Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
darba likums-uzteikums
Man nepieciešama jūsu palīdzība dažu gadījumu pareizā atbildē:
1) 13.03. A. uzteica darbu (uzteikuma termiņš 1 mēnesis). Kurā datumā būs uzteikuma termiņa pēdējā diena?
2)11.03. K. saņēma no SIA ‘’A’’ rakstisku atteikumu noslēgt ar viņu darba līgumu. K. vēlas celt prasību tiesā par nepamatotu atteikumu (prasības celšanas termiņš 1 mēnesis). Kurā datumā būs prasības celšanai pēdējā diena?
3)03.03. B. noslēdza darba līgumu uz noteiktu laiku līdz 01.05. Kurā datumā būs B. pēdējā darba diena?Pēc manām domām 05.05.
Gadījumos ir doti šā gada datumi. Lasīju darba likumu ar grozījumiem, bet es neesu pārliecināta par pareizām atbildēm 100%. Vai Jūs varētu padalīties ar savām domām un pamatojumiem?
Ответы (26)
Man tā domāt, ka šis nav Juridiskās fakultātes studentu forums. Bet varbūt kļūdos.
Nedomāju, ka jums kā profesionāļiem nebūtu grūti padalīties savā pieredzē! Ja nevēlatiies, nedalaties!
Gan jau atradīsies kāds, kurš padalīsies.
Es gan nedalīšos, man nepatīk tādi "haļavščiki", kuri negrib mācīties.
Nevis negrib, bet vēlas izprast darba likuma pareizību. Jūs arī bijāt kādreiz students, nedomāju ka jūs bijāt tāds spečuks kas visu saprata...Jūsu komentāri man nav nepieciešami.
Studentiem ir paredzēti pasniedzēji un bibliotēkas, nevis "jābičī" "na haļavu" viss gatavs.
Atgādinu - šis nav juristu forums.
Un neviens jurists forumā neapmāca studentus.
Ja Jums nav nepieciešami mani komentāri, nelasiet tos un nereaģējiet uz tiem.
Studentiem ir paredzēti pasniedzēji un bibliotēkas, nevis "jābičī" "na haļavu" viss gatavs.
Jaunajām paaudzēm patīk izbaudīt pakalpojumus un būt klientiem.
Tā tas ir arī izglītībā un visvairāk augstākajā izglītībā.
Par pakalpojumiem ir jāmaksā.
Nu paga, gan jau kāds atreferēs 16. pantu un būs viss skaidrs
A bet lūdzu!
16.pants Termiņu aprēķināšana
(1) Termiņš sākas datumā vai tā notikuma iestāšanās dienā, kas nosaka šā termiņa sākumu.
(2) Termiņš, kas skaitāms gados, izbeidzas termiņa pēdējā gada attiecīgajā mēnesī un datumā.
(3) Termiņš, kas skaitāms mēnešos, izbeidzas termiņa pēdējā mēneša attiecīgajā datumā. Ja mēnešos skaitāms termiņš beidzas tādā mēnesī, kuram nav attiecīgā datuma, termiņš izbeidzas šā mēneša pēdējā dienā.
(4) Termiņš, kas skaitāms nedēļās, izbeidzas termiņa pēdējās nedēļas attiecīgajā dienā.
(5) Ja termiņš izbeidzas nedēļas atpūtas dienā vai svētku dienā, par termiņa pēdējo dienu atzīstama nākamā darbdiena.
(6) Termiņš, kas noteikts līdz konkrētam datumam, izbeidzas šajā datumā.
(7) Ja termiņš noteikts kādas darbības izpildīšanai, šo darbību var izpildīt termiņa pēdējā dienā līdz pulksten 24. Ja šī darbība jāizpilda uzņēmumā, termiņš izbeidzas stundā, kad uzņēmumā beidzas noteiktais darba laiks.
(8) Visi rakstveida iesniegumi vai paziņojumi, kas nodoti sakaru iestādē termiņa pēdējā dienā līdz pulksten 24, atzīstami par nodotiem termiņā.
Nu un ko jūs ar savu piedāvājumu atrisinājāt?
Vienīgi sliņķu parašu atvert mutīti un gaidīt, kad kāds knābītī ieliks kādu slieku
Nu un ko jūs ar savu piedāvājumu atrisinājāt?
Vienīgi sliņķu parašu atvert mutīti un gaidīt, kad kāds knābītī ieliks kādu slieku
Neko es neatrisināju, Jums taisnība. Bet dumjš arī Āfrikā ir dumjš. Tādu neglābs pat manis iekopētie DL panti.
Bet man nav žēl....un grūti arī nē.
ādu neglābs pat manis iekopētie DL panti.
Kā tad ne!? Tāds ir pilns ar ambīcijām, kā galons gaisa - spēj jebkuru (gandrīz) ar savu gudrību un maģistra grādiem no visādām augstskolām apburt un mēs - vecie, bez grādiem un ambīcijām, bet ar zināšanām - stāvam pie ratiem un rokam priekš tādiem!
tagad "pacēluši" problēmu - cik gan daudz jauniešu bez darba pēc augstskolas, ko nu iesāksim, kā viņiem palīdzēsim? Varbūt nevajag ļaut visiem iegūt tos grādus, bez zināšanām un amata prasmēm? Varbūt mazāk ambīcijas piedzīt galvās? Bet amatu iemācīt? Vai iemācīt, ka grādus dabūjis tu vienalga esi muļķis bez pieredzes?
kas tad sēž bez darba? Lielākoties tie, kam vecāki ļauj uz kakla sēdēt! Pārējie - nokar degunus un strādā, kur ņem pretī! Mums arī neviens uz zelta paplātes neko nepasniedz.
Problēma ir izglītības kvalitātē, jo šobrīd skolas ir ieinteresētas noturēt katru studentu- nauda seko studentam! Tāpēc "dvojišņiki" tiek vilkti aiz ausīm, lai tikai no skolas nebūtu jāizmet.
Problēmas sākas jau pamatskolā. Skolotājiem rokas "sasietas", jo visu laiku jādomā, ko runā un ko dari, lai saglabātu darba vietu. Tagad skolēniem ir TIESĪBAS un vecāki arī "KRUTI (pārzina savas un sava bērna TIESĪBAS)". Skolēnam nav PIENĀKUMU - tā ir galvenā problēma.
Bet "labākais" ir tas, ka to visu kultivē cilvēki, kuriem pašiem aiz muguras ne viens vien gadu desmits.
Man, piemēram, ir visai bēdīga pieredze šajā jautājumā tikai tāpēc, ka neliku 8, 9 un 10 tiem, kuri, labi ja uz 3 - 4 kaut ko spēja no sevis izspiest.
Tagad vismaz esmu priecīgs, ka neesmu līdzatbildīgs par tām krāsotajām lellēm un uzpūtīgajiem gailēniem, kuri zina tikai savas tiesības, kuriem pienākumu nav, un kuri uzskata sevi par pasaules nabām jau no brīža, kad pārkāpuši kādas augstskolas slieksni.
Problēmas sākas jau pamatskolā. Skolotājiem rokas "sasietas", jo visu laiku jādomā, ko runā un ko dari, lai saglabātu darba vietu. Tagad skolēniem ir TIESĪBAS un vecāki arī "KRUTI (pārzina savas un sava bērna TIESĪBAS)". Skolēnam nav PIENĀKUMU - tā ir galvenā problēma.
Piekrītu, bet kas tad tiem skolniekiem tās tiesības "iepotē"? Tie paši skolotāji iepotēja, aizmirstot par pienākumu mācīšanu - galveno pienākumu CIENĪT vecākus cilvēkus tai skaitā skolotājus un CIENĪT UN PALĪDZĒT vecākiem. Turklāt vēl arī skandināja par uzticības tālruni un katrs, kura vecāks ar siksnu šad tad uzšauj, lai to pasaules nabu nostatītu ar kājām uz zemes, riskēja tikt nosūdzēts. Bet teikšu tā, bez pēriena neviens labs cilvēks nav izaudzis.
...Bet teikšu tā, bez pēriena neviens labs cilvēks nav izaudzis.
Man nav bijis pēriens, ko tagad darīt
Jānoper
...Bet teikšu tā, bez pēriena neviens labs cilvēks nav izaudzis.
Man nav bijis pēriens, ko tagad darīt
Japainu "studijā", par visiem nopērsim.:)
Закрыть
Краткое описание нарушения