Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
pašnodarbinātais
Labdien, ir pašnodarbinātais MUN maksātājs, kas kārto grāmatvedību vienkāršā ieraksta sistēmā. Kases nav. Kā korekti noformēt naudas izņemšanu saimniecisko izdevumu vajadzībām? Caur avansa norēķinu?
Un vai uz šo pašnodarbināto attiecas tie paši avansa norēķina ierobežojumi, kas vispārīgā gadījumā?
Ответы (15)
Avansa norēķins vispārējā kārtībā.
Ja nauda tiks izsniegta skaidrā naudā, tad jābūt arī kases uzskaitei.
Es pašnodarbinātajiem nerakstu nekādus avansa norēķinus. Reģistrēju čekus žurnālā, aprakstu darījumu un miers mājās.
Ja skaidra nauda tiek lietota saimnieciskajiem darījumiem, tad būs arī kase.
MK noteikumi 584...
"2. Uzņēmumi, kuri kārto grāmatvedību vienkāršā ieraksta sistēmā, kases grāmatu nekārto un kases operācijas reģistrē saimnieciskās darbības ieņēmumu un izdevumu uzskaites žurnālā vai ieņēmumu uzskaites reģistrā saskaņā ar normatīvajiem aktiem, kas nosaka kārtību, kādā individuālie komersanti, individuālie uzņēmumi, zemnieku un zvejnieku saimniecības, citas fiziskās personas, kas veic saimniecisko darbību, kārto grāmatvedību vienkāršā ieraksta sistēmā."
Ja skaidra nauda tiek lietota saimnieciskajiem darījumiem, tad būs arī kase.
Kase, kā tāda, protams, ir, bet kases grāmata nav jākārto. Pietiek SD žurnālu.
Веду только один SD žurnāls. и все регистрирую в нем,
на операции , на которые нет оправдательных документов, выписываю кассовые ордера, например, для получения кредита - kases ieņēmumu orderis . для выдачи наличных денег - kases izdevumu orderis, Каждый кассовый ордер имеет свой номер и регистрируется в Журнале доходов и расходов,
Подскажите, пожалуйста,
Если была покупка с карточки на свои личные нужды, оправдательных документов нету. В банковской выписке, например, деньги со счета сняли 02.03.15, покупка была 28.02.15 (в пояснении видно), в журнале делать запись в марте? просто реально покупка была в феврале и как бы это должно относится к зарплате за февраль?
я запуталась...
ну так в авансовом отчете же задолженность выползает за февраль(за неимением чека),в чем вопрос?Логично,к февральской добавить,на поиск чека есть время,не нашел-добавьте в марте.Можно в кассу сдать деньги за утерянный чек(меньше налогов)
Подскажите, пожалуйста,
Если была покупка с карточки на свои личные нужды, оправдательных документов нету. В банковской выписке, например, деньги со счета сняли 02.03.15, покупка была 28.02.15 (в пояснении видно), в журнале делать запись в марте? просто реально покупка была в феврале и как бы это должно относится к зарплате за февраль?
я запуталась...
Ja Jūsu jautājums ir par pašnodarbināto personu - ieraksts žurnālā ar bankas konta izraksta datumu. Ja privāts pirkums - izdevumi, kas neattiecas uz saimniecisko darbību.
Подскажите, пожалуйста,
я запуталась...
Ja Jūsu jautājums ir par pašnodarbināto personu - ieraksts žurnālā ar bankas konta izraksta datumu. Ja privāts pirkums - izdevumi, kas neattiecas uz saimniecisko darbību.
Да,про pašnodarbināto personu не подумала.
Самозанятый, плательщик MUN.
Чека никогда и не будет, а значит это попадает в графу darba alga un tai pielīdzināmie izdevumi.
Вот и вопрос в том, что к какому периоду будет относится эта покупка.
По ответу Aivars007, я понимаю, что все же к зарплате за март?
Atvainojos, es "neiebraucu", ka tas ir tā idiotiskā MUN maksātājs.
Precizēju savu skaidrojumu - tomēr par februāri, ja darījums noticis februārī.
Kaut gan, manuprāt, lielas nozīmes nav, jo MUN pārskatus iesniedz 1 x ceturksnī.
Man nav neviena MUN maksātāja, un līdz mūža beigām neplānoju ar tādiem saistīties.
Vēlreiz atvainojos, ka pasteidzos ar neprecīzu atbildi.
Спасибо.
Тогда выходит в расходы - зарплата сделать запись в феврале, а выданные денежные средства из банка в марте?
Liels paldies
Закрыть
Краткое описание нарушения