Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Par jauno 2015 vidējo mēneša izpeļņu К списку тем
Par jauno 2015 vidējo mēneša izpeļņu
Likumā:
3) Mēneša vidējo izpeļņu aprēķina, dienas vidējo izpeļņu reizinot ar mēneša vidējo darba dienu skaitu pēdējos sešos kalendāra mēnešos (saskaitot darba dienas pēdējos sešos kalendāra mēnešos un šo kopsummu dalot ar seši
Jautājums - kas ir domāts pēdējie 6 kalendārie? Tie ir tie, uz kuru pieprasa vidējo, vai tie, kuri ņemti pie aprēķiniem (piem., 3 gadus atpakaļ)
Ответы (9)
Likums jālasa kopumā. Nedrīkst izraut kaut ko no konteksta! ņem aprēķināto dienas VI un reizina ar aprēkināto mēneša vidējo dd skaitu. Likumā ir uzrakstīts, kā tas jādara.
Bilancē ir, iFinansēs ir...
Piekrītu, bet pieņemsim, ka Dienas VI ir dabūta, ar kurām tad vidējām mēneša D.D. jāreizina? Tie mēneši, kas piedalījās aprēķinā vai tomēr paši pēdējie uz kuru datumu pioprasa.
Mulsina jaunais teksts likumā "pēdējie seši kalendārie mēneši"..
Ja cilvēkam pēdējos 6 mēnešos ir bijusi darba samaksa, tad dala ar 6
Ja pēdējos 6 mēn. darba samaksa ir bijusi vien 4 mēnešos, tad dala ar 4.
Likumā ir kas cits rakstīts... DVI reizina ar vidējo DD skaitu 6 mēnešos
PS: Andaz pareizo versiju lasi?
jā, jā - es kaut kā aizrāvos ar citu
(3) Mēneša vidējo izpeļņu aprēķina, dienas vidējo izpeļņu reizinot ar mēneša vidējo darba dienu skaitu pēdējos sešos kalendāra mēnešos (saskaitot darba dienas pēdējos sešos kalendāra mēnešos un šo kopsummu dalot ar seši).
Saskaitu darba dienas pēdējos sešos kalendāros mēnešos (plānoto darba laiku) un izdala ar 6.
Bet jautājums ir tieši vai tieši pēdējie seši vai tie, kas piem. ir bijuši 3 gadus atpakaļ (piedalījās DVI aprēķinā)
Pieņemsim ir 4 bērnu kopšanas un B-lapas (kaut kā tā)
Nekur jau nekas līdz sīkumam nav aprakstīts. Es vados pēc loģikas - tos mēnešus, kuru alga piedalās VI aprēķinā, to mēnešu dienas un stundas arī piedalās aprēķinā. Nevar summas ņemt vērā, bet dienas - nē.
Vislabāk mācēs Maija pastāstīt, bet domāju, ka es pareizi spriežu.
Sakiet lūdzu, ja darbinieks uzsāk strādāt 02.02.2015., un 19.02.paņem slimības lapu A, un šim darbiniekam pie februāra algas aprēķināta prēmija, vai to skaita klāt pie vidējās izpeļņas?
Sakiet lūdzu, ja darbinieks uzsāk strādāt 02.02.2015., un 19.02.paņem slimības lapu A, un šim darbiniekam pie februāra algas aprēķināta prēmija, vai to skaita klāt pie vidējās izpeļņas?
Vispār jau tas ir jāzina pašam grāmatvedim, jo - prēmijas parasti "dod" mēneša beigās, jeb tā sakot - tad, kad notiek algas aprēķins, nevis mēneša vidū vai sākumā.
Vismaz es nezinu nevienu gadījumu, kad darbiniekam prēmija tiktu iedota pirmajā nedēļā uzsākot darbu!
Prēmijas parasti ir par kaut kādiem nopelniem vai darba rezultātiem.
Закрыть
Краткое описание нарушения