Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

Mikro К списку тем

Mikro
Если кто еще не видел, микрикам возможно запретят оказывать юридические и бухгалтерские услуги
http://www.delfi.lv/biznes/bnews/yuristam-i-buhgalteram-zapretyat-rabotat-v-rezhime-mikropredpriyatij.d?id=45649828
Freeminder
Freeminder 05.03.2015 09:46
63 сообщения на сайте

Ответы (414)

Nu tieši tiem tas bija izdevīgs. Nu kas tad daudz vēl paliks.
Ilma
Ilma 05.03.2015 09:56
30495 сообщений на сайте
Diena sabojāta un strādāt vairs vispār negribas šīs valsts labā.
Cleo
Cleo 05.03.2015 10:19
19234 сообщения на сайте
Re kur arī Financenetā:

http://financenet.tvnet.lv/zinas/550307-mikrouznemuma_nodokla_rezima_plano_liegt_stradat_gramatveziem_juristiem_un_konsultantiem

Man ir tāda slikta sajūta, ka viņi var šo pieņemt :/ Diena arī sabojāta.
Freeminder
Freeminder 05.03.2015 10:26
63 сообщения на сайте
Varētu izveidot Iniciatīvu mājas lapā manabalss.lv

Tur gan vajag ļoti tā nopietni noformulēt.
Iniciatīva varētu būt Neļaut noteikt aizliegumus juristiem, grāmatvežiem un konsultantiem strādāt mikrouzņēmuma nodokļa režīmā!

Bet tur jāpamato iniciatīva ar šādiem jautājumiem, lai varētu iesniegt uz balsošanu.

KO JŪS VĒLATIES MAINĪT AR ŠO INICIATĪVU?

KĀ JŪS PIEDĀVĀJAT ĪSTENOT PIEDĀVĀTĀS PĀRMAIŅAS?

KO IEGŪS SABIEDRĪBA NO ŠIM PĀRMAIŅĀM?
Cleo
Cleo 05.03.2015 10:38
19234 сообщения на сайте
Trāpīgs nosaukums

Izvēlieties iniciatīvas nosaukumu, kas trāpīgi atspoguļo tās galveno risinājumu! Pēc tajā iekļautajiem atslēgas vārdiem citi varēs atrast tavu iniciatīvu meklētājā.

Kam tiks iesniegta iniciatīva?

Ieraksti citu valsts vai pašvaldības iestādi, kurā iesniegsi iniciatīvu!

INICIATĪVAS SATURS
KO JŪS VĒLATIES MAINĪT AR ŠO INICIATĪVU?

KĀ JŪS PIEDĀVĀJAT ĪSTENOT PIEDĀVĀTĀS PĀRMAIŅAS?

KO IEGŪS SABIEDRĪBA NO ŠIM PĀRMAIŅĀM?

Ko un kādēļ vēlies mainīt?

Kas ir tā problēma, kuru vēlaties risināt, un kādēļ? Aprakstiet esošo situāciju, kuru vēlaties mainīt, kā arī kas, jūsuprāt, esošajā regulējumā nodara kaitējumu sabiedrības interesēm.

Piedāvātais risinājums?

Šīs sadaļas mērķis ir parādīt deputātiem un sabiedrībai konkrētu Jūsu piedāvātu ideju jautājuma risināšanai! Kādas pārmaiņas tieši piedāvājat radīt, lai mainītu esošo situāciju uz labu? Risinājumam jābūt reāli īstenojamam, vienkāršam un konkrētam - tādam, lai to varētu saprast un atbalstīt pēc iespējas plašāks cilvēku loks.

Kāds būs ieguvums?

Aprakstiet, kāds būs sabiedrības ieguvums, īstenojot Jūsu ideju. Kas uzlabosies un mainīsies, kā tas veicinās labākas Latvijas veidošanu? Jo konkrētāk un tiešāk, jo labāk!

Īss galvenās domas apraksts

Konkrēti un lakoniski aprakstiet iniciatīvas galveno domu, noteikti iekļaujot tajā piedāvāto risinājumu. Šī rindkopa ir tā, kuru portāla apmeklētāji visdrīzāk ieraudzīs pirmo - tā ir iniciatīvas vizītkarte!

Teksts sociālo mediju ziņai!

Šis teksts ir ļoti svarīgs - 80% no iniciatīvu parakstiem “nāk” no sociālo mediju linkiem! Uzraksti īsu, iedvesmojošu aicinājumu, kas motivēs cilvēkus parakstīties par tieši Jūsu iniciatīvu! Iniciatīvas links tiks pievienots automātiski, to tekstā nav nepieciešams iekļaut.
Cleo
Cleo 05.03.2015 10:47
19234 сообщения на сайте
Izdalot kādas profesijas, kuras nevar maksāt MUN, nebūtu pareizi.
Bet tas, ka mūžigi varētu maksāt MUN, arī nav pareizi.
Vajadzētu pirmos 3 gadus likmi 9%, divus gadus 13 % un viss - MUN beidzies.
Savādāk, kad pienāks pensijas vecums, tie visi protestēs, ka nav līdzekļi, no kā dzīvot.
Japaina
Japaina 05.03.2015 10:50
10269 сообщений на сайте
Viegli teikt, ja nestrādā uz sevi. Skatoties uz valsts politiku, kas vispār notiek, pensijas mums nespīd, jo vienkārši nebūs cilvēku, kas mums tās maksās, Visi darba spējīgie aizlaidīsies prom no Latvijas, jo šeit jau neļauj strādāt.
Es strādāju uz sevi, lai uzturētu ģimeni un nestaigātu ar izstieptu roku pabalstus prasīdama no valsts. Maksāju MUn no sava apgrozījuma, lieku kapeiciņu pensijas fondam uzkrājumiem. ja man teiksim 150 eiro vietā ir jāatdod valstij 480, tad pasakiet, cik mazās firmas man vēl jāņem apkalpošanā, lai es varētu samaksāt tādu nodokli. Varbūt kādam šķiet, ka grāmatvežiem mazie un vidējie uzņēmumi maksā briesmīgi lielas summas???
Cleo
Cleo 05.03.2015 10:56
19234 сообщения на сайте
Daļa šo grāmatvežu aizies pagrīdē un nemaksās vispār nekādus vairs nodokļus, jo kā zināms viena īpašnieka SIA var veikt grāmatvedību pats, līdz ar to maksās pa melno grāmatvedim pagrīdē. Ja es celšu cenu, lai nopelnītu nodokļiem, tad ir lielas iespējas pazaudēt jau esošos klientus, kas vienkārši aizies pie pagrīdes grāmatveža nevis maksās man vairāk. Tad man atliek pašai ar šiem lauzt līgumu un piekrist uz "aploksni" , lai saglabātu sev iztikas līdzekļus, nenonākot parādnieku sarakstā pie nodokļu nemaksātājiem.
Cleo
Cleo 05.03.2015 10:59
19234 сообщения на сайте
Es arī neticu pensijai, labāk daļu no "ieekonomētiem nodokļiem" ieguldu 3ajā līmenī.

Mēs dzīvojam kapitālisma laikmetā, un katram pašam jādomā par savam vecumdienām.
Freeminder
Freeminder 05.03.2015 11:04
63 сообщения на сайте
Es gribu maksāt no sava ienākuma godīgi nodokļus un to daru, bet es nevaru atļauties maksāt tās milzīgās sociālās iemaksas, man vienkārši nav no kā! Sanāk, ka man jāpārtrauc pašai ēst un savus bērnus barot, lai tikai ministri būtu paēduši? Vai ministri mani vecumdienās uzturēs??? Nē! Bērni!!!! Tāpēc šobrīd prioritāte manu ieņēmumu ieguldījumam ir mani bērni! Un es nevaru atļauties pat ne reizi piecos gados aizbraukt uz Turciju, bet man grib atņemt vēl arī dienišķo maizi.
Cleo
Cleo 05.03.2015 11:07
19234 сообщения на сайте
Iniciatīvu es gatavošu. ja ir gribētāji piedalīties un palīdzēt ar idejām, tekstiem, lai šo iniciatīvu sagatavotu un iesniegtu, tad rakstiet. Kopā mēs esam spēks!
Cleo
Cleo 05.03.2015 11:09
19234 сообщения на сайте
Es arī ne pārāk priecājos par šīm prognozētajām izmaiņām. Var jau teikt, ka mikrouzņēmumi pārāk maz maksā nodokļos salīdzinājumā ar parastajiem uzņēmumiem, bet varbūt jāsalīdzina kas cits? Kamēr man bija tikai parastais SIA, es maksāju valstij daudz mazāk, nekā tagad samaksāju, kopš man ir SIA -MUN maksātājs.
Nedomāju ka tad, ja MUN režīmu grāmatvežiem aizliegs, es pēkšņi sākšu maksāt valstij darbaspēka nodokļus no apmēram 1000 eiro neto algām. Droši vien kaut kāds jauns censonis FM savos aprēķinos ir paredzējis, ka visi daudzie grāmatveži, konsultanti un juristi, pārejot atpakaļ uz parasto nodokļu režīmu, saglabās to algu līmeni, kāds bija mikrouzņēmumā un valstij būs milzīgs ieguvums
Ilzex
Ilzex 05.03.2015 12:06
2666 сообщений на сайте
Palīdziet ar teksta formulējumiem, idejām kā labāk un pareizāk pārliecināt. Uzmetu aptuveni šādu tekstu, lūdzu ierosiniet ko rakstīt savādāk, kur izteikties maigāk, kur stingrāk?
1. Mikrouzņēmuma likuma grozījumi, kas paredzētu aizliegumu atsevišķām profesijām – juristiem, grāmatvežiem, konsultantiem strādāt Mun režīmā nodarīs lielu kaitējumu sabiedrības interesēm. Tā ir apzināta šajā profesijā strādājošo gremdēšana un iznīcināšana, atstāšana bez iztikas līdzekļiem. Pilnīgi noteikti pēc MUN likuma pieņemšanas no pagrīdes iznākušie šo profesiju pārstāvji aizies atkal pagrīdē, plauks un zels “ēnu” ekonomika, jo liela daļa nevis uzdzīvo maksājot MUN, bet IZDZĪVO!
2. Sociālo iemaksu slogs parastā režīmā ir joprojām par lielu, lai to varētu maksāt visi uzņēmēji. Samazinot sociālo iemaksu likmes varētu stimulēt MUN maksātājus mainīt savu statusu, kas radītu arī valsts budžetā lielākus nodokļu ienākumus. Jo mazākas būs likmes, jo lielākas algas darba devēji būs ieinteresēti uzrādīt un vairāk izdosies budžetā iekasēt nodokļus. Ieviešot aizliegumus un ierobežojumus kādām atsevišķām jomām strādāt MUN režīmā, budžets netiks pie lielākiem nodokļiem, gluži pretēji “atstumtie” pārstās vispār maksāt nodokļus, tāpēc ieviest šādus ierobežojumus ir nepareizi.
3. Atstājot likumu esošā redakcijā, šie Mun maksātāji spēs joprojām apgādāt savu ģimeni, nelūdzot pabalstus no valsts, nepieaugs bezdarbs un tiks veicināta uzņēmējdarbības attīstība labākas Latvijas veidošanai. MUN ir lielas sabiedrības daļas ieguvums izdzīvošanā nevis uzdzīvošanā no samazinātas nodokļa likmes ieņēmumiem, turklāt valstī nonāk krietni lielāka nodokļu summa nekā tā būtu parastā režīmā. Mun maksātāji darbiniekiem ir ieinteresēti maksāt patieso algu oficiāli nevis kā parastā režīmā attīstīt “aplokšņu” algas. Naivi būtu domāt, ka pārejot no Mun režīma parastā režīmā visi šie maksātāji saglabās algas līdzšinējā līmenī. Algas noteikti samazināsies līdz līmenim, no kura uzņēmējs reāli ir spējīgs samaksāt nodokļus.
Cleo
Cleo 05.03.2015 15:49
19234 сообщения на сайте
Vajag vēl :
1. Trāpīgu nosaukumu!
2.Īss galvenās domas apraksts

Konkrēti un lakoniski aprakstiet iniciatīvas galveno domu, noteikti iekļaujot tajā piedāvāto risinājumu. Šī rindkopa ir tā, kuru portāla apmeklētāji visdrīzāk ieraudzīs pirmo - tā ir iniciatīvas vizītkarte!

3.Tekstssociālo mediju ziņai!

Šis teksts ir ļoti svarīgs - 80% no iniciatīvu parakstiem “nāk” no sociālo mediju linkiem! Uzraksti īsu, iedvesmojošu aicinājumu, kas motivēs cilvēkus parakstīties par tieši Jūsu iniciatīvu! Iniciatīvas links tiks pievienots automātiski, to tekstā nav nepieciešams iekļaut.
Cleo
Cleo 05.03.2015 15:50
19234 сообщения на сайте
Nevar ļaut jau tā uz pleciem sēdošajiem ierēdņiem vēl mūs arī žņaugt! Vai visiem vienalga un jau pako koferus uz pagrīdi???
Cleo
Cleo 05.03.2015 16:02
19234 сообщения на сайте
Labi, Cleo. Tātad domājam to kas vēl vajadzīgs. Es atbalstu.
Ilma
Ilma 05.03.2015 16:13
30495 сообщений на сайте
Kādas idejas? Kam šo iniciatīvu novirzīt saeima? Vai vēl kur? Neesmu līdz šim to darījusi, tāpēc lūdzu padomu, kas zin un kā labāk, lai sadzirdētu?
Cleo
Cleo 05.03.2015 16:20
19234 сообщения на сайте
Клео, как-то очень жалостливо. Пенсионеры тоже IZDZĪVO, И кто их будет кормить, если сами бухгалтеры будут оптимизировать?

Думаю, надо давить на то, что самозанятые бухгалтеры, которые в МУНе получают не больше 700 евро в месяц (а часто и меньше) обычно обслуживают таких же мелких и убогих предпринимателей. И если тому предпринимателю придется платить за бухгалтера все налоги, он:
1) обанкротится;
2) уйдет в тень и будет платить в конверте;
3) откажется от бухгалтера вообще, что приведет к неквалифицированному расчету налогов и неуплате налогов в бюджет (это особенно надо подчеркнуть!)
Крупные бухгалтерские, аудиторские и юридические фирмы, которые берут за свои услуги по 100 евриков в час, обычно критериям МУН не отвечают.

В результате доход в бюджет не увеличится, но будет создана дополнительная нагрузка на микро- и малый бизнес.

Пусть лучше законодатель займется крупными фирмами, которые имеют возможность держать бухгалтерскую службу на всех налогах, но фиктивно оптимизируют расходы через карманные бухгалтерские компании.
Maija
Maija 05.03.2015 17:38
28223 сообщения на сайте
Jā, paldies par ideju formulējumam.
Cleo
Cleo 05.03.2015 17:43
19234 сообщения на сайте
Еще можно добавить, что несостоятельным является аргумент, что плательщик МУН может вести бухгалтерский учет сам.
Этот аргумент был актуален для плательщиков фиксированного налога (есть по этому поводу решение суда, и бухгалтеров не регистрировали плательщиком фиксированного налога) . Но у них было ограничение: плательщиком могло быть только физическое лицо, это лицо не могло нанимать работников и могло вести бухгалтерский учет по упрощенной форме. При этом размер налога не зависел от качества ведения того учета.

Плательщиком МУН может быть СИА, в котором трудоустроены до 5 работников.
Это означает, что СИА необходимо составлять финансовую отчетность (баланс, ПУ), отвечающую требованиям нормативных актов о бухгалтерском учете и финансовой отчетности.
Если есть наемные работники, необходимо соблюдать требования Закона о труде в части оплаты отработанного времени, сверхурочных, отпускных, больничных. Это требует знания текущего законодательства и определенных профессиональных навыков. Не каждый мелкий предприниматель имеет время, возможность и желание отслеживать текущее закондательство.
Maija
Maija 05.03.2015 18:07
28223 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.