Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Бухгалтерская отчетность, СГД - взаимоотношения, информация, аудит

mikrouzņēmuma izņemtā nauda К списку тем

mikrouzņēmuma izņemtā nauda
Gadījusies traka situācija. Sniedzu pakalpojumus vienam uzņēmumam, mēnesī saņemu par to ap 500 eiro. Man likās, ka šī ir tā summa, kas nedrīkst mēnesī pārsniegt 720. Mikrouzņēmuma konts ir arī privātais, no kura norēķinos veikalā, ejot uz kino utt. Tikai tagad uzzināju, ka 720 ir tā summa, par kuru vairāk mēnesī nevar izņemt. Jautājums - ko darīt, ka tā noticis 2 reizes. Man ik mēnesi uz šo pašu kontu ienāk ienākumi no autoratlīdzības, kā arī citreiz vīrs iesūta naudu. Vai var savest grāmatvedību tā, lai pierādās, ka šis pārsniegums radies no citiem līdzekļiem, kas ir uz konta? Ja nē, kāds ir trakākais scenārijs? Cik saprotu, būs jāmaksā 20% no tās summas, kas pārtērēta ( ja esmu izņēmusi mēnesī 1000, tātad pārsniegts 280, un no tā jāpiemaksā 20%?) un no nākamā gada atņem mikrouzņēmuma statusu? Ja atņem statusu, kas notiek ar naudu uz konta ( kas ir mans privātais konts)? Un cik ilgi nevarēšu būt mikrouzņēmums? Vai arī kaut tajā pašā dienā varu iet un reģistrēt jaunu mikrouzņēmumu kā sia? jo tagad esmu pašnodarbināta persona saimnieciskās darbības veicējs.
Babaks
Babaks 12.08.2015 10:36
1 сообщение на сайте

Ответы (2)

Mīļais cilvēk, jums lētāk ir atvērt otru kontu, lai nesanāk šādas problēmas.
Ja nauda jums ienāktu tikai no mikrouzņēmuma un tad jūs mēnesī izņemtu vairāk nekā 720, tad protams ir pārsniegums. Ja jums naudu ieskaitīja vīrs (vai saņēmāt autoratlīdzību) un jūs to izņēmāt, tad pārsniegums neveidojas. Tagad rūpīgi jāparēķina. Vislabāk palūdziet palīgā kādu kvalificētu grāmatvedi, kas jums palīdzēs atdalīt mušas no kotletēm.
Naudai kontā nekas ļauns nenotiks, bet mikrouzņēmumu gan varbūt vairs nesanāks nodibināt. Man tagad slinkums skatīties, bet doma likumdevējiem bija bija tāda, lai tā nevarētu darīt.
Ilzex
Ilzex 12.08.2015 14:09
2676 сообщений на сайте
Likumdošana nosaka, ka uzņēmuma līdzekļiem ir jābūt šķirtiem no privātajiem.
Andaz
Andaz 12.08.2015 14:24
27892 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.