Систему ЭДС ввели давно, наверно потому что для контроля доходов населения и поборов в бюджет.
E-veselība, наоборот, бюджету не нужна, и если бы не нажим из ЕС и выделеные на это средства из еврофондов, ещё лет сто даже не задумывались бы.
https://rus.tvnet.lv/6797038/e-zdorove-mozhet-poteryat-sredstva-vydelennye-iz-fondov-es
Сейчас E-veselība - это полупарализованный инвалид для коматозного здравоохранения. Пациент, выписываясь из больницы, по старинке получает распечатку о своём лечении и с ней идёт к семейному чтобы выписать е-рецепт. Кроме рецептов и больничных что-то ещё работает?
Manuprāt, nekas vairāk tā arī nedarbojas.
Arī tās funkcijas, kuras "darbojas", dienā 7 reizes "apstājas", tad pēc kāda laika atkal darbojas.
Kā medicīnas darbinieki nav joprojām sapulcējušies un nolēmuši šim marasmam kolektīvi vairs nepieskarties, es patiešām brīnos.
Zinu tāpēc, ka man ir attālināta saistība ar šo sistēmu, un dienā es saņemu vairākus e-pasta sūtījumus - "nedarbojas", "atkal darbojas", "nedarbojas", "atkal darbojas", un tā bezgalīgi.
Privātpersonai no tā visa darbojas tikai "receptes", visas pārējās piedāvātās funkcijas ir tikai izkārtne.
Arī recepšu sadaļa ir tā izveidota, ka vispirms jāpabeidz kādi speciāli kursi, lai prastu to lietot.
Ar apbrīnojamu "ne-loģiku". Var tikai brīnīties par IT speciālistu (vai pasūtītāju) prāta "spējām".