Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Возврат займа.
Доброго дня.
Подскажите пожалуйста - правильно ли я думаю.
Фирма вернула займ физическому лицу в течении нескольких месяцев такими суммами:
2500, 3500, 1700,,
-1) по ст. 30.7. закона о налогах и пошлинах нужно декларировать сделку 3500.
-2) 2500 и 1700 не надо, так как согласно ст. 30,1,- декларируются сделки <1500 только между юридическими лицами.
Пожалуйста скажите ваше мнение..
Спасибо,
Ответы (21)
Читала, но не уверена, что правильно поняла.
Из таблички в методичке поняла что - 2) -не надо,
Juridiskā persona Individuālais komersants Fiziskā persona Fiziskā persona-NM
Juridiskā persona X X NE NADO X
3.1 Deklarāciju par skaidrā naudā veiktajiem darījumiem ar fiziskajām personām (pielikums) nodokļu maksātāji, kas veic saimniecisko darbību, iesniedz Valsts ieņēmumu dienestā līdz taksācijas gadam sekojošā gada 1.februārim.
3.2 Nodokļu maksātāji, kas veic saimniecisko darbību, deklarējot gada laikā skaidrā naudā veiktos darījumus ar fiziskajām personām, pielikumā konkrētu mēnesi nenorāda.
8.1 Nodokļu maksātājs, kas veic saimniecisko darbību, deklarējot darījumus ar fiziskajām personām, ja darījums veikts, daļēji izmantojot skaidru naudu, norāda to darījuma daļu, kas veikta skaidrā naudā, ja tās summa vienā operācijā pārsniedz 3000 euro.
Likums Par nodokļiem un nodevām
30.pants
(7) Nodokļu maksātāji, kas veic saimniecisko darbību, Ministru kabineta noteiktajā kārtībā līdz taksācijas gadam sekojošā gada 1.februārim deklarē visus iepriekšējā gada laikā skaidrā naudā veiktos darījumus ar fiziskajām personām, kurām atbilstoši nodokļu jomu reglamentējošiem normatīvajiem aktiem nav jāreģistrē saimnieciskā darbība, ja viena darījuma summa vienā operācijā ar katru darījuma partneri pārsniedz 3000 euro.
Paldies, sapratu ka pec punkta 8.1, jaadeklaree tikai 3000, un summet nevajag.
но все три суммы в рамках одной сделки
Ну допустим, что это суммы выплаты по одному договору... но веде декларируется юрик с физиком только
" viena darījuma summa vienā operācijā ar katru darījuma partneri pārsniedz 3000 euro" - одна операция......
Свыше 7200 с одним лицом не будет, даже если суммировать (если вы это имели ввиду)
А займ какими суммами получен? Если одной суммой, то
А займ какими суммами получен? Если одной суммой, то
Pie tam būs vairāk nekā 7200
2500+3500+1700= 7700.00
Net , eto bili raznie dogovara-raznie zajomschiki, ja ne znala nascjot 1500, nuzno li deklarirovat, poetomu takie summi privela v primer.
Tad vajag pareizi noformulēt jautājumu, nevis "...Фирма вернула займ физическому лицу в течении нескольких месяцев такими суммами:
2500, 3500, 1700,,"""
eto bili raznie dogovara-raznie zajomschiki
тогда все в порядке
из вопроса это не явствовало
eto bili raznie dogovara-raznie zajomschiki
тогда все в порядке
из вопроса это не явствовало
Da, izvinite sto vvela v zabluzdenie
Tad vajag pareizi noformulēt jautājumu, nevis "...Фирма вернула займ физическому лицу в течении нескольких месяцев такими суммами:
2500, 3500, 1700,,"""
Dinaro-ja uze napisla vishe, sto menje interesovalo konkretno deklarirovanie 1500 i 3000, poetomu takoi vopros, a ne previshenie potolka nalicnih.
Njā.
Kel: "...izvinite sto vvela v zabluzdenie..."
Man: nekā
Un ko Jūs taisījāties summēt, ja Jums ir darījumi ar dažādām fiziskām personām?
Tā arī vajadzēja pajautāt: no kādas summas ir jādeklarē skaidrās naudas darījumi ar fiz.personām
es nesobiralas summet, Kel mani neapvainoja ar jautaajuma formuleejumu..
bet vienalga paldies un sorry ja kas
...Kel mani neapvainoja ar jautaajuma formuleejumu......
Piedodiet, ka es Jūs Apvainoju ar aizrādījumu par jautājuma formulējumu
...Kel mani neapvainoja ar jautaajuma formuleejumu......
Piedodiet, ka es Jūs Apvainoju ar aizrādījumu par jautājuma formulējumu
,,,продолжаем?? - Neuzraadiija uz... подойдёт????
Закрыть
Краткое описание нарушения