Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

NĪ pārklasificēšana personiskām vajadzībām К списку тем

NĪ pārklasificēšana personiskām vajadzībām
Vai kāds ir veicis nekustamā īpašuma pārklasificēšanu personiskām vajadzībām? Kādā tekstā vai formā iesniedzams paziņojums?
NĪ (zeme ar mežaudzi) pieder zemnieku saimniecībai (zemes grāmatā uz ZS vārda), īpašniece vēlas likvidēt ZS, bet protams, ka esošo nekustamo īpašumu negribas pārdot sev un vēl maksāt par to nodokļus, jo pec būtības tas īpašums sākotnēji jau piederēja viņai. IIn likumā 11.6. pantā ir teikts: 3. Taksācijas gadā, kurā nekustamais īpašums tiek pārklasificēts, maksātājs Valsts ieņēmumu dienestā reizē ar gada ienākumu deklarāciju iesniedz informāciju par pārklasificēto pamatlīdzekli (diena, kad nekustamais īpašums klasificēts par saimnieciskajā darbībā izmantojamu pamatlīdzekli, un diena, kad nekustamais īpašums no saimnieciskajā darbībā izmantota nekustamā īpašuma tiek pārklasificēts, nekustamā īpašuma kadastra apzīmējums, taksācijas periodi, kuros norakstīts nolietojums nodokļa aprēķināšanas vajadzībām) un nodokļa aprēķināšanai norakstītā nolietojuma summu un izdevumos norakstīto procentu maksājumu summu, kas tika samaksāta par kredītu šā nekustamā īpašuma iegādei visā laikā, kad pamatlīdzeklis lietots saimnieciskajā darbībā.
Vai es pareizi saprotu, ka veicot pārklasificēšanu, kas nav atsavināšana - nerodas pienākums maksāt nodokli?
Cleo
Cleo 17.02.2015 21:46
19234 сообщения на сайте

Ответы (2)

Пишет пазинёюмс в ВИД в свободной форме- что данная недвижимая собственность не используется в хоз.деятельности с такой-то даты. Кадастровый номер обязательно надо указать.
Ser
Ser 18.02.2015 00:10
3685 сообщений на сайте
Paldies.
Cleo
Cleo 19.02.2015 19:57
19234 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.