Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

Iesniegums par nodokļu labprātīgu nomaksu. К списку тем

Iesniegums par nodokļu labprātīgu nomaksu.
Vai kāds ir aizpildījis šādu iesniegumu. Debitoruun kreditoru tabulās jānorāda tikai lielākie vai visi . Kā tad ar tiem atlikumiem , ja uz gribu rīt iesniegt, tad varu rakstīt atlikumus uz 31.12.2014. Vai jābūt svaigiem atlikumiem?
Ziluks
Ziluks 13.01.2015 15:02
21 сообщение на сайте

Ответы (5)

Manuprāt, iesnieguma izstrādātāji ir stipri pārcentušies. Viens mans klients gribēja šādu aizpildīt. Es sāku izvērtēt, cik daudz laika man aizņemtu iesnieguma aizpildīšana (jo paši neko nav spējīgi uzrakstīt) un tad atdūros uz pieprasītajiem pielikumiem, kuru skaitā ir, piemēram, debitoru un kreditoru saraksts uz iesnieguma datumu (!), turklāt nevis brīvā formā, bet viņu veidlapā, kur katram debitoram jānorāda nosaukums, reģ.nr. kopējais parāda apmērs, kā arī parādu "vecums" - t,i. nekavētās saistības, tās, kas kavētas mazāk par vienu mēnesi, līdz gadam un ilgāk par gadu. Tāpat ar kreditoriem.

Un tad vēl jāpievieno naudas plūsmas prognoze maksājumu grafika laikā "paskaidrojot pārskata posteņus viena mēneša intervālā", raksturojot pieņēmumus, uz kuriem balstītas prognozes par ieņēmumiem un izdevumiem, plānotās darbības izmaksu samazināšanai, jāpievieno noslēgtās vienošanās vai līgumi utt.

Un tad es atcerējos, ka šim klientam jau pildīju (toreiz vēl vienkāršāku iesniegumu) ar lūgumu atlikt nodokļus, kas tika noraidīts, balstoties uz nepietiekamiem likviditātes un pašu kapitāla koeficientiem bilancē. Tad es nospriedu, ka pēc visa šitā "čakara" (varbūt vēl kāds stiprāks vārds jālieto) uzņēmumam atkal atbildēs, ka viņu bilance neliecina par spēju nākotnē samaksāt nodokļus pakāpeniski, tādēļ visi jāmaksā tūlīt un tagad.

Varu saderēt, ka pats VIDs domā, ka ir izstrādājuši ģeniālu veidlapu.
Ilzex
Ilzex 14.01.2015 11:32
2676 сообщений на сайте
Piekrītu Ilzex, vienam uzņēmumam vairākas reizes sniedzu iesniegumus par nodokļu terminu pagarināšanu, taču VID-s atbild tieši tāpat - par likviditāti, rentabilitāti un nav ticamības ,ka uzņēmums spēs samaksāt nokavetos nodokļu parādus
Klusa567
Klusa567 30.01.2015 09:08
10 сообщений на сайте
Foršā šiem atbilde, tātad, ja nespēs nomaksāt nokavētos nodokļu parādus ilgākā termiņā, tad jāpiedzen tūlīt, lai nogremdētu vispār.
Cleo
Cleo 30.01.2015 09:10
19234 сообщения на сайте
Tā jau arī ir, uzņēmums tekošos nodokļus spēj nomaksat, bet iekavētos ne, un tagad VID-s katru mēnesi uzliek inkaso.
Klusa567
Klusa567 30.01.2015 09:26
10 сообщений на сайте
Man vislielākās dusmas ir par to, ka lai VID sniegtu "parasto" atbildi par likviditāti un kapitāla pietiekamību, pietiktu taču paskatīties uz operatīvo bilanci un PZA - kādu mārrutku dēļ vēl jāgatavo visi tie pielikumi?
Nu tad lai uztaisa kā bankā - atnesiet vispirms savu bilanci, ja bilance OK, tad skatāmies tālāk, kas tad īsti sēž jūsu debitoros un citas detaļas.
Tas, kas sacerējis to veidlapu, nav strādājis grāmatvedībā nevienu dienu.
Ilzex
Ilzex 30.01.2015 10:20
2676 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.