Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Neveriet vaļā failus no nepazīstamiem sūtītājiem К списку тем
Neveriet vaļā failus no nepazīstamiem sūtītājiem
Šodien saņēmu e-pastu ar sekojošu tekstu:
"Labrit,
Pec musu gramatvedibas datiem, jums ir neapmaksats rekins pret musu uznemumu. Ludzam steidzami veikt apmaksu!!! Ludzam nosutit maksajuma uzdevumu!
Rekina kopija (links uz failiem.lv) "
Tā kā ne sūtītājas vārds, ne firma (@techsols.lv) man neko neizteica, tad pārsūtīju šo failu uz
CERT.lvun viņi operatīvi atbildēja, ka tas ir vīruss, kas šifrē failus, un pēc tam mēģina izspiest naudu par to atšifrēšanu.
Pieļauju, ka varētu būt pietiekami daudz saņēmēju, kas sašutumā par to, ka mēģina pieprasīt apmaksāt kaut ko nezināmu, gribēs apskatīt pievienoto "rēķina kopiju".
Esiet lūdzu piesardzīgi, pat tad, ja vēstule uzrakstīta samērā sakarīgi (ne kā parastās uzvaras loterijās vai piedāvājumi pārskaitīt dažus miljonus).
Ответы (89)
Неправда, мой знакомый заплатил и получил код разблокировки. 500 евро.
Ваш знакомый "подставил" последующих заражаемых, поддерживая факт заразы.
Технолог, а если это рабочий комп? Факт заразы от этого нисколько не зависит.
А мне по скайпу директор как обычно прислал документ pdf, название файла очень было похоже на китайский инвойс (цифры,буквы), которые мне регулярно он скидывает на скайп. Меня смутило только то, что файл был отправлен ночью на мой рабочий комп. Ну, ладно, бывает, подумала я, перепутал день с ночью. Открыть не получилось...
Оказалось, что он ничего мне не посылал и потом умные головы чистили мой комп...и его тоже
И после этого, посылая мне файлы, обязательно пишет что-нибудь, типа "принимай"...
Labākais, ka jau divas reizes es esmu saņēmusi reālus vēstījumus no Latvijas Tālruņa un
firmas.lv kurus man atklāti sakot bija bail atvērt. Viens bija salīdzināšanas akts, kurš bija pievienots ne kā fails, bet gan saite uz viņu lapu, otrā gadījumā rēķins no
firmas.lvarī līdzīgā formātā. Pie LMT jau esam pieraduši, bet no Latvijas Tālruņa tas bija pirmoreiz un apmēram ap to laiku, kad otrais vilnis ar "neapmaksātajiem rēķiniem".
Es arī tagad bez žēlastības dzēšu visus sūtījumus bez parakstiem, telefona nr. uz kuru reāli var piezvanīt un pārliecināties par sūtītāju. Diemžēl arī grāmatveži bieži sūta salīdzināšanas aktus un e-pastus bez jebkādiem kontaktpersonu datiem.
man arī pienākusi vēstule par neapmaksātiem rēķiniem no "ieva meinerte"
pārsūtīju šo vēstuli
cert.lv gaidu atbildi no viņiem
Мне приходили странные письма про счета уже два раза. первый раз открыла, получатель почему то была не моя почта, а другая. Открыла счет. Реквизиты чужие, закрыла удалила и решила что inbox глючит . Но с компьютером вроде ничего не случилось.
Сегодняшнее письмо сразу удалила.
Par cik es zinu, ka neesmu nevienam parādā, tad bez sirdsapziņas pārmetumiem visas šitās vēstules uzreiz dzēšu ārā. Ja kāds tiešām gribēs salīdzināties, tad piezvanis. Labi vēl, ka uz telefona ienākošajiem zvaniem vīrusi nenāk.
Вот, и на vgk почту только что пришло письмо про счет не оплаченный.
Elecbird
а откого получили письмо?
Только что получила от Aija Dreimane <aija.dreimane@mail.ru>
Я не запоминала от кого, но точно что каждый раз разные имена и заголовки темы тоже - par rēķiniem, neapmaksātie rēķini..
Es arī tikko no Aijas Dreimanes vēstuli saņēmu. Izdzēsu
Вот, и на vgk почту только что пришло письмо про счет не оплаченный.
Уже и сюда залезли
Beidzot es arī saņēmu- no Anitas K... SIA MANOTRANS
PALDIES par brīdinājumu !
Man atnāca no anete
kurzeme@mail.ru
Paldies par brīdinājumu! Man šad tad sanāk meklēt visādus pazudušus rēķinus. Negribas pat iedomāties sekas, ja nebūtu informēta.
ХА. И мне вчера вечером от MANOTRANS. Я решила позвонить на указанный номер-) Сначало было занято, потом просто после 3-4 гудков скидывали вызов)
Да. И еще SIA FENOMONTAL un Gita Laube.
Закрыть
Краткое описание нарушения