Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Pensionārs
Labdien!
Vai pareizi saprotu situāciju, ja darbinieks aprīlī sasniedz pensijas vecumu, neatkarīgi no tā vai viņš ir noformējis pensiju, man jaiesniedz ziņas par darba ņēmēja statusa maiņu un ar 1. maiju jāpiemēro atbilstošā soc likme.
Ответы (11)
Pareizi saprotat.
Jo pensiju tāpat piešķirs ar datumu, kad sasniegts pensionēšanās vecums.
Nav svarīgi - pieprasīs to šodien vai pēc mēneša.
Paldies!
Pensiju drīkst pieprasīt sešu mēnešu laikā pēc datuma, kad rodas tiesības uz to.
Tomēr ne vienmēr šādas tiesības personai ir arī sasniedzot pensijas vecumu - vēl nepieciešams apdrošināšanas stāžs. Un šobrīd tas ir 15 gadu (liels/mazs).
man jaiesniedz ziņas par darba ņēmēja statusa maiņu
Domāju, ka nav vairs jāsniedz - VIDs pats zinās. Jāskatās EDSā - tur jāparādās ziņām par pensijas piešķiršanu.
man jaiesniedz ziņas par darba ņēmēja statusa maiņu
Domāju, ka nav vairs jāsniedz - VIDs pats zinās. Jāskatās EDSā - tur jāparādās ziņām par pensijas piešķiršanu.
Подавать ziņas надо обязательно- 33 kods.
Не подадите сами, позвонят из ВИДа и попросят срочно подать.
atvainojos, tas tikai nākotnē no 1.jūnija
http://likumi.lv/doc.php?id=217642
Labdien!
Vai atbilstošā VSAOI likme nav jāpiemēro ar datumu "Pensionārs, 03.04.2015- ...", kā norādīs datos par algas nodokļu grāmatiņām? Vai ziņās par darba ņēmējiem jānorāda datums 03.04.2015?
Atradu atbildi uz savu jautājumu.
Интересно, человек достиг пенсионного возраста, работает и не хочет оформлять пенсию, так как ему не хватает трудового стажа , в ЕДСе у него уже стоит 33 код,
Как вся эта ситуация скажется на его будущей пенсии ?
не работник не хочет оформлять пенсию, а работнику не положена пенсия пока его страховой стаж не достигнет необходимого числа лет (в перспективе 20 лет к 2025 году).
Будущая пенсия зависит от зарплат, которые он получал и от ежегодных коэффициентов, которые наперед вам никто не угадает.
Закрыть
Краткое описание нарушения