Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
VID un viņu dīvainības
Ir, protams, labas lietas atrodamas EDSā, bet VID atpalikšana no dzīves par vairākiem gadiem ir vienkārši "besīga"!.
Laikam VID neko nav dzirdējis par iespēju bankās noteikt maksājumu datumus, kad maksājumu uzdevums tiek izpildīts? Tas, ka mūžīgi jālabo "Ziņojumā..." datums, jo algu izmaksa ir svētku dienā vai brīvdienā - mani tracina!
Kāds brīvdiena 22.jūnijā? Tā bija valsts un pašvaldību iestādē, bet nevis uzņēmumiem!
Turklāt - grāmatveži mēdz būt arī ar uzņēmuma līgumu nodarbināti un viņi vispār var arī 24.jūnijā 6-ps no rīta iesniegt atskaites un maksāt maksājumus!
Kad VIDs sāks kaut ko no reālās dzīves saprast?
Ответы (53)
https://www.vid.gov.lv/default.aspx?&tabid=7&id=14&oid=148006
"VID darbinieki, sniedzot konsultācijas nodokļu maksātājiem un palīdzot aizpildīt gada ienākumu deklarācijas,....." to nu viņi varētu izbeigt! Lai visi tie, kas negrib paši smadzenes piepūlēt, iet vai nu pie nodokļu konsultantiem vai grāmatvežiem! Paši aizpilda, paši pārbauda!
Ну в отличии от консультантов и бухов, ВИД такую услугу предоставляет совершенно бесплатно, так что кому и какие извилины напрягать каждый решает сам.
Nav бесплатно! Mēs viņiem algas maksājam! + vēl 50 eiro nodokli no manis nokāsa, jo man kā SDV, bija zaudējumi! Tā, ka es absolūti negribu maksāt par citu cilvēku slinkumu!
Jā, tieši tā! Aizej uz konsultācijām pie speciālista! VIDa darbiniekiem nav grāmatvežiem darbs jāatņem!
Nav бесплатно! Mēs viņiem algas maksājam!
Так мы и депутатам сейма algas maksājam, а они умышленный ущерб государству наносят- продажа "Цитаделе", Лиепайского металурга,а теперь будут в ЭйрБалтик 80 млн. вкладывать и еще масса примеров.
Абсолютно неэффективные решения в экономическом плане, еще и прикрытые статусом "гос.тайна".
Nav бесплатно! Mēs viņiem algas maksājam! + vēl 50 eiro nodokli no manis nokāsa, jo man kā SDV, bija zaudējumi! Tā, ka es absolūti negribu maksāt par citu cilvēku slinkumu!
ну давайте считать, что ваши налоги идут пенсионерам, а на мои пусть людям помогают
не все же карательными функциями заниматься ))
Man ir cits priekšlikums, kā "samazināt slogu" VIDam un arī tiem, kuri paši neprot sastādīt IIN deklarāciju.
Jāpieņem likums, ka visi, kuri no ļautiņiem ņem naudu par pakalpojumiem, par kuriem drīkst IIN prasīt atpakaļ, lai ziņo par šīm naudiņām mīļotajam VIDam, un mīļotais VID lai mums visiem atskaita šīs naudiņas atpakaļ uz kontu. Ar likumu - līdz nākošā taksācijas perioda 15.datumam un ne dienu vēlāk. Ja vēlāk - tad kopā ar visu nokavējuma naudu!
Kel - ne jau pensionāriem viņi deklarācijas aizpilda, bet jauniem cilvēkiem! Pensionāriem lai palīdz!
Varbūt es nepareizi daru, bet es visiem saviem darbiniekiem, viņu sievām u.c. radiniekiem bez maksas palīdzēju aizpildīt deklarācijas. Kuram čeki par ārstēšanos, kuram nepilns gads nostrādāts.
Man tas nav grūti, bet cilvēki tik tiešām nemāk tajā EDSā darboties.
To, ka pa i-netu šiverē- neskaitās. Tās nav salīdzināmas lietas.
Algas nod.grāmatiņas arī palīdzu EDSā reģistrēt uz firmu, kurā strādā.
Var manā dārzā mest akmeni, bet cilvēciskās attiecības man vienmēr ir bijušas pirmajā vietā.
Tā, laikam, ir vecā закалка- Ты мне, я тебе
Varbūt es nepareizi daru, bet es visiem saviem darbiniekiem, viņu sievām u.c. radiniekiem bez maksas palīdzēju aizpildīt deklarācijas. Kuram čeki par ārstēšanos, kuram nepilns gads nostrādāts.
Man tas nav grūti, bet cilvēki tik tiešām nemāk tajā EDSā darboties.
To, ka pa i-netu šiverē- neskaitās. Tās nav salīdzināmas lietas.
Algas nod.grāmatiņas arī palīdzu EDSā reģistrēt uz firmu, kurā strādā.
Var manā dārzā mest akmeni, bet cilvēciskās attiecības man vienmēr ir bijušas pirmajā vietā.
Tā, laikam, ir vecā закалка- Ты мне, я тебе
Полностью согласна и тоже так делаю!
Заодно и вспоминаю что-то,что за год забылось
Jautājums ir, cik Jums to darbinieku, ja 150, tad diez vai Jūs gribēsiet visiem taisīt deklarācijas?
150 nav.
Tas tiesa.
Ir tikai 68.
Un ne jau visiem ir vajadzīgs palīdzēt ar deklarācijām.
Tiem, kuri lūdz, neatsaku.
Tā mani savulaik (un arī tagad
) audzina mana māmulīte- Tava attieksme pret cilvēkiem raksturo Tevi pašu.
Es arī esmu par cilvēcīgu attieksmi, bet, ja man "brauc virsū", it kā tas būtu mans pienākums, tad arī paskaidroju, ka esmu uzņēmuma grāmatvedis. Tā jau mums ir sakropļots priekšstats par to, cik maksāt grāmatvedim un kas ir jādara par naudu un ko var izdarīt tāpat, kas ir līdzīgi šeit forumā
Viss ir atkarīgs no cilvēkiem.
Man neviens "nebrauc virsū".
Mēs kopā strādājam jau 15 gadus- tāpēc varu runāt par normālām attiecībām un sapratni.
Runa jau nav par grāmatvedi - runa BIJA par to, ka VID savu laiku tērē palīdzot taisīt gada deklarācijas. Tai pat laikā - ja jums kādam kaut ko vajag, tad jūs sēžat un gaidāt, kamēr tiek uztaisītas deklarācijas. labāk būut pamācījušās (VID es domāju) uz uzņēmēju jautājumiem kvalitatīvi atbildēt.
Ja pieņems to jauno ideju par mainīgiem apliekamajiem minimumiem, tad deklarācijas sniegs vēl daudz vairāk cilvēku.
Es arī no tās vecās "zakalkas" - neatsaku nevienam savam klientam.
Man ir ļoti svarīgas labas attiecības.
Kau vai viens piemērs - man ir dakteri, nekad neko neatteikšu.
Ja man pašam vajag ārstu - vienmēr dabūšu pašu labāko, un dažkārt jau otrā dienā. Tas man ir svarīgi.
Piekrītu Andrim - ja man būtu vienā uzņēmumā vairāk kā 100 sejas - skaidrs kā diena, ka nevarētu tādu labdarību atļauties. Man tādu nav.
Arī Andai ir sava taisnība, protams.
Bet tā kā es neeju turp konsultēties - man vienalga, ko viņas tur dara.
Esmu novērojis (agrāk, kad vēl staigāju uz VID), ka jauni (skaitās izglītoti) cilvēki tur kvern stundām un dienām ar savu čeku kaudzīti. Man būtu kauns. Bet šodien jau kauns ir reta parādība. Tā viss ir loģiski.
Kau vai viens piemērs - man ir dakteri, nekad neko neatteikšu.
Ja man pašam vajag ārstu - vienmēr dabūšu pašu labāko, un dažkārt jau otrā dienā. Tas man ir svarīgi.
Nu, tātad par velti to nedarāt
.
Nemācēšu atbildēt viennozīmīgi.
Laikam jau sanāk pēc principa - dots devējam atdodas.
Protams, es nekautrējos lūgt - ja es neatsaku, neatsaka arī man.
Закрыть
Краткое описание нарушения