Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Актуальная дискуссия

DIENAS JAUNUMI К списку тем

DIENAS JAUNUMI
Aivars007
Aivars007 21.07.2015 15:42
26984 сообщения на сайте

Ответы (5107)

http://titania.saeima.lv/LIVS13/saeimalivs13.nsf/0/1CA2181B2567B329C22583C4004DA519?OpenDocument Par Kāpēc jūs šeit pļāpājat pa tukšo? Katra aizrakstat savu viedokli (pamatotu) uz Saeimu un FM.
Andaz
Andaz 28.03.2019 14:57
27892 сообщения на сайте
Cilvēki kuri tur parakstījušies ir grāmatveži?
Ilma
Ilma 28.03.2019 15:37
30495 сообщений на сайте
Cilvēki kuri tur parakstījušies ir grāmatveži?
Ilma 28.03.2019 15:37
Jūs nezināt, kas tie ir par cilvēkiem?
Aivareno
Aivareno 28.03.2019 15:48
6641 сообщение на сайте
Nu ko vņi parakstās par to ko paši nedara.
Ilma
Ilma 28.03.2019 16:15
30495 сообщений на сайте
Viņi taču ir deputāti, tāds viņiem darbs - iesniegt likumprojektus
Ilzex
Ilzex 28.03.2019 17:05
2681 сообщение на сайте
https://www.tvnet.lv/6555862/parlaments-pienemis-stridigas-izmainas-virsstundu-apmaksa
Meek
Meek 28.03.2019 21:26
5685 сообщений на сайте
https://www.apollo.lv/6558391/gramatveziem-turpmak-bus-nepieciesama-ipasa-licence

Interesanti, pati Lilita Beķere ir šajā forumā? Gribu redzēt, kā viņa savam uzņēmumam SIA, Numeri nokārtos licences.

Kārtējā naudas iekasēšana.
Oscar
Oscar 31.03.2019 23:42
нет сообщений на сайте
Pēc sižeta noskatīšanās man radās jautājumi. Ja jau licencēšana būs tik viegla, kāpēc vispār tas jādara? Kāpēc VID neuzdod jautājumus pašiem pakalpojumu sniedzējiem, kā viņi tiek galā ar to vai citu apjomu? Iesniedzot gada pārskatus jau sen visi raksta gan sava uzņēmuma nosaukumu, gan grāmatveža vārdu un uzvārdu. Kur ir problēma? Ja ir jautājumi, jautājiet. Šobrīd tas rada šādu pārliecību - licencēšana būs viegla - augstākā izglītība ekonomikā, neesi sodīts - ņem licenci, un staigā vesels, ak, aizmirsu - no Tevis 50 EUR!
Aivareno
Aivareno 01.04.2019 09:27
6641 сообщение на сайте
Man palika prātā divi jauki teicieni. Beķere teica, ka SERTIFICĒTAM gramatvedim nebūšot nekādu sarežģījumu dabūt licenci.
Un tā VID pārvaldes direktore teica, ka tik labi, ka aktīvi atbalsta nozares asociācija, diez vai asociācija to dara tādēļ, ka grib uzņemties licencēšanu. Asociācija to darot tādēļ, ka gribot atslogot VID. (taja brīdī man izspruka- kāds naivums tavā vecumā). Bet nu VID tomēr mēģināšot kaut ka paši tikt galā
Ilzex
Ilzex 01.04.2019 10:04
2681 сообщение на сайте
http://www.press.lv/post/nado-lovit-namnogo-bystree-ushedshij-posle-skandala-sotrudnik-sgd-vernetsya-sovetnikom-ministra/
Meek
Meek 01.04.2019 10:38
5685 сообщений на сайте
Man palika prātā divi jauki teicieni. Beķere teica, ka SERTIFICĒTAM gramatvedim nebūšot nekādu sarežģījumu dabūt licenci.
Un tā VID pārvaldes direktore teica, ka tik labi, ka aktīvi atbalsta nozares asociācija, diez vai asociācija to dara tādēļ, ka grib uzņemties licencēšanu. Asociācija to darot tādēļ, ka gribot atslogot VID. (taja brīdī man izspruka- kāds naivums tavā vecumā). Bet nu VID tomēr mēģināšot kaut ka paši tikt galā
Pirmkārt, ar licenci neviena "sama buxgalter" gudrāka nepaliks.
Otrkārt, kā raksta Oskars, arī potenciālie licencētāji (kuri jau sajutuši naudas smaku) "ne par kapeiku" nav gudrāki par "sama buxgalter".
Kolēģis man parādīja SIA "Numeri" (Beķeres uzņēmums), kādā "kvalitātē" šie potenciālie licencētāji strādā.
Treškārt, šajā valstī galvenais ir prast gudri d****. Nekādas citas prasmes nav nepieciešamas.

Šodien pieteicos uz klātienes sarunu ar VID vadību par janāko murgu - Pārskats par izlietotajām reģistrētajām kvītīm.
Brīnos, ka par to neviens ārpakalpojumu grāmatvedis šeit neko neraksta.
Laikam vēl nav pamodušies no ziemas miega...
Gatavojos ļoti nopietnai un asai sarunai par vairākiem jautājumiem.
Jo... es nespēju par visiem pēdējā laika murgiem ilgāk klusēt.
Varbūt kāds gribēs nākt līdzi?
Aivars007
Aivars007 01.04.2019 12:58
26984 сообщения на сайте
Pārskats par izlietotajām reģistrētajām kvītīm.
Izmaiņas tikai Veselības aprūpes pakalpojumu sniedzējiem.
Sbe
Sbe 01.04.2019 13:13
1263 сообщения на сайте
Pārskats par izlietotajām reģistrētajām kvītīm.
Izmaiņas tikai Veselības aprūpes pakalpojumu sniedzējiem.
Sbe 01.04.2019 13:13
Par to jau arī ir stāsts.
Laimīgi visi tie, kurus šis murgs neskar.
Aivars007
Aivars007 01.04.2019 13:18
26984 сообщения на сайте
Eh.. ko es atkal gar ausīm palaidusi esmu ar tiem gada pārskatiem? Kas tur ar tām kvītīm?
Irita
Irita 01.04.2019 13:26
187 сообщений на сайте
Ministru kabineta noteikumi Nr.96
Aivars007
Aivars007 01.04.2019 15:47
26984 сообщения на сайте
Ministru kabineta noteikumi Nr.96
Aivars007 01.04.2019 15:47
Nebiju tajos jaunumos iedziļinājusies (82.1 p.) MK 96.not., stājās spēkā no 1.februāra, bet pie mums neviens ģimenes ārsts vai cits veselības pakalpojumu sniedzējs, neko tādu vēl neizmanto, raksta tāpat kā līdz šim. Kas ir tā elektroniskā kvīts? Ko tad VID domā pasākt, klapēs ciet tos dakterus, un ja Aivars jau nokaitināts un nikns, tad skaidrs, ka tā realitāte šajā visā nav laba. Kam nav sakara ar mediķiem (darba lietās) tie var uzelpot.
Sandra48
Sandra48 01.04.2019 16:39
324 сообщения на сайте
Tajā visā ir tik daudz murgainu lietu, ka man nepietiek pieklājīgu vārdu, lai šeit izteiktos.
Kad iesāksiet aizpildīt šo veidlapu, tad paši manīsiet.
Es 3 mēnešus gaidīju šo "šedevru", piektdien beidzot tas parādījās - kā Jaunava Marija Aglonā.
Pa vidu pat rakstīju VIDam pieprasījumu - KAD beidzot būs?

Bet... ne jau tikai šis ir vienīgais murgs.
Man ir sakrājusies "kaudze" ar sakāmo.

Īpaši mani "priecē", ka visiem grāmatvežiem (kolēģiem) viss ir labi - nevienam neko nevajag.
Arī šeit mana rakstīšana ir kā lapu čaboņa rudenī. Ne par velti cenšos šeit vairs sevišķi neizpausties.
90%... no tiem nekur nav glābiņa. Tie ir kā dzelzsbetona mūris mūsu sabiedrībā.
Arī starp grāmatvežiem.
Aivars007
Aivars007 01.04.2019 17:28
26984 сообщения на сайте
Palasīju tos noteikumus pa diagonāli un saprastu, ka dakterīšiem tagad sekretāre atsevišķa jāalgo vai? katra kvīts un katrs pacients jāvada iekšā kvīšu atskaitē?

Man ar šo nozari saistības gan nav - tikai viena kosmetaloģe gan pazīstama - izskatās, ka arī uz šo minētās " izklaides" attiecas..
Irita
Irita 01.04.2019 23:33
187 сообщений на сайте
Manas atklāsmes

Dienas nogalē mani piemeklēja atklāsmes – kāpēc neviens kolēģis ar mani nesolidarizējas un nepiesakās uz kopīgu vizīti pie VID vadības.

Atklāsmes ir šādas:
1. Šajās dienās atteicos pieņemt apkalpošanā uzņēmumu, kurā finansu līzingā pirktas (neizmaksātas) vieglās automašīnas (BMW, MB) iegrāmatotas krājumu (nevis PL) sastāvā. Kāpēc? – Lai PVN priekšnodokli atskaitītu pilnā apmērā. Izrādās – pietiek VIDam paziņot darbības veidu „Automobiļu tirdzniecība”. To, ka šim darbības veidam nepieciešama licence, to pat VID „nezina”.
2. Šajās dienās konsultēju kolēģi, kurš pārņēma grāmatvedību no ārpakalpojumu grāmatvedības firmas, kurā firmas īpašniece un vienlaicīgi vadītāja nesaprot, kas ir avansa (priekšapmaksas) rēķins. Uz iepriekš saņemtā avansa pamata sniegtie pakalpojumi atkārtoti tiek aplikti ar PVN. Savukārt uzņēmuma vadītājs „plēš matus” un bēg no šīs „grāmatvedības” firmas „ko kājas nes”.
3. No kādas citas ārpakalpojumu grāmatvedības firmas, kurā firmas īpašniece ir vienlaicīgi arī vadītāja, vismaz mēnesi, vairākkārt zvanot un lūdzot iesniegt viņas sagatavotā un iesniegtā biedrības gada pārskata dažu posteņu atšifrējumu, atbildi neesmu saņēmis vēl šodien. Kaut arī jaunā GP iesniegšanas termiņš šodien beidzas.
4. Kā jau lasījāt, kāds cits kolēģis „aplauzās”, mēģinot saņemt skaidrojumu – kāpēc priekšapmaksas rēķins, kurš nav apmaksāts, tiek iekļauts debitoru sastāvā ar visām no tā izrietošajām represīvajām sekām. Un tāda „grāmatvedība” tiek kārtota nekur citur, kā „patiesības ministrijā” grāmatvedības jomā - ārpakalpojumu grāmatvedības firmā, kuru vada Latvijas Republikas grāmatvežu asociācijas valdes locekle, Grāmatvedības ārpakalpojumu sniedzēju komitejas vadītāja.

Šīs un vēl citas atklāsmes man palīdz saprast, cik augstā līmenī kādreiz tiks sertificēti grāmatveži, un arī to, kāpēc man nav domubiedru.
Aivars007
Aivars007 02.04.2019 00:43
26984 сообщения на сайте
dakterīšiem tagad sekretāre atsevišķa jāalgo vai?
Irita 01.04.2019 23:33
Ģimenes ārstiem sen ir iespēja pieņemt darbā palīgu un atalgot no valsts līdzekļiem.
Vai e-veselība atkal nedarbojas?
Sbe
Sbe 02.04.2019 09:37
1263 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.