Добрый день.Сдаю ГО и ПНП декларацию, хоз.деятельность не велась. В расчете прибыли- убытки
расходы 50евро ПНП за 2014г. доходы ххххх евро - прощенный учредителями долг.В декларации ПНП
в 1.стр.прибыль хххххх вся указана в погашение убытков прошлых лет. На первой странице вижу галочку, что подлежит уплате мин.налога, правда декларацию вызывала через кнопочку данные ВИДА. Все проверила, но нигде 50евро к оплате не вижу.В чем дело? В прошлом году выскакивало автоматически после "'проверить и сохранить"
Nodoklis 50 eiro jāmaksā, ja PIRMS zaudējumu dzēšanas aprēķinātais UIN veidojas mazāks nekā 50 eiro un nav izņēmuma gadījums (jaundibināts, likvidācija, maksāts soc. un IIN).
Man pagājušogad bija tāda situācija, ka pēc likuma 50 eiro nav jāmaksā - attiecīgajā gadā IR peļņa un nodoklis būtu lielāks par 50 eiro, bet tiek dzēsti zaudējumi un galā nodoklis nav. Bet EDSā nebija iespējams izveidot deklarāciju tā, lai šis 50 eur nodoklis neparādītos.
Es uzrakstīju vairākas sašutušas vēstules, ka viņi ir ieprogrammējuši nepareizu UIN deklarāciju un kāds nosacījums jāpiemēro lai izpildītu likumu (ekselī tas būtu IF 70.rinda<333.33, tad jāpiemēro 50). Un jāsaka, ka kādā brīdī šī UIN deklarācija tika izlabota. Aprīļa sākumā nekādi nevarēja nodot bez 50 eur, bet vēlāk tas bija iespējams.
Šogad vēl neesmu nodevusi nevienu UIN deklarāciju, kurā būtu šāds stāvoklis (2015.gadā ir apliekamais ienākums, bet vecie zaudējumi to dzēš), tādēļ nevaru spriest.
Bet šogad man šī kāzusa dēļ nāksies labot divus gada pārskatus. Vienam klientam, kam 50 eur pēc būtības nevajadzēja, bet UIN deklarācija bez tā neaizgāja, nāksies iekļaut 50 eur, kas PZA nebija paredzēti. Otram klientam (pēc tam kad tā nomocījos ar pirmo) es preventīvi 50 eur GP iekļāvu,bet tad jau deklarācija "aizgāja" un 50 eiro "nepaprasīja". Un viņam PZA ir iekļauti 50 eur UIN, kas galu galā nebija jāmaksā.