Manuprāt vajadzētu būt tā, ka tirgus pats sevi sakārtos - kas labs un kvalitatīvs ārpakalpojuma sniedzējs - tam klienti rindā stāv.. bet no sliktajiem bēg.
Interesanti gan kādas problēmas sag'dā identificēt grāmatvedības ārpakalpojuma sniedzējus?
Mani arī tas interesē.
Līdz šim VID mani ir atradis, identificējis un saņēmis visu pieprasīto informāciju pēc pirmā telefona zvana.
Vai nebūtu pareizāk prasīt atbildību no konkrētiem ārpakalpojumu (iekšpakalpojumu) grāmatvežiem, nevis tāpēc, ka neatbild uz telefona zvaniem (kas 100% atbilst patiesībai), uzreiz visus pārējos grāmatvežus "nolīdzināt ar zemi" un uzskatīt par profāniem, kuri tagad jāsertificē?
Arī es savā desmitiem garajā darba periodā joprojām saskaros ar to, ka pa telefonu sazvanīt kāda cita uzņēmuma grāmatvedību ir vairāk kā problemātiski. Vēl vairāk - ja izdodas sazvanīt uzņēmuma vadītāju, tad vispirms tieku nopratināts - KĀPĒC man nepieciešams sazināties ar grāmatvedību. Un 90% gadījumu tāpat netiek paziņots ne grāmatveža vārds, ne arī telefona numurs.
Kurš man varētu argumentēti pierādīt, ka pēc šīs iecerētās sertifikācijas manis pieminētajos piemēros kaut kas mainīsies?