Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
PVN un auto izdevumi
Atvainojos, ja šāds jautājums bijis, bet gribu noskaidrot , vai saprotu pareizi.
Firma ,kas nodarbojas ar auto nomu visu izdevumu, kas saistīti ar a/m ( remonts , apkope, benzīns) PVN 100% atskaita priekšnodoklī ( 100.panta3 b) , bet firma kas nomā a/m priekšnodoklī var atskaitīt 80 % no nomas izdevumiem( 100.1.1). Vai tā ir?
Liles paldies.
Ответы (34)
Эт смотря как использует этот легковой транспорт.
Izmanto tikai darba vajadzībām- braukā pa objektiem.
Izmanto tikai darba vajadzībām- braukā pa objektiem.
установили GPRS?
Es jautāju par PVN nevis auto nodokli!
PVN un GPRS nav nekāda sakara.
Ja 90% no uzņēmuma apgrozījuma veido ieņēmumi no vieglo automašīnu nomas, tad šāds uzņēmums drīkst atskaitīt PVN pilnā apmērā.
Я тоже про ПВН,какое у вас доказательство 100% использования в ХД?
Путается автор в налогах
Может надеется, что СГД на слово верит и клятвы, что работники не используют транспорт в личных целях, будет достаточно
Путается автор в налогах
Может надеется, что СГД на слово верит и клятвы, что работники не используют транспорт в личных целях, будет достаточно
Увы,доказательство-регистрация в ЦСДД+GPRS
и по маршруту только по делу.Дешевле налог на авто +20% от ПВН отдать.
NU, nu... "nav sakara".
Būs PVN audits, ieraudzīsiet sakaru!
Автор nodarbojas ar auto nomu. Им можно 100% списывать в предналог.
Автор nodarbojas ar auto nomu. Им можно 100% списывать в предналог.
эт понятно,вопрос же в том,что делать тому,кто арендует авто.
В вопросе уже есть ответ
bet firma kas nomā a/m priekšnodoklī var atskaitīt 80 % no nomas izdevumiem( 100.1.1).
Paldies Albina.
Esmu pareizi sapratusi- ja firmas darbības virziens ir tikai auto noma, tad visu ar a/m saistīto izdevumu PVN varu norakstīt priekšnodoklī.
Un klienti ,kas nomā no mums auto , noraksta priekšnodoklī 80 % no rēķina summas.
NU, nu... "nav sakara".
Būs PVN audits, ieraudzīsiet sakaru!
Aivars 007- kāds tad ir skars starp PVN un GPRS nomātai a/m???
Lūdzu paskaidro, mani tas interesē, jo gribu klientiem izstāstīt, es kaut kā neko tādu PVN likumā neatradu.
Paldies
Neko es neskaidrošu.
Jo Jūs visu vienā putrā te maisāt, un ir bezjēdzīgi kaut ko skaidrot un kavēt laiku.
Ja ar PVN apliekamā persona savas saimnieciskās darbības ietvaros izmanto vieglo pasažieru automašīnu, kuras sēdvietu skaits, neskaitot vadītāja vietu, nepārsniedz 8 sēdvietas, tā drīkst atskaitīt priekšnodokli tikai 80% apmērā no šīs automašīnas uzturēšanas izmaksām neatkarīgi no tā, vai šī automašīna tiek lietota, pamatojoties uz nomas līgumu vai uz patapinājuma līgumu.
Neko es neskaidrošu.
Jo Jūs visu vienā putrā te maisāt, un ir bezjēdzīgi kaut ko skaidrot un kavēt laiku.
Putru neredzu- ir PVN un a/m noma- kā un cik PVN drīkst atskaitīt nomnieks un iznomātājs- viss. Viena darījuma divas puses.
Japaina- šo zinu . Bet tā kā daļai liekas ,ka GPRS ir siastīts ar PVN , tad gribēju noskaidrot kāds?
Bet tā kā daļai liekas ,ka GPRS ir siastīts ar PVN , tad gribēju noskaidrot kāds?
Grozījums PVN likumā (100.pantā) stājies spēkā ar 01.01.2014. - nodokļu maksātājs ir atbrīvots no UVTN un drīkst atskaitīt priekšnodokli 100% apmērā par izdevumiem saistībā ar transportlīdzekļa ekspluatāciju, ja to izmanto tikai ar PVN apliekamo darījumu
nodrošināšanai un kārto braucienu uzskaiti, ievērojot šādas prasības:
• nodokļu maksātājs automašīnu izmanto tikai un vienīgi saimnieciskās darbības vajadzībām, KO PIERĀDA izmantojot GPS;
Japaina - to arī zinu, tikai saskaitot kopā a/m aprīkošanu ar GPS, uzturēšanu un 'čakaru ' ar VIDu un darba inspekciju( jo šos datus ļoti mīl izmantot ši iestāde- ja nu kaut par h nesakritīs tabele ar GPS laiku) tad tie 20%PVN nav nekāds ieguvums, diemžēl, Tādēļ mīļā miera labad palieku pie 80 %.
Nu, ja visu ziniet, tad ko vēl?
Nu, ja visu ziniet, tad ko vēl?
А поговорить?
Закрыть
Краткое описание нарушения