Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Kā pareizi grāmatot atgrieztu summu par daļu pavadzīmes? К списку тем
Kā pareizi grāmatot atgrieztu summu par daļu pavadzīmes?
Pavadzīmi par preci un transportu iegrāmatoju D7570 K5310, bankas izejošais dokuments D5310 K2620.
Mums atgrieza daļu no pavadzīmes vērtības, jo neizmantojām transporta pakalpojumus.
Kā iegrāmatot atgriezto summu? Piemēram, ja pavadzīme ir bijusi uz 100eur, bet transports 10 eur, un atgriezti ir 10eur, kā tas grāmatojas?
Paldies iepriekš
Ответы (11)
Ja strādājat "ar rokām", tad D5310 K7570.
Ja strādājat ar programmu, tad jākonsultējās ar to izstrādātājiem, jo varētu būt visādas nianses
Sletla, paldies! Zvanīšu tad uz Tildi
Tilde te nelīdzēs
Ja atgrieza daļu no pavadzīmes, jāskatās kura daļa tieši ir atgriezta (nogriezta).
Varbūt ir nogriezta tieši tā pavadzīmes daļa, kurā bija redzami viena vai otra (vai abu) uzņēmuma rekvizīti, vai cita informācija, bez kuras dokuments vairs neder par nodokļa rēķinu.
Ja preces nosūta atpakaļ, noformē atpakaļsūtīšanas pavadzīmi.
Ja piegādātājs nav piegādājis visas preces, kas norādītas pavadzīmē, piegādātājs izraksta kredītrēķinu.
Kredītrēķinu izraksta arī gadījumos, ja pakalpojums nav saņemts vispār vai ir saņemts nepilnā apjomā.
Kredītrēķinus iegrāmato tā, kā tas noteikts uzņēmuma grāmatvedības metodikā.
Jo ir arī tādi grāmatveži, kuru tos iegrāmato ar mīnusa zīmēm.
Un ir arī tādi grāmatveži, kuri rīkojas pareizi un iegrāmato tā, kā rakstīja Sletla - kreditē agrāk uzskaitītos izdevumus.
Sletla, paldies! Zvanīšu tad uz Tildi
Kāpēc programmas tehniskajam atbalstam būtu jāmāca grāmatvedība?
Neviens nesaka par grāmatvedības apmācību. Runa iet, kā to atgriešanu korekti ievest programmā. Varbūt tur ir speciāla opcija, vai dokuments.
Sirsnīgs paldies Jums par padomiem! Tildē man patiešām tādu informāciju nevēlējās sniegt.
Es izdarīju tā:
Iepirkšanas pavadzīme - prece D7580 K5310 atgrieztās transportēšanas izmaksas D5310 K7580,
Izejošais bankas dokuments par visu summu - D5310 K2620
Ienākošais bankas dokuments par atgriezto transportēšanu - D2620 K5310
Vai tā vajadzēu būt pareizi?
Ja Tildei vienalga, kā tur visu ievest, tad Jums viss ir pareizi!
Es gan personīgi neko pareizu neatradu.
Bet man jau laikam cita saprašana par grāmatvedību.
Man arī būtu pavisam citi grāmatojumi, jo mana programma nedos taisīt tādus grāmatojumus, kādus aprakstija Incognito. Bet matemātiski viņai viss noslēgsies korekti.
Sirsnīgs paldies Jums par padomiem! Tildē man patiešām tādu informāciju nevēlējās sniegt.
Un ko Jūs pajautājāt? Kā man nogrāmatot - kāds D/K? Vai kā man ievadīt atgriešanas pavadzīmi?
Закрыть
Краткое описание нарушения