Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство

IK и помещения К списку тем

IK и помещения
уважаемые добрые люди

пожалуйста, помогите, потому что с IK не сталкивался раньше.

IK является владельцем помещения. IK основано на мужа. Сейчас жена хочет выкупить это помещение от IK. по какой цене эти помещения можно продать?

надо-ли саблюдатьп какие-то правила на счет связанных персон или рыночной цены?
Puika
Puika 10.03.2015 14:16
385 сообщений на сайте

Ответы (9)

я думаю не следует продавать/ показывать сделку ниже кадастровой стоимости
Julijaabd
Julijaabd 11.03.2015 19:38
1285 сообщений на сайте
ниже кадастровой стоимости
Julijaabd 11.03.2015 19:38
Не пролезет никак ниже кадастровой или по кадастровой
Ser
Ser 12.03.2015 00:33
3685 сообщений на сайте
С утра туплю,почему ниже кадастровой не пролезет?
Если я не могу продать по кадастровой (никто не покупает),то почему нельзя снизить цену?
Gravchik
Gravchik 12.03.2015 08:36
6088 сообщений на сайте
Vai te nav nekādu seku kā saistītām personām?
Andaz
Andaz 12.03.2015 18:00
27892 сообщения на сайте
Если я не могу продать по кадастровой (никто не покупает),то почему нельзя снизить цену?
Если неликвид полный, то можете и ниже кадастровой- с землей под застройку сейчас такое частенько происходит
У автора, как я понимаю, другой интерес- желание занизить стоимость продажи до минимума, а это риск - можно этот минимум и получить в результате.
Даже, если муж подарит жене данную недвижку, налоги насчитают с кадастровой стоимости.
Ser
Ser 13.03.2015 00:32
3685 сообщений на сайте
Если неликвид полный, то можете и ниже кадастровой- с землей под застройку сейчас такое частенько происходит
У автора, как я понимаю, другой интерес- желание занизить стоимость продажи до минимума, а это риск - можно этот минимум и получить в результате.
Даже, если муж подарит жене данную недвижку, налоги насчитают с кадастровой стоимости.
Ser 13.03.2015 00:32
Именно так! – но главное, чтобы потом не было вопросов из известных учреждений
Puika
Puika 13.03.2015 07:57
385 сообщений на сайте
IIN likums
35) dāvanas no fiziskajām personām:
a) pilnā apmērā - ja dāvinātāju ar maksātāju saista laulība vai radniecība līdz trešajai pakāpei Civillikuma izpratnē. Minētā norma nav piemērojama, ja dāvanu dāvina saimnieciskās darbības ietvaros,
b) līdz 1425 euro taksācijas gada laikā - ja dāvinātājs ir šā punkta "a" apakšpunktā neminēta fiziskā persona. Šī norma nav piemērojama, ja dāvanu dāvina fiziskā persona savas saimnieciskās darbības ietvaros, kā arī tad, ja fiziskā persona ir saņēmusi dāvanu ar atlīdzības raksturu Civillikuma izpratnē,
c) pilnā apmērā — neatkarīgi no tā, vai dāvinātāju ar maksātāju saista laulība vai radniecība līdz trešajai pakāpei Civillikuma izpratnē, ja dāvinājums paredzēts un maksātājs to izlieto, lai segtu savus izdevumus par augstākās izglītības un visu pakāpju profesionālās izglītības iegūšanu, izdevumiem par specialitātes (profesijas, amata, aroda) iegūšanu valsts akreditētās Latvijas izglītības iestādēs, kā arī Eiropas Savienības dalībvalstu un Eiropas Ekonomikas zonas valstu mācību iestādēs vai apgūstot valsts akreditētās izglītības programmas,
d) pilnā apmērā — neatkarīgi no tā, vai dāvinātāju ar maksātāju saista laulība vai radniecība līdz trešajai pakāpei Civillikuma izpratnē, ja dāvinājums paredzēts un maksātājs to izlieto, lai segtu savus izdevumus par medicīnas un ārstniecisko pakalpojumu izmantošanu, izņemot kosmētiskās operācijas;

Tātad - ja vīrs dāvina sievai - nodokļu nav, bet šitam "vīram" tas īpašums skaitās kā IK īpašums, es tā saprotu? Ja uzņēmums kādam dāvina, tad nodokļi pilnā apmērā.
Andaz
Andaz 16.03.2015 17:02
27892 сообщения на сайте
вопрос именно о продаже и о цене
Puika
Puika 18.03.2015 14:04
385 сообщений на сайте
Manuprāt ierobežojumi darījumos ar saistītām pusēm ir noteikti ar UIN un PVN likumiem... bet IIN likumā nekur tas nav minēts. Cik saprotu, īpašnieks IK ir samnieciskās darbības veicējs (t.i. IIN maksātājs)?

No likumiem par nodokļiem un nodevām:

"15.2 pants. Nodokļu maksātāja pienākums sniegt informāciju par darījumiem ar saistītām personām
(1) Šajā pantā paredzētā prasība pamatot darījuma (cenas) atbilstību tirgus cenai (vērtībai) attiecas uz likumā “Par uzņēmumu ienākuma nodokli” minētajiem nodokļu maksātājiem ..."
Bet nezinu, tas kaut kā pārāk labi izklausās...

Man liekas, tur paralēli ir uzmanīgi jāapskatās IIN likuma 11.6. pants, vai varbūt pat 11.7. pants (ja īpašums, vai saimnieciskās darbības veicējs kaut kā ir saistīti ar lauksaimniecību) - kas notiek, ja pārdod īpašumu, kas ir bijis iegādāts saimnieciskajai darbībai.
Ciparinjsh
Ciparinjsh 18.03.2015 16:52
95 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.