārkāpums.jāpieturas pie CA kubaturas.
1011erika 14.10.2004 13:02
311 сообщений на сайте
311 сообщений на сайте
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть