Jo EDSā ir brīnišķīga funkcionalitāte - nodokļu maksājumu saraksts ar summām. Uzspiež Samaksāt un automātisks maksājums caur internetbanku uz vajadzīgo kontu!
Tā, ka mans uzskats - atkal kādam vajag kādus miljonus kabata iebāzt par šo brīnišķīgi ideju un tās ieviešanu!
IMXO!!
Man ne pārāk patīk vienotā konta ideja, bet ne pārāk patīk arī grāmatot caur EDS veiktos nodokļu maksājumus. Viens klients man tā dara un tad blakus jātur saraksts ar budžeta kontiem, lai saprastu, kuru nodokli viņš samaksājis, jo maksājuma mērķī ir kaut kādas īpatnējas burtu kombinācijas "ffjjklur" vai tamlīdzīgi. Vai tad grūti bija tādā gudrā sistēmā nodrošināt, ka maksājuma mērķī parādās tā nodokļa nosaukums, kurš tiek maksāts?
Man reiz bija tāds gadījums, EDS skatos, ka klientam vienā nodoklī veidojas pārmaksa, citā nodoklī parāds - bet grāmatvedības datos viss izskatās kārtībā. Izrādās, klients maksā uz PVN kontu, bet mērķī norāda UIN. Es, grāmatojot bankas izrakstu, iegrāmatoju kā UIN. Cik no jums pārbaudītu, vai patiešām tiek skaitīts uz attiecīgo budžeta kontu (izņemot, ja paši veiktu pārskaitījumu) ? Pieņemu, ka paļautos uz maksājuma mērķī rakstīto. Klients pat apvainojās, ka uzreiz neviens nav pamanījis, ka viņš skaita nepareizi.