Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Programmas-pamatlīdzekļi? К списку тем
Programmas-pamatlīdzekļi?
Kas tur bija ar programmām priekš nolietojuma nodokļiem? Arī jāliek pie pamatlīdzekļiem un jārēķina nolietojums?
Kas notiek ar licenzēm? Un ar Tildes Jumi, mēs pirkām jūnijā un preces nosaukums ir:"Tildes Jumis 2004 ar abonementu uz 1 gadu". Tas vispār varbūt ir pakalpojums?
Ответы (30)
Irēna, Jūs domājat uz 77** kancelejas izdevumiem?
Laikam. Bet kur tad citur?
Однако, цена у Тильды 400 латов в год! Раньше так стоила бессрочная лицензия.
Nē, nē gadā abonēšana 96 Ls. Sanāk tā-pirmajā gadā Tu nopērc licenzi uz 1 datoru pa Ls 400 un tad nākošos gadus abonē pa Ls 96. Murgs, kā lai atpsoguļo grāmatvedībā?
Ja es katru gadu licenzi norakstu uz izmaksām. Tad UIN nolietojums nav jārēķina šai licenzei?
Я понимаю, что 400 латов стоит лицензия и у неё начисляется налоговый износ и финансовый соответственно, а 96 латов стоит годовой абонемент на сопровождение и обновление и его нужно на расходы.
Domāju, ka kā nemateriālo līdzekli liek datorprogrammu vērībā 400Ls, to noraksta ik gadu 5 gadu laikā, tai arī aprēķina nolietojumu nodokļiem 35%*2 gadā. Gada abonēšanu liek uz tā gada izdevumiem.
Bet ja nākošajā gadā abonements netiks nopirkts, tad ko darīt ar licenci ? Tā taču tikai gadam derīga! Es nezinu, vai būtu pareizi likt kā nemateriālo vērtību un norakstīt piecu gada laikā.
Man škiet, ka te jāraksta VIDam vēstuli. Jo tas tāds jaunums tagad no Tildes. Un iespējams, ka visiem Tildes lietotājiem agrāk vai vēlāk būs šāds jautājums.
Что-то здесь не так, не может лицензия быть на год 400 латов, а потом абонемент на год 96 латов. Либо они запрещают пользоваться программой без абонемента, тогда это круто
Да, скорее всего должна быть отдельно выделена стоимость программы и отдельно абенемента. Тогда программу , как лицензию, на 5 лет, например, а абенемент на год на затраты.
Закрыть
Краткое описание нарушения